University of Mauritius

Представление

Прочетете официалното описание

За нас

University of Mauritius (UoM) е разположен в Редуит, малко градче в сърцето на Мавриций. UoM е основана през 1965 г. с по същество национална перспектива. Отначало университетът има три училища, а именно земеделие, администрация и индустриални технологии. С времето тя се разшири до пет факултета, а именно: селско стопанство, инженерство, право и управление, наука и социални изследвания

Визия и мисия на университета

зрение

Да позиционира UoM като изследователски и предприемачески университет.

Тази нова визия дава възможност на МС да играе активна роля в изграждането на човешкия, интелектуалния, бизнес и социалния капитал, необходим на нашата страна да развие иновационна икономика.

За да постигне тази визия, UoM не само е развила тристранната връзка (UoM-Government-Industry), но също така тясно се ангажира с общността в това, което е измислено като четворна спирала на иновациите, както е показано по-долу:

117248_ScreenShot2019-06-25at10.41.20AM.png

Мисия

Да се развие екосистемата за учене от световна класа, въздействащи и иновативни изследвания, които да процъфтяват, както и да се насърчава предприемаческа култура в полза на Мавриций и обществото като цяло.

Места

Reduit

Address
80837
Reduit, Област Мока, Мавриций