Xiamen University Malaysia

Представление

Прочетете официалното описание

Xiamen University Malaysia (XMUM) е първият отвъдморски университет, създаден от известния китайски университет и първия университетски университет в Малайзия. Разположен в близост до Bandar Kota Warisan, Sepang, Selangor, той е само на 15 минути път с кола от административния център на страната Putrajaya или на 45 км югозападно от Куала Лумпур. Изградена е на площ от 150 дка с разгърната застроена площ от 470 000 кв. М. XMUM се стреми да се превърне в университет с ясно изразена глобална перспектива, която се отличава с първокласно обучение и изследване и включва културното многообразие. С изключение на китайските и традиционната китайска медицина, средата на обучение за всички други програми е на английски език.112253_blur-businesswoman-close-up-407237.jpg

Xiamen университет Китай с един поглед

От основаването си през 1921 г. университетът Ксиамен е произвел повече от 300 000 студенти и висшисти. Над 60 академици от Китайската академия на науките (CAS) и Китайската академия по инженерство (CAE) са учили или работят в университета Ксиамен.

Обхват

Университетът Ксиамен има 28 училища, които съдържат 76 отдела и 14 изследователски института.

степени

Университетът предлага 33 докторски степени по първокласни дисциплини и 52 магистърски степени по първокласни дисциплини. Той предлага 90 програми за висше образование, 279 магистърски програми и 187 докторанти. общо програми.

Университетът Ксиамен има 2 657 редовни и професионални изследователи, включително 1875 професори и доценти, от които 22 са академици от CAS и CAE.

Университетът вече има общо около 40 000 студенти на пълен работен ден в университета, включително 19 843 студенти, 16 171 студенти и 3 647 докторанти. Има над 3000 чуждестранни студенти.

От 2011 до 2015 г. студентите и преподавателите на XMU са публикували над 50 научни доклада в международни водещи списания като Science, Nature и Cell и техните под-списания. През 2016 г. 306 и 31 изследователски проекта в университета Ксиамен са финансирани от Националната природонаучна фондация на Китай и съответно от Националната фондация за социални науки в Китай.

Проучванията в Югоизточна Азия, проучванията в Тайван, изследванията в областта на висшето образование, икономическите изследвания и счетоводните изследвания са високо класифицирани програми в Китай.

Глобален обхват

Университетът Ксиамен има междууниверситетски кооперативни връзки с над 300 висши учебни заведения в страната и чужбина.

Университетът Ксиамен насърчава преподаването на китайски като чужд език.

Университетът Ксиамен се превърна в първокласен университет в Китай. Тя е създала 16 Института на Конфуций с университети в Северна Америка, Европа, Азия и Африка.

Маса и свързаност

Университетът Ксиамен има застроена площ от 1,4 милиона квадратни метра, а библиотеките й притежават 10,7 милиона тома (включително 5,6 милиона еквивалентни електронни книги).

Ксиамен университет сега прави големи крачки към целта си за изграждане на високо ниво университет добре известни както в страната и чужбина.

(Представените по-горе данни са към март 2018 г.)112254_cheerful-colleague-desk-1169953.jpg

Факти на Xiamen University Malaysia

Историческа реципрочност

"XMU е основан от малайския китайски г-н Тан Ка Кие през 1921 година. Сега 93 години по-късно, XMU е реципрочно, създавайки кампус в Малайзия, където г-н Tan Kah Kee постига голям успех в кариерата си. . "

-Zhu Chongshi, председател на XMU (2003-2017)

Духът продължава

Основателят на XMU г-н Tan Kah Kee е смятан за световноизвестен педагог, който посвещава всичко, което имаше, на стремежа към образование. XMU тържествено обещава да подкрепи духа на г-н Tan Kah Kee на безкористна отдаденост към благородните каузи на образованието при създаването на XMUM. Тя ще остане институция с нестопанска цел и няма да бъде върната в Китай. Вместо това, всички излишни средства ще бъдат пренасочени обратно към научни изследвания и стипендии за студенти от XMUM.

Ангажираност към образователните постижения

Създаването на XMUM поставя нови висоти в областта на сътрудничеството и обмена в образованието между Китай и Малайзия. XMU се стреми да изгради кампуса в един от най-добрите в Малайзия, който обогатява ландшафта на висшето образование в Малайзия, за да произвежда висококачествени таланти с международна конкурентоспособност.

Визия и мисия

зрение

Xiamen University Malaysia се стреми да се превърне в университет с ясно изразена глобална перспектива, включващ първокласно преподаване и изследване и обхващащо културното многообразие.

Мисия

Да възпитава млади таланти с достойнство и мъдрост, превръщайки ги в чудесни граждани на региона, които ще допринесат за просперитета на хората и социалния прогрес на Малайзия, Китай и Югоизточна Азия.112255_architecture-buildings-city-92225.jpg

Места

Селангор

Address
Jalan Sunsuria,
Bandar Sunsuria,
43900 Sepang,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia

48200 Селангор, Селангор, Малайзия