Al Akhawayn University (in Ifrane)

Представление

Прочетете официалното описание

За Ал Ахауин

Заверено през 1995 г. от Негово величество крал Хасан II и корониален принц Абдулах бин Абдел-Азиз от Саудитска Арабия, университетът "Ал Ахауейн" предефинира класическия американски либерален изкуствен учебен опит в архитектурно зашеметяващ модерен кампус сред красотата на планината на Близкия Атлас в Мароко.

Тя може да се похвали:

  • Уникално международна обща основна програма за всички студенти, осигуряваща основата за добре закръглено глобално образование.
  • Богати академици, на английски език, които насърчават избора и експеримента, във всички училища и програми за обучение.
  • Удобен, безопасен и вълнуващ студентски живот в университета, включващ стотици студенти, ръководени от университета, като над 96% от студентите живеят в колежа със съквартиранти от Мароко и четирите краища на света.
  • Мирът и удоволствията на Ифран, център за открито проучване на планини, потоци, езера и други, с много възможности за забавление и лесен достъп до големите градове като Рабат, Казабланка, Фес, Мекнес и др.
Присила Дю Прайс / Unsplash

Защо AUI?

Университетът Al Akhawayn в Ифран (AUI) обучава бъдещите граждански лидери на Мароко и света чрез глобално ориентирана английска езикова литература, базирана на северноамериканската система. Академичната общност, съставена от студенти, преподаватели и служители, работят заедно за насърчаване на върхови постижения и идентичност чрез преподаване и учене, благоприятстващи развитието на равенство и социална отговорност. Домът на 2135 студенти от цял ​​свят, кампус от 75 хектара, включва 7 учебни заведения, библиотека, 21 студентски общежития, 4 зали за хранене, магазини, спортни центрове и изследователски лаборатории.

Първи акредитиран университет в Африка, който не е от САЩ

През 2017 г. AUI беше акредитирана от Комисията по висше образование (NECHE, бивш NEASC), една от най-престижните акредитиращи институции в света. Акредитацията служи като средство за глобално признаване на ценността на институцията. В случая на NECHE, техният труднодостъпен печат на одобрение означава високи стандарти на всички нива на образование, предоставящи дипломите на университета еквивалентността на издадените в САЩ. Акредитацията на AUI бележи завършването на деветгодишен процес, през който ние се стремим да повишим качеството на цялата институция - от класната стая до общежитията. Той също така бележи нашия жизнен ангажимент за самореализация, за подобряване и за гарантиране, че получавате възможно най-доброто образование, което нашето предприятие може да предложи.

Джон Schnobrich / Unsplash

Възползвайте се от качествено образование

Моделът на американските либерални изкуства съществува, за да предлага на учениците широка и дълбока форма: позволява да се специализирате, след като се запишете, за да развиете страстите си, като същевременно преследвате други академични сфери. Ето защо в нашата учебна програма въведехме "основни изисквания": да насърчим нашите ученици да преследват множество образователни програми. Докато настояваме нашите ученици да разширят хоризонтите си, поставяме акцент върху това да им позволим да избират как се определя това плурализъм. Нашето поемане на либералните изкуства се доближава до академичните среди по практичен начин: ние вярваме, че всички теми са взаимосвързани и взаимно се информират. Нашите класни стаи са дом на разнообразие от умове, което дава възможност на една класа да бъде населена от бизнес студенти, инженери и философи. По този начин ние оформяме учениците, надявайки се, че те ще се научат както от своите учители, така и от един друг, създавайки в нашия университет една обединена мрежа от интелектуализъм.

Поносимостта

Обучението, таксите и стаята / борда на AUI се оценяват като конкурентни както на мароканския, така и на международния пазар, особено за висококачествено образование, акредитирано в САЩ.

Кандидатите за мароканско гражданство или които имат един родител от Мароко имат право на национална такса за обучение, защото AUI е марокански държавен университет.

Места

Ifran

Al Akhawayn University (in Ifrane)

Уебсайт
Телефон
+212 (0)-535-862-000