Kwararafa University

Представление

Прочетете официалното описание

Kwararafa университет Вукари, Е лицензирана като Вукари Юбилейна от Националния университети през 2005 г. Комисията. Той е излетял през март 2006 г. с 61 ученици като първата и единствена общност собственост университет в Нигерия, първия университет в Taraba членка и на втория частен университет в зоната Североизточния Геополитически на Нигерия.

студенти

Зрение

За да се превърне в първокласна институция в изпълнение на знания и стипендия чрез преподаване, научни изследвания и услуги в общността, насочени към внедряване на знания и предприемачески умения на студентите, които ще им позволят да бъдат продуктивни и разчитат на себе си.

Мисия

  • За да се осигури благоприятна среда за развитието на ефективни и мъжествен коренните човешки и материални ресурси за развитието на нацията.
  • За производството на завършили студенти, които са добре закръглени в своите дисциплини, а също и пропити с необходимата предприемачески умения, за да допринесе значение за развитието на самите по-специално и на обществото като цяло.
  • За да се замени с безработицата и кариера стагнация на завършилите с творческа изобретателност чрез добре опаковани програми и практическо обучение.
  • За да се осигури доброто образование на нигерийци, независимо от религиозната принадлежност, племена, секс и политическа Наклонената.
  • За да създадете грижовна и стимулираща среда, където преследването на високи постижения, развитие на самодисциплина, творческо мислене и индивидуалност ще процъфтяват, а също така се разглежда като основни компоненти на кооперативно дружество.

университетските Colors

The University Официален Цветовете са зелено и златно. The Green Цвят представлява селското стопанство, производителността, плодородие, растеж и стабилен напредък, докато Gold Colour представлява богатото културно наследство на хората и изобилието на природни ресурси.

В логото, главата на копието "Atoshi" е традиционното оръжие на хората Jukun (домакин общност на университета) и връзката му с отворена книга и в логото символизира, че знанията, получени от университета ще играе решаваща роля в управление / резолюция на кризи, както и в борбата срещу невежеството, бедността и болестите.

Нашата история

Kwararafa университет Вукари, Е лицензирана като Вукари Юбилейна от Националния университети през 2005 г. Комисията. Той е излетял през март 2006 г. с 61 ученици като първата и единствена общност собственост университет в Нигерия, първия университет в Taraba членка и на втория частен университет в зоната Североизточния Геополитически на Нигерия.

Намира се в Вукари древен град, който е бил за известно време централата на исторически известния Kwararafa Конфедерацията, Университета официално променя името си от Вукари Юбилейна да Kwararafa в Февруари 2012, за да отрази на културните и историческите корени на Конфедерацията, която в зенита на своята правомощия, предоставени на модерни Нигер, плато, Kogi, Насарауа и Benue държави и FCT в северната централна геополитическа зона, Едо и Cross River в зона юг-юг, Kogi Кадуна, Kano и Katsina членки в Северозападната зона и Bauchi , Gombe, и Адамауа членки в североизточната част на зоната.

Kwararafa университет се радва на топлите отношения с неговия домакин общност и привлича студенти от Taraba и 22 други държави от Федерацията.

факултет

Research Фокус / Връзки

Университетът в момента се развива свързващи програми с други институции и университети по целия свят. Фокусът на изследванията е в областите:

  • Мир и разрешаване на конфликти
  • Храни за наука и технология
  • Образование по математика
  • Наследство изследвания и еко-туризъм

Фокусът на изследването е получен от уникалното разположение на Университета в долината Benue с изобилие от флора и фауна, както и богати социални културните традиции на хората от района, които биха могли да бъдат от академичен интерес за изследователите. Нашият проект общност е обучението по математика.

Ние силно вярваме, че ако ние се ангажираме с нашата широка общност и да разположи съвременни техники за преподаване на математика ще се запълни празнина в обучението по математика в частност и науката образованието като цяло.

Услуги за академична подкрепа

Университетска библиотека

Университетската библиотека е зареден с добре подбрани съответните книги, списания, вестници и списания. Много от книгите са най-късно в различните дисциплини, преподавани в университета. виртуална библиотека на университета има 50 настолни системи с всички 20-инчови монитори в мрежа и свързани към Интернет. Електронното библиотека има над 2 милиона електронни книги на своя сървър.

Компютърна лаборатория

В своята решимост да съответства теория с практика, Kwararafa университет има две добре оборудвани компютърни лаборатории за употреба от студенти в катедра на университета в компютъра. Основната компютърна лаборатория има 25 системи в мрежа със сървър. Той също така разполага с шрайбпроектор и цифрова бяла дъска. Вторият лабораторията е основно за хардуер обучение. GIS и иконометрия Laboraties Университетът е оборудван две лаборатории за географски информационни системи и иконометрия. Двете лаборатории са оборудвани с настолни и преносими компютри, мултимедийни съоръжения и потребителски софтуер, за да се даде възможност на персонала и учениците се задължават за начинаещи и напреднали GIS и статистически изследвания.

клиника

Университетът е съпричастни на здравните потребности на своите студенти и персонал и за тази цел. Университетът осигурява медицинска застраховка за всички свои студенти. Това им дава възможност да вземат участие до кога болен в големите болници в Вукари и в местата на жилище по време на празници.

Sports

Университетът се включва активно в спорта и е играл няколко мача със съседните висшите учебни заведения. Той също така участва в последните частни игри университет провеждат в JABU. Координатор Университета Sports ръководи делата на този блок.

Места

Вукари

Address
Kwararafa University, Wukari
P.M.B 1019
Wukari, Taraba State

Вукари, Тараба, Нигерия