Warsaw Film School

Представление

Прочетете официалното описание

Warsaw Film School - 15 години филм и иновации

WarsawFS102

Warsaw Film School е основано през 2004 г. от полския филмов режисьор, продуцент и сценарист Maciej Slesicki и един от най-популярните актьори в страната, Boguslaw Linda - спектакълът на последния филм на Анджей Вайда "Afterimage".

Академията е уникална филмова институция, една от трите в страната, която издава BA дипломи и единственото артистично училище под патронажа на Министерството на културата, за да има BA International Studies на английски език.

Warsaw Film School във Warsaw Film School намира в столицата на Полша и е в центъра на филмовия образователен център, който включва и филмово училище, средно училище, професионално училище, арт-кино Kino Elektronik и продуцентска компания.

Лектори на Warsaw Film School , като хелмер Кшищоф Зануси и номинирания за Оскар Бартош Конопка, са сред най-известните полски и международни режисьори, специалисти в областта на киното и новите медии. През 2010 г. Warsaw Film School премества в нов кампус, с капацитет от 2600 кв. М, предлагащ място за филмови и фотографски снимки, тъмни стаи, пост-продукционни съоръжения и висококачествено звуково студио.

Нашата завършила Дорота Кобиела беше номинирана за "Оскар 2018" за "Loving Vincent". Това беше втората номинация за Оскар, на която нашите ученици могат да се гордеят. Първият е даден през 2015 г. на Томаш Śliwiński за документалния си кратък предмет "Нашето проклятие".

Warsaw Film School е в сърцето на Полша, страна, която произвежда около 60 игрални филма годишно и участва в 20 до 30 международни копродукционни проекта годишно. Намираме се в средата на динамично развиващия се аудиовизуален пазар, със силна филмова традиция и искрена привързаност към филма като начин на лично и политическо изразяване.

Warsaw Film School организира редица образователни, артистични и професионални събития, включително Script Fiesta - единственият напълно отворен фестивал в Европа, посветен на изкуството на писане за екрана. Всяка година стотици професионалисти се събират за една седмица на майсторски класове, уъркшопи, пикинг сесии и социални събития. В списъка на специалните гости влизат Джо Естерхас, Пилар Алесандра, Линда Аронсън, Джейн Кемпиън и победителят от Сънданс 2016 от Израел - Елит Зексер.

Места

Варшава

Address
Warsaw Film School 7 gen. Zajączka st.
01-518 Варшава, Мазовецко войводство, Полша