North-Caucasus Federal University

Представление

Прочетете официалното описание

113201_rsz_image.jpg

North-Caucasus Federal University е най-високопоставеното висше учебно заведение, разположено в южната част на Русия, в Ставропол. Северният Кавказ се намира между Черно море на запад и Каспийско море на изток, а Ставропол, като значителна част от Северния Кавказ, е един от най-живописните райони на Русия. Град Ставропол е културен, бизнес и мултинационален център на региона, който успешно съчетава очарованието на атмосферния град с неговите многобройни площади, паркове, обширни горски територии, приятен климат и бърз ритъм на живота на модерния градски квартал.

North-Caucasus Federal University (NCFU) е уникален научен и академичен център, който развива конкурентни специалисти с високи лични и културни ценности, творчески нагласи и решимост за постоянно развитие.

Мисията на NCFU е да предостави уникални възможности в академичните, научните и културните сфери, подготвяйки бъдещите лидери, способни да дадат положителен принос за развитието на страната и света.

North-Caucasus Federal University има 2 филиала - в Пятигорск и Невинномиск - и 9 института: Институт по хуманитарни науки, Институт по математика и естествени науки, Институт по науки за живота, Правен институт, Институт по икономика и управление, Институт по образование и социални науки Институт по нефт и газ, Институт по информационни технологии и телекомуникации и Инженерният институт.

Научноизследователската дейност в НЦФУ се осъществява в 29 научно-образователни центъра, 33 научни лаборатории, 2 студентски проектантски бюра, 26 научни училища и 47 научни области. В университета работят 1626 учители, от които 229 лекари и 1090 кандидати от науките. Близо 25 хиляди души представляват 86 националности и етнически групи от 81 региона на Русия, включително 1656 чуждестранни студенти от 56 страни.

Научната библиотека на North-Caucasus Federal University е сред най-добрите и най-големи университетски библиотеки в Русия с повече от 2,5 милиона единици. Библиотеката предоставя достъп до многобройни образователни ресурси и притежава абонаменти за руски и чуждестранни периодични издания. Всяка година библиотеката се обновява с актуална образователна и научна литература. Университетският каталог се актуализира редовно. Всеки студент на НКУУ има пълен достъп до всички библиотечни ресурси.

NCFU създава най-добрите условия за студентите за производствен процес на получаване на знания, за да се осигури комфортно настаняване на преден план. В Ставропол има 8 общежития, а в Пятигорск едно допълнително жилище, което осигурява жилища на над 2500 ученици. Едно от най-новите общежития е построено специално за чуждестранни студенти.

Университетският медицински център е оборудван с най-новото оборудване за наблюдение на здравето на персонала и студентите на НЦФУ. Екип от специалисти, включващи оптик, невролог, общопрактикуващ лекар, стоматолог, отоларинголог и лекари по спешност, са на разположение за оказване на медицинска помощ и подкрепа.

Осигуряването на висококачествено кетъринг обслужване е един от приоритетите на НЦФУ с модерно кухненско оборудване и екип от високо професионални готвачи. Столовете, закусвалните и кафенетата на университета продължават да гладуват, докато учениците са на път за познание. Всяка сграда е оборудвана с трапезария и бюфет.

Творческите студия, в които се обучават учениците на НЦФУ, включват 2 вокални студиа, 6 танцови състава, 2 студентски театъра, 4 доброволчески групи, 12 КВН (комедийни) клуба. Изборът на спортни дейности също е обширен: 14 спортни клуба, 10 спортни зали, фитнес зали, фитнес центрове и плувен басейн.

Места

Ставропол

Address
355017, г. Ставрополь, ул. Пушкина, 1
Ставропол, Ставрополски край, Русия