Bilkent University

Представление

Прочетете официалното описание

Bilkent University

Bilkent University е признат и класиран в цял свят като водеща институция за висше образование в Турция. Bilkent University - първият частен университет с нестопанска цел в Турция, е основан на 20 октомври 1984 г. от проф. Д-р Ишан Дограмачи, с основната цел да създаде център за високи постижения в областта на висшето образование и научните изследвания. Името "Билкент" илюстрира тази цел, тъй като е акроним на "bilim kenti": турски за "град на ученето и науката". Намира се в столицата на страната Анкара, оживен метрополис от 5 милиона, университетът обслужва център на академична, социална и културна дейност.

7902_international3.jpg

Bilkent University е основан през 1984 г. като първата частна нестопанска институция за висше образование в Турция. Със световноизвестни учени сред своите факултети и първокласни съоръжения в целия си университет, Билкент привлича много от най-умните завършили средно образование в Турция. Университетът е домакин на почти 13 000 студенти, които преследват звания в 34 бакалавърски и 58 дипломирани програми.

Bilkent University гордее с истинската си международна перспектива. Средството за обучение в Билкент е английски, а нейната международна общност от учени и ученици е съществена част от академичния и социален живот на университета. Международният факултет и преподаватели съставляват повече от една четвърт от целия академичен състав, представляващ 34 различни държави. Има нарастващ брой международни студенти на редовно обучение и студенти от 67 държави.

Bilkent предлага оживена културна и социална атмосфера. 500-хектарният кампус е само на 12 километра от центъра на Анкара, с лесен достъп до парковете, търговските зони, културните дейности, музеите и местата за развлечения. В допълнение, местоположението на Билкент в исторически богатата анадолска сърцевина позволява лесен достъп до други градове, традиционни села, зашеметяващ пейзаж, исторически обекти и места с голям културен интерес в цялата страна.

Bilkent University е бил

· Обявен за най-високо класиран в света университет в Quacquarelli Symonds Graduate Employability Rankings за 2019 г.

· Се класира на 54-то място в класацията за висшето образование в Азия за 2018 г.

· Класиран на 12-о място в Quacquarelli Symonds Emerging Europe

· Обявен за най-висок в света университет в Quacquarelli Symonds Топ 50 под 50 за 2017 г.

7904_international4.jpg

Главен сред факторите, които осигуряват висок стандарт на обучение в Bilkent, е факултет, който активно се занимава с научни изследвания. Като ментори и инструктори те взаимодействат със студентите в съвременните класни стаи и най-съвременните лаборатории, свързани с широка компютърна и интернет инфраструктура. Билкент активно инвестира в нови образователни и изследователски технологии. Студентите могат да участват в проекти, провеждани в съоръжения от висок клас, вариращи от нанотехнологични центрове до създаване на лаборатории за цифрово съдържание и редактиране. За да подпомогне академичния успех на своите студенти, Bilkent осигурява неограничен достъп до компютърни лаборатории денонощно. Bilkent University Библиотека Bilkent University е най-голямата академична библиотека в страната. В допълнение към голямата си колекция от книги, библиотеката осигурява достъп на място и дистанционно до списания и бази данни, за да отговори на научните нужди на студентите и преподавателите. Bilkent University осигурява богата и разнообразна среда за учене и интелектуален растеж.

Елате в Билкент и открийте света!

Места

Анкара

Address
Анкара, Анкара, Турция

Програми

Бакалавриат