Sabanci University

Представление

Прочетете официалното описание

С развитието на науката, технологиите и социалните структури ден след ден светът се нуждае от по-квалифицирани лица, които притежават знанията и уменията, необходими за осъществяване на кариера навсякъде по света. Осъзнавайки този належащ въпрос, през 1994 г. групата Sabancı решава да създаде „световен университет“, ръководен от фондация Sabancı. Семената на университета Sabancı, най-пълният проект за социална отговорност на групата Sabancı в сектора на образованието, бяха засети през лятото на 1995 г. на конференция за търсене. В момента университетът Sabancı е най-високо класираният турски университет в класацията на THE World University и само един от двата турски университета, които се класират в топ 500.

Sabancı Holding е компания за стратегическо портфолио, която се фокусира върху създаването на добавена стойност с екосистемата на Групата и дава приоритет на културата с високи резултати. Понастоящем компаниите от групата Sabancı оперират в 12 държави. Sabancı Group има 70 компании и 60 000 служители. Тези предприятия заедно са допринесли съществено за развитието на икономиката на Турция. Собствените акции на Sabancı Holding, както и акциите на 11-те му дъщерни дружества, са регистрирани в Borsa Istanbul (BIST) и представляват 8.1% от общата пазарна капитализация на турския пазар на акции.

Със своите преподаватели от световна класа, глобално класирано образование на английски език и достъпни такси за обучение в сравнение с подобно класирани университети в целия свят, SU е мястото за обучение в Турция. Университетът предоставя и силни стипендии за студенти от всички нации и всички области на образованието, като гарантира висококачествено достъпно образование за всички. SU предлага всички програми на зеления си кампус в Тузла, Истанбул, Турция.

образование

Университетът осигурява интердисциплинарно образование в трите си факултета с единадесет бакалавърски програми. В SU студентите имат възможност да изберат своите специалности след първата или втората си учебна година. Това позволява на студентите да решат каква програма да учат в университета с по-голямо разбиране за висшето образование и за собствените си академични и кариерни интереси и таланти.

изследване

Sabanci University позиционира като един от най-иновативните и ориентирани към изследователската дейност университети в Турция. Като част от своята философия университетът има за цел да насочи своите изследователски усилия предимно към приложни и стратегически изследвания с цел усъвършенстване на знанията, подпомагане на преподаването и принос за напредъка на общността. Университетът може да се похвали с голям брой лаборатории и изследователски центрове, включително най-модерния изследователски и приложен център за нанотехнологии в региона. SU има и най-висок доход от научни изследвания на преподавател сред всички турски университети.

SU в числа

 • 5000+ студенти
 • 1:11 съотношение факултет / студент
 • 12 500+ възпитаници
 • 10% международно студентско тяло
 • 96% процент на настаняване веднага след дипломирането
 • 102 лаборатории, 8 изследователски центъра, 2 форума
 • 280+ топ-класирани партньори за обменни изследвания по целия свят

Кариерни перспективи

Завършилите университета в Sabanci University са високо ценени във всички сектори и в много страни, както професионално, така и в академичните среди. 96% от завършилите работа намират работа в рамките на година след завършването им. 81% от общите възпитаници продължават професионална кариера в известни компании. Unilever, Accenture, Procter & Gamble, Ford и Deloitte & Touche са сред компаниите, за които нашите възпитаници продължиха да работят.

Дипломът SU също е ценен, ако искате да продължите академична кариера. Университетите, които нашите възпитаници избраха за свои дестинации за завършилите училище, включват Университета Карнеги Мелън, Калифорнийския университет, Politecnico di Milano, Бостънския университет, Харвардския университет, Браун университета, Станфордския университет и Масачузетския университет.

Всеки студент по СУ трябва да направи задължителен стаж преди дипломирането си. Службата за кариерно развитие и стаж на SU, която предлага кариерно консултиране на студентите, също така предлага много възможности за работа и стаж в световен мащаб за студенти от СУ и провежда събития за набиране на персонал в университета с известни компании.

Удобства в кампуса

 • Настаняване в кампуса със собствени бани
 • Здравен център
 • 24/7 отворен информационен център (библиотека)
 • Напълно оборудван спортен център
 • Център за сценични изкуства
 • Трапезария, кафенета и ресторанти
 • пазар
 • банка
 • Магазин за козметика
 • фризьор
 • Здравен център

Места

Истанбул

Address
Sabancı University, Orta Mahalle, Üniversite Caddesi
No: 27 Tuzla

34956 Истанбул, Истанбул, Турция