TED University

Представление

Прочетете официалното описание

TED

Мустафа Кемал Ататюрк, основател на Турция, който вярва в жизненоважното значение на ролята на образованието за модернизацията на страната, заяви в своето изказване при встъпването в длъжност на турското Велико народно събрание през ноември 1925 г., че за да достигне поставена цел за модерна образователна система в Турция, имаше нужда от участие на частното предприятие. Турската асоциация по образование е основана на 31 октомври 1928 г. въз основа на тази визия и в съответствие с пионерските усилия на Ататюрк и неговите приятели. На 12 декември 1939 г. с решение на кабинета е предоставен правен статут на "Асоциация за обществено благо".

Както е посочено във втората клауза на нейната харта, президентът на Турската република е пазителката на турската асоциация по образование. TED е дългогодишна организация на гражданското общество, която предоставя стипендии на успешни студенти с ограничен доход, отваря училища и общежития с чужд език като средство за обучение както в Турция, така и в чужбина, изгражда научни платформи за по-нататъшни усилия за повишаване на нивото на образование в Турция на равнището на съвременните световни стандарти, създава осведоменост за проблемите на образователната система в Турция и възможните решения и допринася за формулирането на турската образователна политика. Към настоящия момент TED има 38 училища, 2 представителства, студентски общежития, офис за възпитаници и много спортни клубове, свързани с училищата.

TEDU

Университетът TED (TEDU) е създаден през 2012 г. от Турската асоциация по образование (TED), която е пионер в развитието на образованието в Турция от 1928 г. насам. TEDU е прогресивна академична институция, предлагаща интегриран подход към висшето образование и висококачествен образователен опит, фокусиран върху учениците. Чрез академично строги курсове, динамично преподаване, смислено изследване и множество възможности за ангажиране на студентите в страната и чужбина ние се стремим да изградим разнообразна общност от социално отговорни, глобално мислещи, обучаващи се през целия живот.

По този начин приканваме студентите да участват активно в средата на непрекъснато обучение и производство в TEDU и да се наслаждават на привилегията да бъдат студенти по TEDU с много възможности за стипендии.

Мисия и визия

  • Създаване на училища, предлагащи висококачествено образование на турски и чужди езици.
  • Разширяване на опита на всички нива на образование от предучилищното до университетското ниво в страната.
  • Осигуряване на жилища за студенти и подпомагане на образованието на успешни студенти във финансова нужда чрез предоставяне на стипендии за цялата страна.
  • Създаване на научни платформи, които да приемат турските образователни стандарти до съвременни нива.
  • Разширяване на дейностите на гражданската инициатива и на международни платформи.
  • Извършване на изследователски проекти за повишаване на обществената осведоменост по проблемите и решаването на съществуващата образователна система.
  • Активно участва в формулирането на турската образователна политика.

Места

Анкара

Address
Ziya Gökalp Caddesi No:48 06420, Kolej Çankaya ANKARA
Анкара, Анкара, Турция