University of the South Pacific USP

Представление

Прочетете официалното описание

The Университет на Южния Пасифик (USP) Е водещ доставчик на висше образование в Тихоокеанския регион и международен център за високи постижения в областта на преподаването, изследователските консултации и обучението по всички аспекти на тихоокеанската култура, околната среда и нуждите от развитие на човешките ресурси.

За Университета

USP - Въведение

Университетът на Южния Пасифик е най-висшата институция за висше образование за Тихоокеанския регион, уникално разположена в район на необикновено физическо, социално и икономическо разнообразие.

Основана през 1968 г., USP е един от само два университета от този тип в света. Тя е съвместно собственост на правителствата на 12 държави-членки: островите Кук, Фиджи, Кирибати, Маршаловите острови, Науру, Ниуе, Соломоновите острови, Токелау, Тонга, Тувалу, Вануату и Самоа. Университетът има кампуси във всички държави-членки. Основният кампус, Laucala, е във Фиджи. Campus на Алафуа в Самао е мястото, където се намира Училището по селско стопанство и технология на храните, а кампусът "Емалус" във Вануату е мястото на училището по право.

Академичните училища, институти и центрове в Южния Пасифик са организирани на три факултета и водени от декани.

Това са: Факултетът по изкуствата, правото и образованието; Факултетът по бизнес и икономика; И Факултета по наука, технологии и околна среда. Всеки факултет се състои от редица училища, които предлагат широка гама от академични програми и курсове на бакалавърско и следдипломно ниво.

Университетът също предлага програми чрез дистанционно и гъвкаво обучение в различни режими и технологии в 14 университета в САЩ.

Разширените комуникационни технологии чрез USPNet се използват за достигане на студенти от дистанционно и гъвкаво обучение в огромните пространства на Тихия океан.

Мултикултурният характер на персонала и студентското тяло дават на USP изключителен характер. Тя е качествена институция, която произвежда сравними с тези, присъдени от университетите в Австралия, Нова Зеландия и Обединеното кралство. Завършилите USP се намират на важни ръководни позиции в публичния и частния сектор във всички страни-членки и в много страни по света.

Университетът е определил висок стандарт за качество в своите изследвания. Основните ангажименти за научни изследвания включват управление на бизнеса, обучение на учители, проучвания на Тихия океан, морски изследвания, селско стопанство, наука и технологии.

Университетският регион

Университетът на Южния Тихоокеански регион се простира на 33 милиона квадратни километра от океана, площ, която е повече от три пъти по-голяма от размера на Европа. Обратно, общата земна маса е равна на площта на Дания. Популациите варират по размер от Токелау с 1600 души до Фиджи с повече от 800 000 души. Общото население е около 1,3 милиона души.

Международните авиокомпании, които пътуват между Австралия, Япония, Корея, Нова Зеландия и Съединените щати, свързват редица островни страни. Има и авиокомпании, които обслужват региона. В рамките на страните, между-островното корабоплаване се използва за достигане до по-малки острови без въздушни услуги.

Поради своята стратегическа позиция и съоръжения, USP привлича изтъкнати учени и служители от цял ​​свят.

Университетска администрация

USP се управлява от свой Съвет, в който участват представители на правителствата на държавите-членки, академичния състав, студентите, лидерите в общността и бизнеса, Секретариата на Форума на тихоокеанските острови, Секретариатът на Тихоокеанската общност, Американския съвет по образование, И Нова Зеландия.

Сенатът е академичен орган на университета, отговарящ за въпроси като преподаване и научни изследвания.

Съветът и Сената се обслужват от комитети, работещи в области като финанси, управление на човешките ресурси и академично планиране. Другите комитети се занимават със специални проекти и ежедневната работа на университета.

Церемониалният ръководител на университета е канцлерът. Канцлерите на USP са били привлечени от лидерите на правителствата на университетите и включват премиери, президенти и държавни глави. Професионалният канцлер е председател на Съвета и изпълнителният директор на университета е заместник-канцлерът. Заместник-канцлерът се подпомага от двама заместник-канцлера и двама заместник-канцелари.

Старшият мениджърски екип отговаря за благосъстоянието на университетската общност. Изпълнителният директор на финансите се занимава с контрола върху университетските финанси. Изпълнителният директор "Човешки ресурси" управлява човешките ресурси на университета. Общо USP наброява повече от 1500 служители.

Визията, мисията и ценностите на USP

Нашата визия

Постигане на високи постижения и иновации за устойчивото развитие на тихоокеанските островни държави

Нашата мисия

 • Да се ​​предоставят на тихоокеанските хора широка гама от отлични и подходящи висши квалификации;
 • Да се ​​предоставят предимствата на усъвършенстваните изследвания и приложенията им;
 • Да се ​​предоставят на общностите и държавите в Тихоокеанския регион подходящи, икономически ефективни и устойчиви решения, включително предприемачество, за техните основни предизвикателства; и
 • Да бъде образец на висшето образование за тихоокеанските острови в качеството, управлението, прилагането на технологиите и сътрудничеството с националните висши училища.

Нашите ценности

 • Ангажираност и лоялност на персонала и студентите към институцията и региона;
 • Най-високи стандарти на управление, лидерство, академична свобода, почтеност и прозрачност;
 • Най-високи стандарти за творчество, иновации, работа в екип и гъвкавост в стремежа към върхови постижения;
 • Инвестиции в персонал, възнаграждаване на високите постижения на персонала и овластяване на всички екипи на USP;
 • Зачитане на отличителния характер и разнообразието в нашето пасифично наследство и развитието, съхранението и разпространението му;
 • Ангажимент за регионално сътрудничество и интеграция;
 • Положително и приобщаващо обучение и жизнена среда за отлични постижения на учениците;
 • Подкрепа за гъвкави обучаеми на всички места за успех в работата, живота и гражданството;
 • Защита и грижа за околната среда;
 • Силни взаимоотношения, които да ръководят ангажираността с националните правителства, тихоокеанските общности и партньорите за развитие;
 • Смирение в изпълнението, да се учат от другите, да ценят даденото доверие и да зачитат знанията, контекстите и стремежите на Тихия океан.

В крайна сметка, визията и мисията на този стратегически план ще бъдат реализирани чрез приноса и атрибутите на завършилите и персонала на USP. Това са основните движещи сили на Стратегическия план.

Места

Сува

Address
The University of the South Pacific

Сува, Централно отделение, Фиджи
Уебсайт

Програми

BA
BSc
Бакалавриат