Satakunta University of Applied Sciences

Представление

Прочетете официалното описание

ДОБРЕ ДОШЛИ В САМК!

Satakunta University of Applied Sciences (САМК) се намира на западния бряг на Финландия, в района на Сатакунта. Всяка година в училищата ни учат около 6000 ученици и повече от двеста чуждестранни студенти. Готови ли сте да се присъедините към нас? САМК предлага както бакалавърска, така и магистърска степен в областта на здравеопазването и социалните грижи, логистиката и морските технологии, бизнес услугите и технологиите.

НОВИ КАМПАУСИ

Имаме кампуси в най-големите градове в региона Сатакунта.

SAMK-campus Pori е чисто ново съоръжение, разположено в центъра на град Пори до центъра на обществения транспорт. Новият кампус е най-модерната среда за обучение във Финландия. Модерният и гъвкав кампус предлага обучение в бизнеса, здравеопазването и социалните услуги, технологиите и туризма.

SAMK-campus Rauma е наскоро реновиран и се намира в близост до пристанището. Кампусът е универсален и международен център за проучване на офшорни технологии, международен бизнес и логистика.

Градовете предлагат просторни и безопасни условия на живот, много зелена природа и отлични възможности за развлекателни дейности. Градовете са достатъчно големи, за да предлагат всички необходими услуги, но и достатъчно малки, за да имат уютна и приятелска атмосфера.

52620_SAMK052016166.jpg

НАЙ-ДОБРОТО ОБРАЗОВАНИЕ

SAMK е известен с качеството на образованието си: според завършилите бакалавърска степен SAMK е най-добрият университет за приложни науки във Финландия по отношение на преподавателската компетентност. Освен това магистърските студенти в SAMK като цяло са много доволни от обучението си. Проучването е направено от финландското Министерство на културата и образованието.

ПРОФИЛ НА САМК И ВИЗИЯ

САМК се профилира като индустриално висше училище.

Профилът на SAMK се основава на нуждите на района и SAMK се фокусира върху образованието, научните изследвания, иновациите и дейностите за развитие, които подпомагат индустриалното преструктуриране. Районът Сатакунта е с гъвкава икономическа и индустриална структура. Ето защо, SAMK трябва да предоставя изследвания и всеобхватни програми за обучение в областта на технологиите, бизнеса и администрацията, както и социалните и здравните грижи дори и в бъдеще.

Нашата визия е, че всички студенти на САМК ще бъдат наети на работа.

Студентите получават най-добрите умения за работа чрез образование, съобразено с нуждите на района, цялостно сътрудничество с пазара на труда и предприемаческо отношение.

SAMK в цифри

 • Градове: 4
 • Кампуси: 4
 • Студентска степен 2017: в. 5500
 • Студентите от градовете по градове 2017: Пори 3,622, Раума 1,344, Хутитен 454 и Канканапаа 111
 • Международни студенти: в. 350
 • Студенти в отворени курсове: в. 1100
 • Членове на персонала 2016: c. 400, с докторска или бакалавърска степен: 71
 • Бакалавърски програми: 19
 • Магистърски програми: 9
 • Студентски програми на английски език: 10
 • Бакалавърска степен 2016: 953
 • Магистърска степени 2016: 83
 • Наградени степени: над 18 000

Места

Пори

Address
Tiedepuisto Campus
Tiedepuisto 3

28601 Пори, Финландия

Пори

Address
Tiilimäki Campus
Maamiehenkatu 10

28601 Пори, Финландия

Раума

Address
SAMK Campus Rauma
Satamakatu 26
Suojantie 2 (Merimäki)

26101 Раума, Финландия

Huittinen

Address
Kuninkainen Campus
Risto Rytin katu 70

32701 Huittinen, Финландия

Канкаанпаа

Address
Fine Arts Campus
Paasikivenkatu 24

38701 Канкаанпаа, Финландия

Финландия онлайн

Address
Финландия онлайн, Финландия