ESO Paris - École Supérieure d’Ostéopathie

Представление

Прочетете официалното описание

представяне

Училището по остеопатия е родено през април 1990 г. по инициатива на настоящия си председател

Институция за частно висше образование, регистрирана в ректората на Академията в Крит - канцелария на университетите, одобрена от Министерството на здравеопазването със заповед от 9 август 2007 г.

Призванието на ЕСО е да обучава изключителни, отговорни и компетентни практикуващи, в съответствие с препоръките на Международното общество по остеопатия и Световната здравна организация в областта на превенцията и опазването на здравето.

ESO Paris е историческото училище за обучение на остеопати след бакалавърска степен във Франция. Всъщност от създаването си заведението използва предшественик на обучението по остеопатия, като е първото, което :

 • Във Франция, след завършване на бакалавърска степен или еквивалент, курс за завършена университетска степен , т.е.
 • Потърсете Дирекцията по здравеопазване и социални действия за законността на първоначалното обучение по остеопатия след бакалавърския курс (1990 г.).
 • Да поиска регистрация на неговата висше образование в Министерството на народната просвета (1992 г.).
 • Да форматира своето преподаване според стандартите, определени от Европейския съюз в Болоня (2001).
 • Получете регистрацията на своята диплома , френската диплома по остеопатия, в Националния указател за професионални сертификати (заверена диплома от II ниво, постановление от 10 април 2009 г. - ОВ от 21 април 2009 г.). През 2014 г. на ЕСО беше потвърдено да регистрира дипломата си на ниво I ( министерска заповед от 20 януари 2014 г.).

  neck and shoulder treatment at physical therapistДжеспър Агергард / Unsplash

Стойностите на ESO: Страст и прецизност

Мисията на ESO Paris е да обучава високо компетентни и високо компетентни практикуващи в остеопатичната област, признати на европейско ниво от професионалните органи и съответно да могат да живеят пълноценно в своята професия.

Студентите от ESO Paris са остеопати, обучени в научна строгост, за минимум 5 години. За завършилите остеопати ESO Paris предлага допълнителна година по избор, която отваря нови възможности, фокусирани върху изследвания, преподаване или различни специалности (перинатална остеопатия, водна остеопатия, спортна остеопатия, гериатрична остеопатия).

Сертифицирането на ESO Paris в съответствие със стандартите ISO 9001 за качеството на неговото преподаване, организация и управление през май 2003 г. свидетелства за усилията за качество, подкрепяни от институцията, и нейната ангажираност към студенти (и техните родители!), които му дадоха доверието. Удовлетворението на студентите преминава от предложените им условия на обучение и успеха, който би могъл да бъде техен в края на тези обучения. ESO Paris преследва тази основна цел на успеха чрез:

 • Програма за избор и високо ниво, чрез дългосрочно многоцелево и общо обучение с незадължителна допълнителна година и незадължителна специализация (бакалавър 5 1)
 • Интегрирана клиника, най-голямата остеопатична клиника във Франция, която осигурява повече от 25 000 вътрешни консултации годишно и предлага на студентите прогресивен, редовен и повтарящ се професионален опит, към който трябва да се добавят повече от 10 000 остеопатични консултации извън институцията в обществени, частни или асоциативни болници
 • Факултет, съставен от академични специалисти , професори , опитни практици , изследователи и международно известни международни лектори
 • Постоянната връзка с висшето образование, водеща до разширено обучение и специфични стажове
 • Съотношение учител / ученик близо до 1 на 12
 • Обща размисъл и изследователска работа в малки групи: TP, TD, казуси, проекти, уроци, ...
 • Абсолютна автономия , която му позволява да разработва и адаптира собствените си програми (често във връзка с други френски или чуждестранни институции), да се оборудва с човешките и материалните ресурси, от които се нуждае, за да бъде ефективен и да достигне до технологичен университет в човешки мащаб.

местоположение

Разположен в сърцето на университетския кампус Марн-ла-Вале, Ecole Supérieure d'Osteopathie се радва на привилегировано място, което позволява на своите френски и чуждестранни студенти да продължат висшето си образование в тиха и зелена обстановка, въпреки че са разположени наблизо от Париж (Roissy Charles De Gaulle и летища Orly 30 мин., Paris Gare de Lyon 20 мин. от RER A). ESO е домакин на 600 студенти годишно, всички нива на обучение заедно. Близостта на други големи училища в кампуса насърчава обмена между хора от различни среди.

Места

Шанз-сюр-Марн

Address
8 rue Alfred Nobel – Cité Descartes – 77420 CHAMPS SUR MARNE
77420 Шанз-сюр-Марн, Ил дьо Франс, Франция

Програми

Това училище също предлага: