University of Groningen - Campus Fryslan

Представление

Прочетете официалното описание

Университетът в Грьонинген осигурява висококачествени и високо класирани образователни програми за студенти от бакалаври, магистри и докторанти от цял ​​свят. Учениците от Университета в Грьонинген допринасят за новаторски и обществено значими изследвания. Нашите ученици се чувстват като у дома си в безопасното и оживено градче Гронинген.

програми

Търсите академична възможност за обучение в един висш университет в Холандия? С над 45 бакалавърски програми, някои от които имат няколко варианта (писти) и над 160 магистърски програми, университетът в Гронинген е мястото, където да бъде. И не само за вашите - студенти и академици, които идват в университета в Гронинген от цял ​​свят.

Защо да изберем Гронинген?

Ние сме Топ 100 университет
Университетът в Гронинген предлага образователни програми с най-високо качество. Ние предлагаме голямо разнообразие от интересни, високо оценявани програми, които се класират добре в международен план. Като наш студент ще получите висококачествен надзор и ще имате много програми, от които можете да избирате. Като изключително мотивиран и талантлив студент, можете да се присъедините към нашия колеж по награди за допълнително предизвикателство.
Нашите новаторски изследвания
Гронинген е сред най-добрите университети за научни изследвания в Европа. Университетът провежда разумни и социално значими изследвания, изграждайки мостове между дисциплините. Нашето изследване се концентрира върху три основни области - "Енергия, здравословно стареене" и "Устойчиво общество". С тези теми университетът се стреми да преодолее разликата между науката и обществото. Като наш студент, ще допринесете за нашите първокласни изследвания.
Никога не е тъжен момент
Гронинген е оживен студентски град. Населението му е с най-ниска средна възраст в Холандия; един на всеки четирима жители е студент. Студентите могат да се видят навсякъде: да учат в парка Noorderplantsoen, да се наслаждават на нощния живот и да работят на различни работни места на непълен работен ден. Гронинген също е безопасен и зелен град, в който да живеете, с тихата провинция, на кратко разстояние с велосипед. #NothingTopsGroningen
400 години репутация
Университетът в Гронинген има богата история и отлична репутация. Много от много талантливите хора в различни дисциплини са учили или са работили в университета през 400-те години от съществуването му, включително четири носители на Нобелова награда, първата жена студентка в Холандия, първата жена лектор, първият холандски астронавт и първи президент на Европейската банка.
Това е град на културата
Гронинген е домакин на уникални фестивали, включително Noorderzon в парка Noorderplantsoen и музикалния фестивал Eurosonic Noorderslag. Има много музеи, като например музея Гронингер с неговите съвременни изложби. Градският театър Stadsschouwburg е на 133 години и е един от най-старите и най-добре изглеждащите театри в Холандия. Многобройните театри, кина и места за представления отговарят на всички вкусове, независимо дали предпочитате да гледате или искате да се присъедините!
"През целия ми бакалавър открих културните възможности и жизненост, че само град с 25% студентско население може да предложи"

Джеръми Дилман, бакалавър. Студент по психология

Развийте таланта си
Гронинген и неговият университет предлагат възможности за развитие и талант. Като наш студент ще можете напълно да развиете способностите си и да допринесете за научните изследвания и обществото. Вашите професори и учители ще бъдат там, за да ви ръководят на всяка крачка от пътя. Можете също да посетите нашия Център за кариера за съвет. Гронинген е мястото, което трябва да сте след завършването си; можете да намерите работа в университета или в една от многото компании в града на таланта!
Обикаля света
Университетът в Гронинген има силни международни връзки, което означава, че лесно можете да прекарате част от образованието си в чужбина. Университетът предлага и няколко уникални международни магистърски програми в сътрудничество с други големи европейски университети. Groningen се намира в центъра на Европа, само на няколко часа път с Париж, Лондон и Копенхаген. Споделяйте пътуванията си с нас: #MyUGStory.
Направете приятели от цял ​​свят
Нашият университет е известен със своята голяма международна общност. Повече от 4000 чуждестранни студенти учат в Гронинген ежегодно от над 120 страни. Повече от 180 от нашите степени се преподават на английски език. Да живееш в Грьонинген, без да говориш холандски, не е проблем; ще можете да поръчате храна, да пазарувате за дрехи и дори да вземете курсове по английски език. Нашата студентска мрежа "Еразъм" (ESN) е най-големите европейски секции в ESN, които улесняват всички чуждестранни студенти в Гронинген. ESN организира около 150 дейности годишно, като уроци по уводна седмица и колоездене!
Изпробвайте нови спортове
Нашият университетски спортен център ACLO е най-големият университетски спортен център в Холандия. Независимо дали искате да изпробвате екип, отидете на по-рядък клас Zumba или изкачете скално катерене, ACLO е мястото, където да бъдете. ACLO предлага над 85 различни спортове и поддържа 49 спортни клуба. В допълнение към нашите спортни съоръжения, Университетът предлага специални условия за топ спортисти да приспособят своята учебна програма към спортната си програма.
#thecityisourcampus
Гронинген е оживен и млад град с много горещи точки. Можете да получите пресни продукти, месо и сирене три дни в седмицата в "Vismarkt" в средата на града. Отидете в "Kijk in 't Jatstraat" до сградата Harmony за здравословен обяд със съученици. Искате да пазарувате? Посетете Zwanestraat - най-добрата търговска улица в Холандия. Или се запознайте с приятелите си в един от многото кръчми в Гронинген. Град Гронинген е Вашият университет!

Места

Грьонинген

Address
University of Groningen
PO Box 72
AB Groningen

9700 Грьонинген, Грьонинген, Холандия