Hong Kong Baptist University School of Communication

Представление

Прочетете официалното описание

За училището за комуникация

Училището по комуникация на Хонг Конг баптисткия университет е основано през 1968 г. Тя предоставя широка гама от програми за комуникация, достъпни в Хонконг на бакалавърски и следдипломни нива.

В рамките на четиригодишната програма за бакалавърската програма по комуникации (Honors), училището предлага три избора на големи и няколко концентрации в специализирани области. Те включват:

  • Филм: предлага две концентрации в анимацията и медиите, филмите и телевизията.
  • Журналистика: предлага три конценрации в китайската журналистика, данни и медийна комуникация и международната журналистика.
  • Връзки с обществеността и реклама: предлага три концентрации в рекламата и маркетинга, организационната комуникация и връзките с обществеността.

Училището също така провежда самофинансирани програми за висше образование и по-високи дипломни програми. На следдипломното ниво наборът от опции включва преподаваните магистърски програми по комуникации, филми, телевизии и цифрови медии, продуциране за филми, телевизия и нови медии, международни журналистически изследвания, медия мениджмънт. Има и изследователски програми за следдипломна квалификация (MPhil и Ph.D).

Училището е създало редица научноизследователски институти и центрове за стимулиране на високи постижения в редица фокус области и за култивиране на интердисциплинарни изследвания.

97877_97848_AO8K5684.JPG

Разположена в целева сграда, училището има ефективно разпределение на ресурсите за обучение, както и достъп до най-новото оборудване. Лабораторията за медийни изследвания на AI и VR

Училището поддържа тесни връзки с медиите и творческите индустрии в Хонг Конг. Като се има предвид дългата история и влияние, не е изненадващо, че много от най-висшите позиции в тези индустрии са заети от своите възпитаници с изключителни постижения. Тези взаимоотношения не само утвърждават силната си репутация на училището, но също така предлагат възможности за създаване на мрежи за възпитаници и действат като извор на знания за настоящите студенти.

Форумът за споделяне на албуми, с участието на отличени филмови режисьори, сценаристи и творчески директори, завършили школата, първите филмови награди на университета, церемонията по победителите в наградите Pulitzer и различни майсторски класове и научни семинари са примери за организирани от училището събития връзките с академичните среди и отраслите, в които студентите ще работят в бъдеще.

97876_97849_DSC_0302bufaaward.JPG

Визия и мисия

В унисон с философията на университета "Обща личностна култура", мисията на училището за комуникация е да осигури иновативен подход към своята област и да изгради единство, лидерство и растеж, за да служи най-добре на своите студенти и общността. В тази епоха на информация и комуникация една силна програма в комуникацията означава институция със съвременно значение. Студентът, живеещ в 21-ви век, трябва да разбира размерите на комуникацията, осъзнаването на комуникационния процес и добре развитите умения като комуникатор. Подобна програма освен това култивира критичния ум и стимулира творческия дух. Ангажиран да постига върхови постижения в преподаването, научните изследвания и услугите, факултетът се опитва да превърне Училището в място за непрекъснато интелектуално просветление и професионално развитие.

97879_97850_AO8K5497.JPG

В съответствие с предаността на Хонг Конг Университет за образователни усилия от най-високо качество, училището за комуникация има следните цели:

Декларация за визията

Ние се стремим да бъдем комуникационната школа по избор в Азия, уважавана за високи постижения в адаптивността, творчеството, иновациите и етичната практика, за обучение на бъдещи лидери и професионалисти в комуникацията, за създаване на полезни познания за комуникацията и за служене на обществото чрез комуникация.

97875_97851_L3JOURNAL_COVER_2835BNNstudiostuwork.jpg

Мисия

Ние се стремим да изпълним нашата визия чрез обучение на хора, новаторски изследвания и активни услуги за Хонг Конг, по-голям Китай и глобалната общност.

"Истината е добродетел" е нашето мото. Считаме, че тази истина трябва да бъде постигната чрез свободно, отговорно, ефективно и балансирано предаване на точни факти, разнообразни възгледи и творчески произведения. За непрекъснато приближаване и поддържане на истината ние се стремим:

  • Да се ​​насърчават изключителни и социално отговорни лидери на общността, практикуващи и учени чрез качествено преподаване и учене
  • Да усъвършенства знанията в различни сфери на комуникация чрез школа, творческа и професионална продукция
  • Да се ​​предвидят и обслужват променящите се нужди на местните, регионалните и глобалните общности

Това училище предлага бакалавърска програма, а именно програма "Бакалавър по комуникация" (Honors).97878_97852_Keystonedolbyhkbu_20181029_COMD2.jpg

Места

Хонг Конг

Hong Kong Baptist University School of Communication

Телефон
3411 8154