Ritsumeikan University

Представление

Прочетете официалното описание

Защо да изберем английско-средни бакалавърски програми в Ritsumeikan University ?

Бакалавърските програми, базирани на английски език, позволяват достъп до разнообразни академични курсове за студенти без или с ограничени японски езикови умения.

След записването си, международните студенти ще имат възможност да учат японски в / извън учебната програма.

Студентското многообразие е едно от най-привлекателните черти на RU. През 2019 г. в нашите програми за завършили и докторанти учат 2441 чуждестранни студенти от 66 страни. RU винаги ви дава възможност да се срещнете с ученици от цял свят и различни култури. Студентското многообразие прави университетския ви живот вълнуващ и допринася за вашата плодотворна академична дейност в Япония.

Ritsumeikan University има четири кампуса в региона Кансай. В три от тези университети се предлагат английски програми за средно образование. Глобалната магистърска програма и програмата за съвместни степени са базирани в университета Кинугаса в северозападния град Киото. Проучването на общинската и регионалната политика и глобалните либерални изкуства се основават на кампуса в Осака Ибараки, който бе открит през 2015 г. в град Ибараки, префектура Осака. Курсът по информационни системи се основава на кампуса Бивако - Кусацу в град Кусацу, префектура Шига. Трите града са лесно достъпни един от друг. Киото до Ибараки (Осака) и Кусацу (Шига) отнема само 20 до 30 минути с влак.

Ritsumeikan University има споразумения за обучение в чужбина с повече от 120 университета в 32 страни и региони. Студентите се насърчават да участват в програми за обучение в чужбина в чужбина, в зависимост от техните специалности и академични области. В допълнение, RU управлява програмата за двойна бакалавърска степен (DUDP), в която студентите могат да получат бакалавърски степени както от РУ, така и от свързани университети.

РУ предлага много програми като доброволчески дейности извън университета, стажове, дейности за подкрепа на колеги в колежа и различни видове клубове и кръгове, ръководени от студентите. Чуждестранни студенти с студентска виза могат да кандидатстват за стипендии за намаляване на обучението. Настаняването в обзаведен апартамент или в общежитие извън колежа е на разположение на студенти без предишен опит в Япония. Това осигурява на студенти с английски и средни програми с добра среда, за да се концентрират върху тяхното обучение и ежедневна комуникация с други студенти.

- Схема за намаляване на разходите за обучение

По-долу е представена информация за схемата за намаляване на обучението през 2020 година.

 • 100% отказ от обучение
 • 50% намаление на разходите за обучение
 • 20% намаление на разходите за обучение

Намалението на обучението се предлага първоначално за една година, въз основа на оценката за прием на учениците. През втората и следващите години намалението на обучението се дава въз основа на оценките на студентите през предходната година на обучение. Тази стипендия може да се промени, така че да се приложи възможно най-рано.

Ritsumeikan University с един поглед

 • Ritsumeikan University бе избран от японското правителство за един от университетите за "Топ глобален университетски проект" през 2014 г. Избраните университети трябва активно да насърчават глобализацията сред японските университети.
 • Основан през 1900 г. , Ritsumeikan гордее с история от почти 120 години.
 • RU е интегриран университет с 16 колежи и 22 дипломирани училища.
 • Имаме 4 кампуса в град Киото, префектура Киото, град Кусацу, префектура Шига и префектура Ибарики в префектура Осака .
 • ЖП има световна алумна мрежа с 24 клона отвъд океана.
 • 2441 чуждестранни студенти от 66 страни, плюс 180 чуждестранни студенти от 27 страни.
 • RU е класирана на №1 за най-чуждестранните преподаватели в японския университет.
 • RU има глобална мрежа от 441 партньорски институции по целия свят. Също така имаме споразумения за обучение в чужбина с 137 университета в 30 страни и региони.
 • 99% от чуждестранните студенти, които са кандидатствали за стипендии, са получили финансова помощ.
 • Повече от 95% от завършилите чуждестранни студенти успешно са получили работа.
 • ЖП бе класиран на номер 3 в класацията за успешно завършване на трудовия стаж в САЩ през 2015 г. (Pilot) сред японските частни университети.
 • ЖП разполага с 450 студентски клуба и кръгове от всякакъв вид, включително спорт, изкуство, японска култура и всичко между тях.
 • ЖП е класирана на първо място в проучванията на частния сектор в национален мащаб.

Места

Киото

Address
56-1 Tojiin Kitamachi, Kita Ward, Kyoto, Kyoto Prefecture 603-8577, Japan
Киото, Префектура Киото, Япония

Осака

Address
Осака, Префектура Осака, Япония