California State University Sonoma

Представление

Прочетете официалното описание

106425_10-6-17_CSU_589x325.jpgСономският държавен университет е кампус на Калифорнийската държавна университетска система.

Намира се в премиерната винена държава в Калифорния на 1 час северно от Сан Франциско, Sonoma State е малък университет с големи идеи. С традиция за насърчаване на интелектуалния и личен растеж, възможности за лидерство и технологична компетентност, SSU предлага на своите ученици приятелска, сигурна и неформална атмосфера в красива обстановка в кампуса. Понастоящем в жилищния комплекс се помещават студенти в жилищни и жилищни комплекси.

Докато SSU като цяло приема всички квалифицирани студенти, кандидатстващи от висшите училища в района на обслужването си, 80% от първокурсниците и 55% от младшите студенти за трансфер идват отвъд Северния залив. С 34% от студентското тяло, което живее в университета, той е един от най-жилищните кампуси в рамките на системата на държавния университет в Калифорния.

Академичен профил

Обучителният опит на SSU насърчава интелектуалния, когнитивния, социалния и личностния растеж. Факултетът и персоналът осигуряват сътрудничество с учениците и образование, което поощрява етичното изследване, гражданския ангажимент, социалната отговорност и глобалната осведоменост, съчетани със солидна основа в академичната дисциплина. Много класове средно по-малко от 40 студенти, което позволява тясно взаимодействие между студенти и преподаватели.

SSU има ангажимент да завърши студентите, които имат способността да мислят критично и етично и да използват ефективно информационните технологии. Налице е силен ход в разработването на глобална перспектива в голяма част от учебната програма да се подготвят учениците за нуждите на работното място в 21-ви век.

акредитация

Сомамския държавен университет е акредитиран от Западната асоциация на училищата и колежите (WASC) и Калифорнийския държавен съвет по образование. Училището по образование е акредитирано на държавно и национално ниво от CCTC и NCATE. Училището по бизнес и икономика е акредитирано от AACSB-International, Асоциацията на Advance Collegiate Schools of Business. Много отдели и програми са индивидуално акредитирани.

SSU

Асоциация на възпитаниците

alt = "SSU има активна асоциация на възпитаниците, която поддържа непрекъсната връзка между университета и неговите 53 000 възпитаници, като спонсорира образователни проекти, програми и дейности, за да продължи отношенията, които учениците имат с университета си.

Награди и отличия

Един от най-търсените кампуси в системата CSU и редовно наричан "Най-добър регионален университет" от US News

Сгради и учебни центрове

Информационният център "Жан и Чарлз Шулц" е кръстен на създателя на карикатура "Фъстъци" Чарлз Шулц и съпругата му. Тя притежава една от най-големите библиотеки в системата CSU и в щата Калифорния с повече от 400 000 тома. Уникалната автоматизирана система за извличане с 750 000 обема е един от четирите в страната. Той също така съдържа ценна колекция от писанията на Джак Лондон, оригинални писма и сувенири.

Центърът за отдих от 59 000 квадратни фута, проектиран с високи стандарти за устойчиви методи на изграждане, разполага с най-съвременно аеробно оборудване, катедрална стена, упражнения и танцови ателиета, две зали, голяма зала за повдигане на тежести и машини, шкафове, и спа център. Известна като "сграда, която преподава", Центърът за екологични технологии е демонстрация на устойчива архитектура и енергийна ефективност, която консумира само 50% от енергията на подобни структури.

Нашият съвсем нов студентски център от 130 000 кв. Фута отвори врати през ноември 2013 г. Той се помещава в области и програми за студенти като дневната; заведения за хранене, включващи Кухните, Weyden Brewster, The Café и Lobo, както и Университетския магазин, HUB, Студентски офис, зали за срещи и занимания, Copy Center и кампусния пощенски клон на първите два етажа. На третия етаж са разположени балната зала, зали за срещи и занимания, ресторанти Overlook, конферентни и събития, жилищни и кулинарни услуги.

Центърът за зелена музика е проектиран да се превърне в една от големите концертни зали на света и се моделира след зала Seiji Ozawa в Tanglewood в Масачузетс (лятното дом на Бостънския симфоничен оркестър).

В лабораторията за инженерни науки в Cerent се помещават най-съвременно оборудване за научни изследвания и преподаване в областта на компютърните и инженерните науки. Студентите имат уникални възможности да работят с високотехнологични компании в района.

Университетът също така притежава и управлява окръг Феърфийлд Осборн на площ от 450 дка, който се намира наблизо, и резерват "Гребратхад дивелоунд" в окръг Мендосино. И двете предлагат големи възможности за научни изследвания в областта на природните науки рядко за студенти.

Оферти за степен / програма

Университетът предлага девет сертификационни програми и осем програми за сертификат и сертификат. Основните учебни програми в областта на образованието включват множество предмети, множество предмети BCLAD, единични теми, административни услуги, четене / езикови изкуства (сертификат или специалист), специално образование (леко / умерено или умерено / тежко) и услуги за персонала на учениците катедра).

Университетът се състои от шест училища: изкуства и хуманитарни науки, бизнес и икономика, образование, разширено

Студентски живот

Отдел „Жилищен живот” и Център за студентско ръководство, участие

Повече от 100 клуба и организации са на разположение за настаняване на широк спектър от интереси от етнически и международни към специални хобита и занимания.

Програмата за обществени услуги, подкрепена от асоциираните студенти, JUMP (Join Us Making Progress) предлага на студентите възможността да участват в много доброволчески програми и да придобият опит, свързан с тяхното образование. Някои от многото проекти на JUMP са "Приемете-прабадняком", "Учители", "Проект за домашна работа в Бейджа Бей" и "Сервиране на нашите бездомни хора".

97620_85407_ExtendedEducationLogo.jpg

Места

Парк Ронерт

Address
East Cotati Avenue,1801
94928 Парк Ронерт, Калифорния, Съединени Американски Щати