Husson University

Представление

Прочетете официалното описание

За нас

В Husson University всичко е за вас. Няма да се изгубите в тълпата. Ще се научите от професори, които се грижат за вас. Ще научите практически, печелите степен и умения, които ще ви подготвят за една възнаграждаваща, успешна кариера. Най-хубавото от всичко е, че репутацията на Husson за първокласно образование и достъпност означава, че ще направите интелигентна инвестиция. Husson University ... нашата мисия е вашият успех.

история

От 1898 г. Хусън обучава лидерите на Мейн. Първоначално подготвяйки студенти за търговия, преподаване и телеграфия, Хусън е навършил възраст през 1953 г., когато държавата е приела законодателство, разрешаващо на Хусън да даде бакалавърска степен на науките. През шейсетте години Хюсън купи млекопреработвателна ферма, почисти го и построи красив кампус. През 1981 г. Колежът учреди Училището за медицински сестри в Медицинския център Husson College / Eastern Maine Medical School. Днес Хусън предлага множество бакалавърски степени и много иновативни програми за напреднали, както и разнообразна селекция от основни курсове по научни и хуманитарни науки. На 11 октомври 2008 г., Хусън стана университет, но все още продължава да поддържа усещането си за малък колеж.

Днес, завършилите Husson заемат ръководни позиции в цялата страна и в света.

зрение

Husson е университет по избор за водещи професионални програми, в които студентите успеят, опитът за учене се подкрепя и се набляга на глобалния ангажимент.

Мисия

Husson University вдъхновява и подготвя студентите за професионална кариера в настоящи и нововъзникващи области в контекста на образование, информирано от науките и хуманитарните науки.

Ние постигаме тази кариерна подготовка чрез подкрепа и подчертаване

 • Изключително обучение.
 • Научен принос към дисциплината или областта на компетентност.
 • Бакалавърска и дипломирана учебна програма, която е предизвикателна, релевантна и популяризира умения за критично мислене, самочувствие и силни комуникативни умения.
 • Ангажимент за етично поведение и социална отговорност чрез участие в света от страна на преподаватели и студенти, администратори и служители, членове на управителния съвет и включване на гражданството като университет.
 • Учене през целия живот да подготвят професионално и лично студентите за предизвикателствата на непрекъснато променящия се свят.
 • Разнообразна културна и глобална перспектива, постигната чрез развитието на студентите и възможностите за учене чрез опит, които засилват ангажимента ни към силната академична общност.
 • Внимателно управление и стопанисване на ресурсите на университета.

Приета от Управителния съвет на Husson University 2 октомври 2011 г.

местоположение

Основният университет на Husson University (208 акра) се намира в Бангор, Мейн, град с приблизително 30 000 души, на кратко разстояние с кола от бреговете на Мейн, гори и планини. На около 250 мили северно от Бостън и на 250 мили източно от град Квебек Бангор има една от най-ниските нива на престъпността в САЩ.

Хусън също има образователни центрове в Уестбрук и Преск Ойл .

записване

Записваме приблизително 2800 студенти в университета в Бангор, като около 700 други са записани в програми за висше образование. Нашите ученици идват от цяла Мейн, страната и света.

Размер на класа

Средният размер на класа е 21 студенти.

факултет

Husson University наброява 144 преподаватели и няколко допълнителни факултета, които имат опит в професията, която преподават.

спортен

Член на NCAA Division III, Husson предлага над 18 модерни спортни и интраморални съоръжения, използващи най-съвременни съоръжения, включително Swan Center

Хусън също така подкрепя един приветлив екип и танцов отбор.

Прием

Служителите на Службата по приемане осигуряват насоки в процеса на кандидатстване на кандидатите за прием в Husson University . Офицерите по приемане предоставят материали и приложения, за да помогнат на кандидатите да научат повече за Husson и да поканят кандидати за лични интервюта и обиколки в колежа.

Възпитаници

Службата по въпросите на завършилите, разположена в Центъра на завършилите "Цир" в сградата на Срещата "Беардсли", обслужва нуждите на 18 000 възпитаници на Хусън. Заедно с дейностите за завръщане в дома , офиса на Alumni спонсорира събития в цялата страна и публикува списанието " The Alumni", " The Ledger" , за да информира Husson Alumni за дейностите в колежа.

акредитация

Husson University е акредитиран от:

 • Асоциацията на училищата и колежите в Ню Англия, Inc. (NEASC);
 • Международната асамблея за колективно бизнес обучение (IACBE);
 • Медицинският център на бакалавърските медицински центрове Husson / Eastern Maine и всички програми MSN в Husson University са акредитирани от Комисията по колективно обучение по сестрински грижи , кръг One Dupont, NW, Suite 530, Вашингтон, DC 20036, (202) 887-6791 и BSN Програмата е одобрена от Мейския държавен съвет по сестрински грижи .
 • Комисията за акредитация в областта на физическата терапия (CAPTE);
 • Акредитационният съвет за обучение по професионална терапия (ACOTE);
 • Е одобрен от щатския държавен съвет по образованието ;
 • Програмата за консултиране в областта на клиничното психично здраве е одобрена от Националния съвет на сертифицираните съветници (NBCC);
 • Съветът по акредитация на консултирането и свързаните с него образователни програми (CACREP) даде акредитация на Husson's Master of Science (MS) в клиничното консултиране за психично здраве и магистърската наука в училищното консултиране.
 • Фармацевтичната гимназия е получила пълна акредитация чрез Акредитационния съвет за фармацевтично образование .

Места

Зона Хусон

Husson University

Телефон
207.941.7000