Millikin University

Представление

Прочетете официалното описание

Добре дошли в Millikin University!

Millikin е независима, четири години университет, който е финансиран с частни средства и има записване на около 2200 студенти в традиционни и нетрадиционни студенти и специалности. Намира се в Decatur, Illinois, вие бързо ще откриете, че подписването на образованието Millikin е уникално изживяване сме искали да се обадя Ефективността живот.

От основаването си преди повече от 110 години, Millikin е действал в рамките на философията на предоставяне на образование, което съчетава теорията с практиката. Въпреки, че това е радикална идея за времето, което знаем днес, че на практика не е достатъчно.

Днешните студенти трябва да представят своите знания, за да бъде наистина подготвени за успешна кариера след колежа. Чрез потапяне опит като стажове, съвместно учение, провеждането на стопанска дейност, които представят изследвания на експерти и извършващи пред публика - учениците да намерят нови начини да живеят извън техния живот и извлекат ползи от тяхната упорита работа.

Резултатът:

Millikin студенти се дипломират с опит и увереност, за да успее. През 2014 г. 96% от завършилите висше образование, придобит трудов или влизане да завършат или професионални училища в рамките на шест месеца от завършването.

Мисия

За да изпълни обещанието на образованието Millikin университет е бил верен на основаването си визия за 100 години. Нашите ученици учат чрез реални проекти, които подсилват преживявания класната стая, да спомогне за разработване на практически умения, и да изразят отговорност на университета към общността. Те се научават да видите връзки с други академични дисциплини, за да демонстрира разнообразието на човешкия опит, взаимодействията между технологията и обществото ... И те научават за себе си и другите, разработване на зачитането на различията и за достойнството на всички.

В Millikin, ние подготви учениците за:

Професионални успехи Демократично гражданство в една глобална среда A личния живот на смисъл и стойност

Нашата визия

Millikin University е национален лидер в ефективността живот

Нашите ценности

В Millikin University, ние ценим:

Ангажимент за откриването на знания Граждански дебат Страст и ентусиазъм Достойнство и зачитане на личността Разнообразна и приобщаващ общността Почтеност и отговорност Напредък на по-голямо добро

Кой беше James Millikin?

James Millikin е роден в Ten Mile, Washington County, Пенсилвания, 02 Август 1827, според д-р Изследвания Albert Рейнолдс Тейлър, която е била открита значителна несигурност по отношение на точните дати. Той е син на Авел и Нанси (Van Dyke) Millikin, умерено заможен фермер в Западна Пенсилвания. Дядо му идва от Ирландия, като Scotch-ирландски Презвитерианската през 1771. Майка му е от холандски произход, чиито предци дойде в Америка през седемнадесети век. James Millikin късно ще назове Van Dyke улица в северозападната част на Decatur в нейна чест около 1,880.

Малко се знае за наистина детството си. Като фермерско момче, Джеймс помогна шофиране стада от волове до New York City. През есента на 1846 г. той такъв на отчет във Вашингтон College (сега Вашингтон и Джеферсън College), Вашингтон, Пенсилвания. Това беше по време на посещението на Вашингтон, че е направил обрека да намери институция на живот, ако някога той бяхме в състояние, за да се поберат на младежта за професии.

Примамката на запад, наречен Джеймс, и през 1849 г. той придружава баща си на овце с кола в Индиана и отново през 1850 г., за да Данвил, щата Илинойс. През зимата на 1850 г., той е най-Wabash College, въпреки че записите не са ясни за това какво е учил, или колко дълго. Завръщайки се в Пенсилвания през 1851 г. за повече овце, той отново ги караше да Danville с партньор на име McFarland.

През 1850-те години, Джеймс продължи да увеличава своите овце и говеда. Той наел много ферми за паша и е наречен "цар на едрия рогат добитък на Prairie-членка." Той също започна закупуване на недвижим имот, по-голямата част от нея е обществено достояние.

През 1856 г. Джеймс Millikin пристигна в Decatur, където продължава в своите животни и агенции за недвижими имоти сделки. На 1 януари 1857 г. той се жени за Ана Бърнис Aston, дъщеря на преподобния Самуел M. Aston, пастор на Презвитерианската църква Cumberland на хълма Сион, тъй като 1855. Г-н Aston беше пастор на Презвитерианската църква в Ten Mile, Пенсилвания, когато Джеймс беше в тийнейджърските си години, и Анна и сестра й Нанси бяха образовани във Вашингтон Жена семинария във Вашингтон.

James Millikin влязъл в банковия бизнес през 1860 г., пускането му на борда J. Millikin & Co. в предната част на сградата, която е бивш дом на Railroad банка, която наскоро се е провалил. Той намалява постепенно си животновъдни стопанства и посвещава своите интереси към недвижимите имоти и банковото дело, с някои инвестиции в местната промишленост. Той подпомага в организацията на Съюза на желязо работи, служи като президент, както и за въгледобивната промишленост Дружеството Decatur. Неговата банка стана най-голямата банкова институция в Илинойс извън Чикаго. През 1897 г., той реорганизира банковата му като Millikin Националната банка на Decatur.

Той служи на различни плоскости в града, включително и като член на Съвета на надзорните органи и като член на градския съвет. Докато той се кандидатира за сенатор на щата, а недоверието на банките, които е видно в Близкия Запад го побеждава.

През 1876 г., той е построил къща в Pine и Западна главните улици в Decatur. След основаването на университета, г-н Millikin продължи в банковата си дейност до смъртта си на 02 Март 1909 в Орландо, Флорида.

Г-жа Millikin умира на 29 юли, 1913. За град Decatur тя напуска ранното си благодеяние, на Анна Б. Millikin Дома за възрастни жени, които са били организирани през 1879 г. като "Индустриален Училище на Стария Ladies 'Home момичетата. В завещанието си, тя завеща дома си и много да бъде дом на Арт Института на Decatur, собственост на университета и управлява съвместно от университета и гражданите на Decatur. Тя е участвала в подбора на цветовете университетски и служи като председател на Женския Hall точка на Комитета по Building след 7-ми юли 1908. Факултет комитет и на Управителния съвет по-късно ще наречем общежитие Aston Hall за семейството си. На Millikins починали без проблем, освен благотворителни дарове до град Decatur.

Vision Millikin на

Какво James Millikin представял, когато той основава Millikin университет през 1901 г. беше уникална: университет, които ще прегърнат "практичен" страна на ученето заедно с "литературни и класиката"; и докато е свързана с Презвитерианската църква, не би било тясно "сектантска" и ще остане отворена за всички.

Резултатът е един от първите малки, всеобхватни университети в страната, че век по-късно, има три професионални училища и една за либерални изкуства и науки; добре закръглени университет, където програми в класическата музика се съревновават в върхови постижения с тези в областта на счетоводството и здравни науки.

Ангажимент за разнообразие

Millikin University е ангажимент за създаване на кампуса култура, която уважава и цени разнообразие. В Millikin, разнообразие се разглежда в широк смисъл, включително раса, етническа принадлежност, социално-икономически статус, пол, увреждане, национална принадлежност, религия, сексуална ориентация, и възраст.

Чрез наемането на различни студенти, служители, преподаватели и администратори и чрез създаване на среда, която цени многообразието, Millikin се стреми да предостави ангажирани учебна общност, в която разнообразието подобрява общото образователния опит. Millikin University се ангажира да:

Създаване на разнообразно население кампус, Насърчаване атмосфера кампус, където многообразието е ценен, и Генериране на учебна общност кампус, който да включва разнообразие.

Millikin непрекъснато развива политики и процедури и разпределя ресурсите в начина, съответстващи на тези ангажименти. Това е политиката на Millikin университет за да се получи равна възможност на всички лица без разлика или дискриминация, основани на раса, етническа принадлежност, социално-икономически статус, пол, увреждане, национална принадлежност, религия, сексуална ориентация или възраст.

University Millikin. Когато учениците процъфтяват.

Нашите страсти могат да бъдат различни, но целите ни са едни и същи: академичен успех, подготовка кариера и личностно израстване. Millikin University ви дава инструментите, необходими, за да успее във всяка от тези области.

Очевидно академици са в центъра на вашия колеж опит, но колежа е много повече от това. Ние разбираме, че имате нужди и интереси, които се простират извън класната стая и ние се ангажираме да осигури подкрепяща среда, която ви помага да се съсредоточи върху това, което е важно.

От жилища на студентски организации, така и от примерни интервюта да интрамурални спортни отбори, Millikin има опции, които ще ви накарат да се почувствате като у дома си.

Места

Decatur

Address
1184 W. Main St.

62522 Decatur, Илинойс, Съединени Американски Щати