Nueta Hidatsa Sahnish College

Представление

Прочетете официалното описание

Nueta Hidatsa Sahnish колеж е била предоставена акредитация продължение на 12 юли 2006 г. от Комисията на институции за висше образование на Северен централен асоциация на колежите и училищата.

Обща информация

Nueta Hidatsa Sahnish колеж (NHSC) е племенно чартиран от три Свързани племена от Fort Бертхолд Резервация щаб в Новия град, Северна Дакота. NHSC е племенно контролира от Съвет на директорите, който се състои от седем членове, определени от членовете на съвета сегмент шестте и една племенна председател. Първоначално името Fort Бертхолд Community College, тя е основана 2 Май 1973, тъй като агенцията, която отговаря за висшето образование в резервата Fort Бертхолд. На 27 март 2015 г. Три Свързани Tribes бизнес съвет подписаха резолюция промяна на името на колегията да Nueta Hidatsa Sahnish College. Тримата Свързани племена одобриха идеята, че е необходима локално базирани висше училище да се обучават племенни членове и да действа като положително влияние в запазване на племенните култури. Ръководен комитет, бе назначен да ръководи началните операции на Колежа. Тази комисия беше заменен от избора на Съвет на директорите през 1974.

Първите класове, предлагани в NHSC бяха на база удължаване с координиране акредитирани институции. Споразуменията за артикулационни направени в началото бяха с Университета на Мери, Бисмарк, ND; Minot State College, Minot, ND; и Университета на Северна Дакота, Williston Center, Williston, ND. Колежът продължи да развива модели с далечен обсег на планиране. Това планиране завърши с разработването на рамка за осъществяване на мисията и целите на Колежа, а също и в подобряването на образователни и професионални услуги в общностите в целия резерват.

Nueta Hidatsa Sahnish College е била предоставена акредитация на 12 февруари 1988 г., през Северния централен Асоциацията на училищата и колежите. На 12 юли 2006 г., Nueta Hidatsa Sahnish College е отпусната продължи 10 години акредитация чрез Комисията за висшето Learning (HLC) и ще бъде домакин на следващото си потвърждение на акредитация посещение в 2017-18. Колежът е и един от тридесет и четири племенни колежи, отпуснати 1994 Land Grant институция статус. Sahnish колеж Nueta Hidatsa е също така член на индийското висше образование на американския консорциум (AIHEC). На 25 февруари 2011 г., Институционални Actions HLC на Съвета (IAC) са гласували, за да се разшири за акредитация на Колежа да се включат бакалавърска степен по основно образование и Environmental Science, и бакалавър по изкуствата в индиански изследвания, вземане на NHSC четиригодишен институция.

Образователни цели Философия

Ние вярваме, че Nueta Hidatsa Sahnish College се стреми да: Подобряване на качеството на живот на манданския, Hidatsa и Arikara нацията

Предлага възможности за подобряване на нашето икономическо благосъстояние и качество на живот. 10 Посветени и внедрява нови или иновативни идеи за благото на Племето, включително ръководство и обучение.

Изграждане на положително силна идентичност на Трите Свързани Племена

A строител на хората и общностите на Mandan, Hidatsa и Arikara нацията Интегрира Три Свързани Tribes култура, традиции и език, във всички академични и социални дейности, даващи на хората. А мястото, където всички хора са на първо място за техните образователни потребности.

Застраховайте развитие на глобално гражданство чрез осигуряване на необходимото обучение и лидерство

Използвайте областта на технологиите, за да достави курсове. Подгответе се в световен мащаб за справяне с въздействието на други култури, икономики, среди и действия. Разработване и използване на съществуващите ресурси за по-нататъшното развитие на персонала / факултета и Съвета на директорите.

Разработване на финансово стабилна институция, която отговаря на нуждите на студентите чрез осигуряване на безопасна среда за обучение, която насърчава разнообразието и съответните учебни програми / програми.

Осигуряване на грижа и грижовна атмосфера, която отговаря на нуждите на всички ученици. Използвайте множество методи на преподаване и техники за различни стилове на учене. Оферта възможности за самоусъвършенстване при запазване на културата на Mandan, Hidatsa и Arikara нацията. Изберете и разработване на преподаватели, които вярват във визията и мисията на Колежа. Осигуряване на текуща оценка на

методи на преподаване о / с учебната нужди / Общността и тенденции за определяне на курса и програмните предложения, отдих, спорт, детски заведения, студентски жилища.

Насърчавайте необходимостта да изразят становища информирани, за да положителна промяна. Стани лидер сред племенно контролирани колежи, осигуряване на най-високо качество на културата, академичните и студентски услуги.

Мисия

Sahnish колеж Nueta Hidatsa ще осигури Quality културни, академични и професионално образование и услуги за Mandan, Hidatsa и Arikara нацията

Зрение

Mandan, Hidatsa и Arikara Nation Nueta Hidatsa Sahnish College: Един динамичен присъствие, който да съхрани миналото ни и ни подготвя за бъдещето

Ценности

Стойности на Nueta Hidatsa Sahnish Колежа са илюстрирани чрез земята хижата, която е общ дом на Nueta, Hidatsa и Sahnish хората. Unity, като стойността на ключа, се намира в центъра (огнище), което останалата част от ценностите, изграждане на мача. Духовност, хората, културата, и бъдеще са четирите области, представени от четирите основни длъжности. Външните дванадесет публикации представляват стойности в рамките на всяка от четирите области.

Академична свобода

Nueta Hidatsa Sahnish College е поела ангажимент за интелектуална мисъл и преследването. Колегиумът насърчава преподавателите да запознае студентите с широки и разнообразни гледни точки и изследвания на. Като част от индианска традиция на колежа, се признават определени принципи ще бъдат изразени като част от учебната програма и да са приемливи, когато е приложимо. По всяко време, членове на факултета трябва да упражняват трезва преценка, да зачитат правата на другите да изразят идеи и мнения и да се гарантира, че същата свобода да бъде удължен до студенти и колеги.

Прием Информация и политики

Прием:

Nueta Hidatsa Sahnish College се присъединява към политика на отворени врати за прием. Всяко лице, което е възпитаник на акредитирана гимназия или сертификат, който има я си или общообразователния развитие (GED®), могат да бъдат допуснати до NHSC. Допускане до NHSC не гарантира достъп до всеки конкретен курс на обучение. Някои програми имат изисквания извън стандартните признания колеж, които трябва да бъдат изпълнени.

Процедури:

Следните елементи са необходими за допускане до NHSC:

Заявление за прием Официален копие от гимназията преписи или сертификат GED или GED препис Пълна безплатно приложение за Федерална Студентски помощ (FAFSA) Копие на шофьорска книжка, държава ID, или осигурителен карта Всички индиански студенти, приети през федерално признато племе трябва да подадат официална проверка на племенна записване Ако е приложимо, индиански студенти, приети през не едно федерално признато племе трябва да подадат официална проверка на племенна записване на един от техните родители Студентите трябва да имат официален сътрудничество ш на тяхната академична справка (и) от по-рано в колеж (ите) изпратено директно до деловодството на NHSC Нова и трансфер студент трябва да вземе изпита и да представи резултати за изпитване за поставяне в Math и английски език Dual студенти кредитни трябва да представят по веригата л Credit форма те получават от тяхното високо училище за всеки курс Стаи граждани на САЩ трябва да предоставят документация, за да се провери дали те са допустими неграждани

Това е отговорност на ученика да гарантира, че всички документи се получават. A задържане ще бъде поставен на академична справка на студента, ако цялата документация не е в неговия / нейния файл в края на първите 6 седмици от семестъра. Ученикът няма да бъде позволено да се запишат отново, докато се представя цялата документация. Финансова помощ също може да бъде забавено, ако документация не е представена преди отпускане финансова помощ.

Информация и политики финансова помощ

Nueta Hidatsa Sahnish College служба на Student финансова помощ осигурява помощ на учениците за осигуряването на подходящи ресурси, за да присъстват на NHSC. A разнообразие от програми са на разположение Всички ученици трябва да кандидатстват за финансова помощ.

Видове Финансова помощ Налични

477 Демонстрационно

Indian College Fund American: www.collegefund.org
Северна Дакота Student предостави финансова помощ (SSIG)
Три Свързани Tribes програма за висше образование
Три Свързани Tribes Закона Job Training партньорство (477)
Ползи ветераните
Професионална рехабилитация
Дял IV фондове трудови и капиталови

Други стипендии са на разположение на Nueta Hidatsa Sahnish College.

Места

Нов град

Address
Nueta Hidatsa Sahnish College
PO Box 490/220 8th Ave N

58763 Нов град, Северна Дакота, Съединени Американски Щати