Northeastern State University

Представление

Прочетете официалното описание

история

Както можете да въведете Tahlequah кампус Североизточна State University е, павиран пешеходна пътека, водеща от Muskogee Avenue ще ви отведе на пътя, който е олицетворение на историята и наследството на NSU. От бронзова скулптура на SEQUOYAH, отбеляза 19-ти век Cherokee дипломат и създател на сричкова азбука Cherokee, до часовниковата кула на Семинарията Hall, че е символ на тази институция, ще участват в много уникално преживяване.

Обратно през 1846 г., Североизточна държавен университет е основан като Cherokee Националната Жена семинария. Тази историческа връзка към Чероки нация и територия в Индийския направи Североизточна най-старото висше учебно заведение в Оклахома.

Нашата история като държавна институция започва на 6 март, 1909 г., когато законодателят Оклахома закупили Жена семинария и създаден Североизточна членка Normal School, където се проведоха първите класове на 14 Сеп 1909. Десетилетие по-късно, NSNS трансформира в колеж Североизточна членка на учителя, който предлага четири години учебните програми, водещи до бакалавърска степен. Законодателят Оклахома упълномощен промяна на името на NSTC да Североизточна State College през 1939. Станахме официално известна като Североизточна държавен университет през 1985.

Днес ние сме Оклахома четвъртият най-голям обществен четиригодишен институция и една от шестте регионални институции, регулирани от съвета за регионално University System на Оклахома. Университетът предлага хъб обучение в Североизточна Оклахома, образуван от три кампуса - основния корпус в Tahlequah и браншови кампуса в Muskogee и Broken Arrow - които заедно служат близо 9000 студенти годишно.

Мисия, визия и ценности

Мисия

Основана на богата образователна наследство на Cherokee нацията, кампуса на Североизточна State University предоставят своите разнообразни общности с ученето през целия живот чрез широк спектър от студент, завършил, и професионални докторски програми за академични степени. С високи очаквания за успех студент, Университета осигурява качество на преподаване, предизвикателни учебни програми, изследователски и научни дейности, завладяващи възможности за обучение и услуги за местни и професионални общности. посветен преподаватели и служители на институцията предлагат ориентирана към услугите, подкрепяща среда за обучение, където учениците се подготвят за постигане на професионален и личен успех в мултикултурна и глобалното общество.

Фокусирани изявление на мисията

Ние даде възможност на студенти, преподаватели, служители и обществото, за да достигнат пълния си интелектуален и човешки потенциал чрез създаване и разширяване на култура на учене, откритие, и разнообразие.

Зрение

Североизточна State University оформя бъдещето на региона като образователен партньор на избор, определяне на стандарт за отлични постижения, като служат на интелектуални, културни, социални и икономически нужди на различните общности на университета.

Ценности

Почтеност

NSU модели цялост чрез етични и интелектуални поведения и практики от напредване честност, човешкото достойнство, и отчетност.

Сътрудничество

NSU се ангажира в сътрудничество чрез партньорства, за да се създадат възможности за обучение и насърчаване на образователния и икономическия успех.

ТВОРЧЕСКИ

NSU аванси творчеството чрез изследване, иновации, критична запитване, и интелектуалната свобода.

водачество

NSU вдъхновява лидерство чрез своя ангажимент да се подготви и да служи на другите.

Excellence

NSU преследва високи постижения чрез непрекъснато подобряване на индивидуално и като общност.

общуване

NSU се застъпва за комуникация чрез свободния поток на информация и идеи.

Разнообразие

NSU стойности разнообразие и овластяване чрез насърчаване на правата на физическите лица и на равен достъп до образование и обогатяване на опита, зачитане на културните различия и осигуряване на равни възможности.

NSU с един поглед

Записване

  • Full Time Part Time Общо

    Студент 5001 2043 7045

    Завършил 477 755 1231

    Общо 5478 2798 8276

Откриване записване Доклад за есен 2015

Специалности

54 бакалавърски програми / специалности
24 програми за дипломиране

Откриване записване Доклад за есен 2015

Студентски профил

62,7% жени
37.3% от мъжете
91,9% Оклахома Жителите
6,4% Други САЩ и територии
50,6% White
19,3% индианец / Аляска Native
15,7% Две или повече раси
4,0% афроамериканец / Черен
1,7% Unknown
4,8%, испанци
2,0% Asian
1,7% Чуждестранно чужденец
0.1% Native Хавайски / Тихоокеанския островитянин

Откриване записване Доклад за есен 2015

Най-популярни области на образованието

основно образование
биология
счетоводство
бизнес
психология
Криминално право
Предучилищна педагогика

Факултет

51% от жените
49% от мъжете
19% малцинствено
53% С най-висока степен в областта

Class Size

84% бакалавърски класове с по-малко от 30 ученици
97% бакалавърски класове с по-малко от 50 ученици

Жилище

65% New първокурсник живеят на територията на колежа
18% Всички undergrads живеят на територията на колежа

Места

Tahlequah

Northeastern State University Tahlequah

Address
2400 W. Shawnee
74401 Tahlequah, Оклахома, Съединени Американски Щати
Телефон
+1 918-456-5511