The State University of New York at Geneseo

Представление

Прочетете официалното описание

Основана през 1871 г. като училище за преподаватели, Geneseo се превърна в един от най-големите колежи за обществени либерални изкуства в страната. Разположен на 220 дка в историческото селище Geneseo, колежът е на кратко разстояние с кола от Рочестър и Бъфало. Кампусът олицетворява традициите на североизточните колежи с тухлени пътеки, сянки и процъфтяващ бръшлян.

Като един от най-селективните държавни колежи в страната, Geneseo се класира високо в националните публикации за академично качество и стойност. Програмата за стипендии за изследователски програми позволява на множество студенти да се занимават с голямо разнообразие от изследвания с членове на факултета на Geneseo и да представят доклади на регионални и национални срещи.

Центърът за интегриран научен център на Колежа от 53 млн. Долара включва единствения ускорител на частици в Западен Ню Йорк - ключов актив за научни изследвания в региона. Geneseo е сред най-добрите производители на бакалавърска степен по физика, според американския Институт по физика. Сред предимно университетските институции Колежът се нарежда сред 10-те най-големи кандидати на национално ниво в броя на възпитаниците с докторанти в областта на STEM.

Сгушен в непосредствена близост до селището Geneseo - една от 24-те общини в национален мащаб, за да бъде призната за национална историческа забележителност - кампусните покрити с бръшлян тухлени сгради разкриват традиционна атмосфера на колежа. Селото е идеален дом за Колежа, с дългогодишни традиции на взаимно уважение и споделена култура.

Geneseo предлага 49 бакалавърски специалности и масив от двустепенни и международни учебни програми, включително курсове по хуманитарни науки в Англия и Европа всяко лято, включително нашите основни курсове по хуманитарни науки, преподавани в Англия и Европа всяко лято.

Студентските дейности включват лека атлетика на NCAA Division III (национално първенство през 2005 г. в женския премиер); 200 студентски организации (включително 11 студентски мултикултурни групи); активно студентско правителство; обществени услуги; както и разнообразие от изтъкнати оратори и културни събития всяка година. Колегията предлага и национално наградена програма за студентско ръководство и национално награждавано сътрудничество между общността и колежа, посветено на възстановяването на зони, опустошени от урагана Катрина.

Места

Geneseo

State University of New York at Geneseo

Address
SUNY Geneseo
1 College Circle

Geneseo, Ню Йорк, Съединени Американски Щати
Телефон
+1 585-245-5000