University of Nevada, Reno

Представление

Прочетете официалното описание

В университета в Невада, Reno е основана през 1874 г. като Държавния университет на щата Невада в Елко, Nev., На около 300 мили североизточно от днешния си кампус в Рино. Сайтът за университетската подготвително училище в източната част на Невада (където се е намирала преди това не държавни институции) доказа, че е нецелесъобразно, тъй като почти половината от жителите на държавата е живял в района на Reno-Карсън Сити. През 1885 г. законодателят е разрешено преместване на университета от Елко да Reno. Morrill Hall, построени на блъф с изглед към центъра на града, е първата структура построен върху 10 акра. Залата, кръстен на американския сенатор Justin S. Morrill на Върмонт, автор на Закона за 1862 Land-Grant College, който доведе до развитието на Университета на Невада, Reno и други подобни институции, беше университетска жилища с една сграда на президента и офиси регистратора, класни стаи, библиотека, музей и жилищни помещения за groundskeeper.

През 1891 г., 17 години след основаването си, Университета представи първите си дипломи на випуск на три, които са включени Frank Norcross, бъдещ САЩ окръжен съдия, Невада съдията от Върховния съд и член на Невада законодателната власт.

По това време, богатите "Bonanza" дни на сребро и злато добив на Comstock Lode, на 23 мили югоизточно от Reno във Вирджиния Сити, бяха изчезнали. Държавата е в икономически упадък и първата университетска бореше за изграждане на записване и ръст.

Влиянието Mackay

Семейството на Джон Маккей, ирландски имигрант, който помогна да насочи извличането на повече от 100 милиона долара в руда от две Virginia City мини в средата на 1870 г., изигра ключова роля в подпомагането на кампуса расте. От 1907-1936, наследници Mackay е завещал на университета повече от 1,5 милиона щатски долара за Mackay училище на мините сграда, футболно игрище с размер четириъгълник моделирани след Томас Джеферсън в Университета на Вирджиния, атлетично поле, придобиване на земя и науката Залата на Mackay. А 7-крак, 8-инчов статуя на Mackay, създадена от Gutzon Borglum, който по-късно издълбани планината Ръшмор, е стоял в северния край на Quad тъй 1,908. The бряст-облицовани Quad и оригинален ядро ​​кампуса на университета, с регистрация в Националния регистър на исторически места от 1987 г., се счита за културен ресурс на САЩ.

Създаването й име

Университетските власти правят крачки в подобряване на кампуса стои като малък, 1000-студент обществения колеж в слабо населен западно от 1920-те и 30-те години. Сред значимите началото на факултета бяха Джеймс Църква, чиято Sierra сняг проучвания е пионер в науката за прогнозиране сезонни водни запаси; химическа учен Максуел Адамс, който е открил употреби за масла в пелин и заешко четка върху западната пустиня; и Mackay училище на мините геолог-сеизмолог Vincent Gianella, адаш за минерала живак, gianellaite.

До 1940 г., производителите холивудски филм, привлечени от лозови покрити, Ivy-League-подобни тухлени сгради на университета и идилично Manzanita Lake, са използвали кампуса като настройка за популярни филми, включително "Г-н Belvedere отива в колеж," с Temple Шърли; "Blonde Trouble Анди Харди," с Мики Руни; и "майката е първокурсник," с Ван Джонсън.

Драматична промяна

От 1958 г. с 2000 студенти, посещаващи курсове, институцията е на ръба на драматична промяна. Нови колегиуми на образованието и бизнеса са били в първите си години. Тялото на студент, който не е имал студент център сграда за първите 70 години на стопанисване на университета в Рено, най-накрая имаше щаб с откриването на Jot Travis Студентският съюз. Този съюз беше заменен През ноември 2007 г. от Joe Crowley Студентски съюз, един от най-трансформационни сгради, строени някога на територията на колежа. Това 167,000 квадратни подножието, "зелени" екологичен съоръжение е знак за промяна в кампуса експанзия, предлагаща кампуса и общността нова разположен в центъра "входна врата" към Университета на Вирджиния Street. Той е кръстен в чест на University президент Джо Кроули, чийто 23-годишен мандат като главен изпълнителен директор на институцията е рекорд. През 2008 г. един от най-технологично напреднали библиотеки в страната, Knowledge център Mathewson-IGT, открита до Crowley Студентски съюз, по-нататъшно сигнализация кампуса "се движи на север.

Президент Чарлз Армстронг и вицепрезидент Уилям Wood стимулирани изследователски програми на територията на колежа през 1959 г. със създаването на институт за изследване на Desert (DRI) и свързаните с нея програми на атмосферна физика, биология пустиня, антропологически изследвания, компютърни науки и водните ресурси. DRI беше University дивизия с акцент върху научните изследвания разглеждането сухите земните ресурси Невада. До 1969 г., по времето на президента N. Ед Милър, кампуса имаше докторски програми в повече от една дузина специалитети, и е създал школа на медицинските науки.

През последните 35 години, в университета се е срещал с предизвикателствата на лидерство в това, което сега е най-бързо растящият състоянието в страната, с вписването си достига над 17 000 студенти през есента 2010.

Университет от числата

 • Основан: 1874
 • Местоположение: Reno, Nevada
 • Девиз: Omnia Pro Patria ("All за нашата страна")
 • Ученици: 18227 (през есента 2012 г.)
 • Факултет: 912
 • Пълен работен ден факултет държи най-високите степени в своята област: 93%
 • Degrees предлага: A цялостна селекция на програми за образование в студент, завършил и докторска степен.
 • Колежи и училища: селско стопанство, биотехнологии и природните ресурси; Business; Образование; Engineering; Журналистика; Хуманитарни науки; Медицина; Завършвам Училище; и разделението на здравни науки.
 • Талисман: Alphie, вълкът; Волфи Jr.
 • Псевдоним: Wolf Pack
 • Цветове: Сребро и Blue
 • Акредитирана от: Northwest Комисията относно колежи и университети (от 1938 г.), плюс 20 професионално акредитирани програми.

Места

Рино

University of Nevada

Address
89557 Рино, Невада, Съединени Американски Щати
Телефон
+1 (775) 784-6874