Прочетете официалното описание

За нас

Wright State University е национален държавен университет в Дейтън, Охайо с повече от 15 000 студенти, включително близо 1000 чуждестранни студенти от над 60 страни. Предлагайки 295 образователни програми, университетът се състои от осем колежи, три училища и клонове в Селина, Охайо. Наречен за братята Wright State University предлага едно изключително и достъпно образование в сърцето на САЩ.

Кои сме ние

Мисия

Ние трансформираме живота на нашите ученици и общностите, на които служим.

Ние ще:

 • изграждане на солидна основа за успех на учениците на всички нива чрез висококачествени иновативни програми;
 • провеждане на научни изследвания и творчески усилия, които влияят върху качеството на живот;
 • да участват в значима обществена служба;
 • да стимулираме икономическото съживяване на нашия регион и нашата държава и да дадем възможност на всички наши студенти, преподаватели, персонал и възпитаници да се развиват професионално, интелектуално и лично.

зрение

Wright State University , вдъхновен от творческия дух на братята Райт, ще бъде най-образованият и иновационен университет в Охайо. за положителното трансформиращо въздействие, което имаме върху живота на нашите ученици и общностите, на които служим.

Стойности

Ценности на Wright State University

 • Хора: Успех, разнообразие
 • Учене: Откритие, иновации, стипендия
 • Партньорства: регионални, предприемачески, глобални
 • Взаимоотношения: колегиален, професионален, етичен
 • Устойчивост: социална справедливост, икономически възможности, опазване на околната среда
 • Ръководене: Фискален, интелектуален

За нашия регион

Дейтънският регион е известен като кръстопът на иновации, но е много повече.

Разположен в района на долината на Маями в югозападната част на Охайо, Дейтън е средно голям град, заобиколен от разнообразна метрополна зона от почти един милион жители. Дейтън се класира на второ място в списъка на най-добрите достъпни места за живеене. "Истинската сделка, която идва от живота в Дейтън, е високото качество на живот, на който живеят жителите", според Livability.com. "Дейтън предлага богат асортимент от занимания, от отдих на открито, който включва каране на кану и пързаляне с кънки до културните удобства, като Дейтънската филхармония и Бенджамин и Център за сценични изкуства" Мариан Шустер. "

Един от най-добрите

 • "Най-добрите места за живеене" - US News and World Report
 • "Най-достъпните градове на Америка" - Форбс
 • "Топ-10 градове за възможности за кариера" - SmartAsset
 • "Топ 10 на най-артистичните средно големи градове" - Gogobot
 • "25-те най-добри града на 2017 г." - Извън
 • "Тези американски градове имат най-зелените пространства" - National Geographic

история

Долината в Маями има дълга история на иновации. В началото на 1900-те, Дейтън стана столицата на Съединените щати с най-много патенти на глава от населението. Като родно място на авиацията, Дейтън е дом на Националния музей на военновъздушните сили на САЩ - най-старият и най-голям музей на военната авиация в света и туристическата атракция № 1 на Охайо - и едно от водещите въздушни шоута в страната. Другите влиятелни изобретения на града включват касовия апарат, самозапалващото се запалване за автомобили, консервната кутия за напитки, електрическата инвалидна количка, стълбата и паркомера. Посетителите могат да разгледат тази богата история и да видят оригиналния флаер от 1905 г. Райт III, голяма колекция от касови апарати и други скъпоценни камъни от местната история в историческия парк Карилон.

Изящни и сценични изкуства

Художествената сцена в региона е по-динамична от тази на много по-големи градове. Бенджаминът

Голямото открито

Долината на Маями е чудесно място за приключения на открито. Районът се състои от седем метропарка, както и от повече от 35 000 акра паркове, природни резервати и популярен речен коридор покрай река Велики Маями. Мотоциклетистите могат да изследват повече от 330 километра пътеки, като повече идват по инициативите за железопътни линии. Селски район Greene County предлага туризъм в природен резерват Clifton Gorge, природен резерват Glen Helen, къмпинг и туризъм в щатския парк John Bryan и кану по река Little Miami, първия поток на Охайо.

спортен

Спортните ентусиасти се радват да наричат Raider Country дом. С спортната програма на Wright State NCAA DI и професионални екипи в Columbus и Cincinnati, регионът предлага широки възможности за любителите на спорта. NCAA включва Дейтън в списъка на деветте големи баскетболни града. Всяка година турнирът на NCAA започва в Дейтън, мястото на първите четири игри, които подрязват полето до 64-ти клас. Бейзболния отбор на Дейтън Драконс бе обявен за един от „Топ десетте най-горещи билета в спорта” от списание Sports Illustrated.

Пазаруване и хранене

Най-големият търговски център в района, Mall at Fairfield Commons, се намира в близост до кампуса на Wright State. Грийн - център от 72 акра, който предлага пешеходни улици, магазини и ресторанти - е само на 15 минути. Уникални ресторанти и магазини са част от историческия район на Орегон в Дейтън. Регионът "скача" с повече от дузина микропивоварни, а Ню Йорк Таймс нарече The Pine Club steakhouse един от "Десетте най-големи световни традиционни заведения за хранене".

Уикенд бягство

Главната позиция на Маями Вали близо до пресечната точка на междущатската магистрала 70 и междущатската магистрала 75 улеснява посещението на големи градове като Синсинати, Колумб и Индианаполис. Най-голямото забавление и аквапарк на Средния запад, остров Кингс, е само на 35 мили южно от Дейтън. Музеи от световна класа, закрити и открити концертни зали, круизи с речни кораби, всепризнати зоологически градини и професионални спортни отбори са в рамките на един час път с кола.

Raider Country

Raider Country е съседен 16-окръжен регион в западен Охайо, закрепен от двата кампуса на Wright State University на Wright State University . Също така, домът на военновъздушната база Райт-Патерсън, регионът е известен със своите силни страни в областта на информационните технологии, научноизследователската и развойна дейност в областта на космическото пространство, модерното инженерство на материалите и здравеопазването и човешките услуги. Raider Country предлага гурме ресторанти, еклектични магазини, зелени площи и отлични училища.

Програми с обучение на:
 • Английски

Това училище също предлага:

BA

Wright State University

Катедрата по театър, танци и киносалони е посветена изключително на обучението и обучението на студенти в областта на танца, киното и театъра. Тези програми водят до степ ... [+]

Описание на програмата

Катедрата по театър, танци и киносалони е посветена изключително на обучението и обучението на студенти в областта на танца, киното и театъра. Тези програми водят до степен бакалавър по изкуства и бакалавър по изящни изкуства.

Департаментът за театър, танц и кинокартин е оправомощен от ревизирания кодекс на Охайо да изисква специално предварително обучение или талант за допускане до конкретни програми, като всяка от петте програми за степен BFA има специфични критерии за допускане до всяко ниво на обучение. Учениците във всички области трябва да получат минимален успех от 2.0 до края на първата година, за да продължат в специалност театрални изкуства. Студентите, които желаят да бъдат приети като специалности в актьорско майсторство, музикален театър или танц, трябва да преминат успешно прослушване или интервю. Студентите по трансфер се приемат в програми за БФА на базата на успешно прослушване, интервю или представяне на портфолио. Отделът има отворена политика за прием на студенти, желаещи да завършат бакалавърски програми по театрални изследвания и история на киното, теория и критика, както и програми за BFA в областта на дизайна / технологията и киното.... [-]

Съединени Американски Щати Dayton
Август 2019
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Wright State University

Програмата за бакалавърска степен по международни изследвания се състои от три части: три години обучение на един чужд език; основните основни курсове, които включват във ... [+]

Описание на програмата

Международната магистърска програма предлага на студентите възможност да изучават международна политика, икономика, култура и общество. Специалността съчетава интензивно изучаване на чужд език с интердисциплинарна учебна програма, избрана от студент в консултация с преподавателски съветник.

Програмата за бакалавърска степен по международни изследвания се състои от три части: три години обучение на един чужд език; основните основни курсове, които включват въведение в историята на изкуството, икономиката, географията, историята, политическите науки, религията и жените, изследванията на пола и сексуалността; и да работят в специализирана писта.... [-]

Съединени Американски Щати Dayton
Август 2019
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски

BSc

Wright State University

Колежът за образование и здравеопазване на Wright State University (CEHS) е в процес на предлагане на нова магистърска програма по атлетично обучение (AT). ... [+]

Преглед

Колежът за образование и здравеопазване на Wright State University (CEHS) е в процес на предлагане на нова магистърска програма по атлетично обучение (AT). В резултат на това, програмата за атлетично обучение вече не приема заявления за прием на студенти. Първоначалният клас се очаква да започне през лятото на 2020 г., завършвайки с магистърска степен по спортна подготовка (MSAT), както е посочено от Комисията за акредитация на атлетичното обучение (CAATE). През 2015 г. Стратегическият съюз на Националната асоциация на атлетическите обучители (НАТА) създаде професионална степен по АТ на магистърска степен. Институциите, които желаят да установят начална степен, магистърска програма по AT (GATP), трябва да го направят до 2022 г. Програмата на ATW на Wright State първоначално е акредитирана през 2002 г. и има дълга история на производство на отлични професионалисти в областта на атлетичното обучение.... [-]

Съединени Американски Щати Dayton
Август 2019
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Wright State University

Управленските информационни системи обучават студентите за кариера в системния анализ, проектирането на бизнес системи и управлението на информационните технологии. ... [+]

Описание на програмата

Предлагат се две специалности: управленски информационни системи и управление на веригата за доставки.

Управленските информационни системи обучават студентите за кариера в системния анализ, проектирането на бизнес системи и управлението на информационните технологии. Програмата силно набляга на бизнес и организационни проучвания, както и на технологиите за информационни системи. Студентите в тази програма ще изучават анализ на бизнес системи, проектиране на бизнес системи и компютърно програмиране. Други технически и бизнес области в програмата са насочени към разработване, внедряване и поддържане на информационни системи в различни организационни условия. Програмата включва курсова работа по методология за проектиране и разработване на информационни системи, системи за управление на бази данни, електронен бизнес и комуникации на данни. Програмата обхваща и основите на бизнеса в счетоводството, финансите, маркетинга, управлението и управлението на операциите.... [-]

Съединени Американски Щати Dayton
Август 2019
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Wright State University

Катедрата по електротехника ще предложи програма, водеща до бакалавърска степен по електротехника и компютърна техника. ... [+]

Описание на програмата

Катедрата по електротехника ще предложи програма, водеща до бакалавърска степен по електротехника и компютърна техника.

Учебната програма предлага на студентите задълбочена фондация в областта на електротехниката и компютърните технологии от основата на интердисциплинарен екип на факултета на Wright State University на Wright State University . Тази програма уникално подчертава как необходимите курсови работи от различни области на инженерството и компютърните науки се отнасят и могат да бъдат приложени към инженерните технологии, и се постига чрез педагогически най-добри практики, фокусирани върху ангажирането на учениците в тяхното обучение, така че те да участват активно в разбирането на инженерните концепции и идеи, както и насърчаване на научното творчество и критичното мислене.... [-]

Съединени Американски Щати Dayton
Август 2019
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Wright State University

Катедрата по биомедицински, индустриални и човешки фактори предлага бакалавърска програма по индустриално и системно инженерство, водеща до бакалавърска степен по индустр ... [+]

Описание на програмата

Катедрата по биомедицински, индустриални и човешки фактори предлага бакалавърска програма по индустриално и системно инженерство, водеща до бакалавърска степен по индустриално и системно инженерство. Програмата за индустриално и системно инженерство е акредитирана от Комисията за инженерна акредитация на АБЕТ. Тази програма набляга на оценката, проектирането и подобряването на сложните системи. Програмата признава централната роля на хората в такива системи, както за оператори, така и за бенефициенти, и осигурява широчината на знания, необходими за проектиране на системи от гледна точка на потребителя. Учебната програма осигурява широка основа в математиката, науката и инженерството, включително основни курсове по индустриално инженерство, оперативни изследвания, производство и човешки аспекти на системното проектиране. Студентите се обучават чрез колекция от традиционни инженерни курсове, както и от индустриални и инженерни теми. Основните индустриални и системни инженерни теми включват вероятност и статистика, ергономичност, проектиране на системи, оптимизация, симулация, производствени системи, инженерна икономика, човешки фактори и инженеринг на използваемостта.... [-]

Съединени Американски Щати Dayton
Август 2019
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Wright State University

Бакалавърската степен по информационни технологии и киберсигурност подготвя студентите за решаване на реални проблеми, като се фокусира върху удовлетворяването на нуждите ... [+]

Описание на програмата

Бакалавърската степен по информационни технологии и киберсигурност подготвя студентите за решаване на реални проблеми, като се фокусира върху удовлетворяването на нуждите на организациите чрез подбор, създаване, прилагане, интеграция и администриране на компютърни технологии. Студентите ще бъдат обучавани в основите на работата в мрежа, киберсигурността, програмирането, управлението на информацията, уеб разработките и уеб системите, системното администриране и системната интеграция с усъвършенствана курсова работа за изграждане на основите за осигуряване на дълбочина.... [-]

Съединени Американски Щати Dayton
Август 2019
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Wright State University

Бакалавърът по компютърни науки предлага програма за изучаване на софтуерните аспекти на компютърните системи, включително изучаване на алгоритми и структури от данни, ез ... [+]

Описание на програмата

Бакалавърската степен по компютърни науки е акредитирана от Комисията по компютърна акредитация на АБЕТ.

Бакалавърът по компютърни науки предлага програма за изучаване на софтуерните аспекти на компютърните системи, включително изучаване на алгоритми и структури от данни, езици за програмиране, софтуерна методология и инструменти, управление и анализ на данни.... [-]

Съединени Американски Щати Dayton
Август 2019
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Wright State University

Бакалавърската програма "Компютърно инженерство" е акредитирана от Комисията по инженерна акредитация на АБЕТ. Бакалавърът по специалност "Компютърно инженерство" предлаг ... [+]

Описание на програмата

Бакалавърската програма "Компютърно инженерство" е акредитирана от Комисията по инженерна акредитация на АБЕТ. Бакалавърът по специалност "Компютърно инженерство" предлага програма за изучаване на компютърни системи, включително проектиране, строителство и цялостни операции с основен акцент върху хардуера. Тя включва изучаване на цифрови схеми, езици за програмиране на вградени системи и операционни системи. Програмата осигурява солидна математическа, фундаментална и инженерна база, която е обща за всички качествени инженерни програми.... [-]

Съединени Американски Щати Dayton
Август 2019
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Wright State University

Катедрата по машиностроене и машиностроене предлага бакалавърски програми в машиностроенето, материалознанието и техниката. И двете програми са акредитирани от Комисията ... [+]

Описание на програмата

Катедрата по машиностроене и машиностроене предлага бакалавърски програми в машиностроенето, материалознанието и техниката. И двете програми са акредитирани от Комисията за инженерна акредитация на АБЕТ. Тези програми обхващат традиционните инженерни основи и развиват уменията за съвременен инженерен анализ и дизайн. Лабораторният и компютърният опит са интегрирани в учебната програма. Най-необходимите курсове се предлагат както в дневни, така и в вечерни секции поне веднъж годишно.... [-]

Съединени Американски Щати Dayton
Август 2019
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Wright State University

Концентрацията на науките за Земята се фокусира върху физическите аспекти на Земята. Това включва процесите, които оформят нейната повърхност (земя и вода) и интериор. То ... [+]

Описание на програмата

Концентрацията на науките за Земята се фокусира върху физическите аспекти на Земята. Това включва процесите, които оформят нейната повърхност (земя и вода) и интериор. Това поле е известно още като геология. Тя се фокусира върху настоящи и минали процеси. Много професионални земни учени работят за защита на природните ресурси, включително вода и околна среда. Професионалните учени от Земята също изследват нови ресурси като петрол, газ или минерали.... [-]

Съединени Американски Щати Dayton
Август 2019
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Wright State University

Всяка организация, публична или частна, произвежда стоки и / или доставя услуги на клиенти и клиенти. Ефективното управление на тези производствени и сервизни операции е ... [+]

Описание на програмата

Всяка организация, публична или частна, произвежда стоки и / или доставя услуги на клиенти и клиенти. Ефективното управление на тези производствени и сервизни операции е от решаващо значение за успеха на една организация. Оперативните специалисти управляват и координират дейностите за балансиране на нуждите на потребителя с ресурсите на фирмата. За много фирми тези усилия все повече се простират отвъд едно физическо местоположение и изискват координация в рамките на глобален тръбопровод от доставчици и изпълнители. Това изисква ефективен и ефикасен поток на материали и информация между всички части на веригата за доставки, като общата цел е да се задоволи крайният потребител.... [-]

Съединени Американски Щати Dayton
Август 2019
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски

WSU Overview

WSU Graduation

Address
Colonel Glenn Highway,3640
45435 Dayton, Ohio, Съединени Американски Щати