BA (отличия) в модния дизайн

Общ преглед

Описание на програмата

Създайте оригинална, отговорна и вдъхновяваща мода, като направите своя уникален отпечатък върху индустрията. В този иновативен курс за моден дизайн ще работите в благоприятна студийна среда с опитни професионалисти, които ще подхранват растежа ви към бъдещ дизайнер.

Въведение

Ще усъвършенствате творческото си предимство, за да култивирате вашата собствена дизайнерска перспектива. Работейки както върху симулирани, така и в резюме на живо, ще научите как ефективно да формулирате идеите си. Като оспорвате статуквото, ще разработвате иновативни модни концепции, за да останете в авангарда на непрекъснато променящата се глобална индустрия.

Ти ще:

 • Повишете своята осведоменост чрез учене, което се движи от екологичните, етичните и моралните предизвикателства на нашето време.
 • Заемете мястото си на челните места в индустрията, с достъп до ресурси от промишлени, специализирани шевни и плетени машини, ситопечат и градина с естествено боядисване, до ултразвукови заваръчни машини.
 • Научете се да използвате най-новите технологии за дигитален дизайн, включително CLO 3D.
 • Процъфтявайте като работите заедно върху съвместни проекти, базирани на предизвикателства.
 • Работете на брифинги на живо с водещи марки като Fred Perry, Lou Dalton, O'Neill и базираната в Ню Йорк Ryan Roche.
 • Споделете обща първа година със студенти за дизайн на спортни облекла, където ще изберете специализиран Pathway , докато преминете във втората си година.

Какво търсим

Искаме някой, който:

 • Може да гласира текст, да променя тона и да отговаря на материала.
 • Физически се ангажира със средата си.
 • Жизнен и отзивчив е.
 • Мисли независимо.

Какво правят нашите възпитаници

Нашите абсолвенти продължиха да работят с имена като Калвин Клайн, Маргарет Хоуъл, Виктория Бекъм, Акне Студиос, Бърбъри, Ирис ван Херпен, палмър // хардгинг, мозайката, свирки, H&M и Adidas.

През 2018 г. курсът беше представен с наградата за изключителен портфейл на Британския съвет за мода за нашите презентационни портфолио презентации.

Fashion Model Dancing in the Woods with Beautiful and Colorful Spring Dress Costa Rica

Какво ще научите

Отразявайки професионалния живот от първия ден, тази практическа модна степен учи на технически и креативни дизайнерски умения в дамското и мъжкото облекло - помага ви да се откроите в бранша, докато създавате оригинални, отговорни и вдъхновяващи модни предложения. Ще придобиете работни познания за основните умения за моден дизайн като изследвания, анализ, превод, рисуване, рязане на модели и изграждане, както и умения за иновации като поемане на риск и експериментиране с нови технологии като CLO3D и ултразвукови техники за изграждане.

Година първа

Ще развиете практиката си в нашите професионално оборудвани модни студия. Поддържани от екипите на академичния и техническия курс, ще научите основни умения като разработка на концепция, 2D и 3D дизайн, модна илюстрация и разработване на цветове и материали. Ще научите и технически умения като рязане на шаблони и изграждане на дрехи. Докато изучавате теориите около модата и писането, ще изследвате културни, исторически и етични проблеми.

модули

 • изследване
  В този модул ще започнете да придобивате основни умения в научните изследвания в контекста на моден дизайн на мода. Ще се запознаете с методите на изследване и модния речник и ще изследвате традиционното маркиране под формата на рисуване, като същевременно ще развиете умения за дигитална комуникация.
 • Изрязване и конструиране Този модул ще ви помогне да развиете основните техники за производство на дрехи. Задълбоченият анализ на специфични техники и процеси ще информира вашите знания за
  модел / процес на изграждане и тяхното приложение в модната индустрия.
 • откритие
  Чрез брифингите на дизайнерските проекти ще надграждате техниките, изследвани в предишни модули за подобряване на вашите производствени и изследователски умения, и вашия собствен нововъзникващ дизайнерски глас. Ще се ангажирате с концепции за поемане на риск, игра и любопитство, за да разработите оригинални и прогресивни дизайнерски идеи в 2D и 3D формати.
 • Теми в културата
  Този модул ви помага да контекстуализирате своите дизайнерски и производствени умения. Ще работите върху разработването на подходящи изследователски, презентационни и комуникационни умения, които да ви позволят ефективно да изразявате идеите си.

Година две

С фокус върху професионалната практика тази година ще видите, че започвате да оформяте своята идентичност като моден дизайнер, докато развивате уверена лична перспектива. Чрез живи и симулирани индустриални бележки ще прилагате своите умения в области като осведоменост на марката и пазара, устойчивост, етични и морални проблеми и представени идеи. Ще се запознаете с дигитален и ситопечат, машинно плетене, усъвършенствани техники за рязане, шивашки и усъвършенствани CAD / цифрови дизайнерски решения. Можете също така да изберете да се насочите към самостоятелно индустриално настаняване през лятната ваканция. Студентите са предприели трудов опит с марки като Maison Margiela, Dior, Christopher Kane, Mary Katrantzou, JW Anderson и palmer // harding.

модули

 • Модно мислене
  Ще изследвате, разпитвате и формирате защитна гледна точка на съвременната модна индустрия, базирана на съвременни дизайнерски практики, футурология и етични съображения. Наред с това философско разследване ще научите и как са формулирани марки за дрехи. Работейки като част от група, ще изпитате динамиката на екипа и ще бъдете насърчени да представяте идеите си на отворени форуми, където ще ги обсъждате, преговаряте и защитавате.
 • Практика на модната индустрия
  В този модул ще придобиете опит в „Реалния свят“, работейки върху проекти на живо или върху такива, симулиращи работни практики и времеви отрасли. Ще изследвате взаимодействията и напрежението между творческия и професионален контекст на модната индустрия и ще развиете умения за творческо насочване на специфична за марката колекция дрехи и представяне на дизайнерски идеи, които да бъдат пренесени в реализацията на облеклата.
 • Иновация
  След встъпителни работилници в модерни техники за производство на облекла като плетене, печат и усъвършенстване на рязане, ще използвате тези нови умения, за да подобрите собствения си глас за моден дизайн. Ще създадете иновативни и прогресивни нови идеи за облекло както в 2D, така и в 3D, докато се насърчавате да прегърнете неочакваното и да отхвърлите очевидното.
 • Теории на културата
  Този модул се задълбочава в историческия, социалния, културния и глобалния контекст, в който се среща съвременната практика на моден дизайн. Той въвежда теоретични перспективи, за да развие способността ви да обсъждате своята и чуждата практика в академична рамка.

Трета година

В последната година от степента си на моден дизайн, вие ще разработвате колекция за дипломиране чрез интензивно изследване, разработване и проучване на 2D и 3D концепции. Заедно с това, вие ще изготвите дисертация, портфолио и визуална книга, за да помогнете да стартирате кариерата си. Ще има възможности да се популяризирате, като участвате в състезания за състезания на живо в бранша, определени от Британския съвет за мода и Graduate Fashion Foundation.

модули

 • Колекционни изследвания
  Ще разработвате и сравнявате концепцията, пазара / клиента, цветовете, изследванията на материалите и т.н., които ще използвате, за да информирате своите колекции преди и след завършване. Изследването ще бъде смислено, а също така ще проучи етичните съображения и устойчивостта на избраното от вас модно послание.
 • Предварително Collection
  Ще проучите, разработите и представите предварителна колекция, която напълно интегрира вашите изследователски материали. Този процес ще ви позволи да вземате информирани решения за области на силата и слабостта в рамките на вашите изследвания, преди да се ангажирате с окончателното решение за вашата дипломирана колекция.
 • дисертация
  В този модул ще завършите дисертация по съгласувана тема, свързана с вашите индивидуални интереси и практика. Ще размишлявате върху силните страни и практиката на личните изследвания и ще се включите в обсъждан дебат и подробно обсъждане на избраната тема.
 • колекция
  В този модул ще попълните вашата колекция за завършила мода въз основа на подготовка, завършена в предишни модули от година три Това ще завърши с доставката на определен брой напълно реализирани облекла, съчетани като кохерентни тоалети, готови за представяне на модно ревю или еквивалент.
 • Професионални стратегии
  Този модул ще ви подкрепи при разработването на набор от рекламни материали за самореклама, свързани с вашите индивидуални амбиции след дипломирането. Гостите от индустрията и специалистите по кариера / пригодност за заетост ще споделят съвети и насоки относно интервюта, стажове, свързване с потенциални работодатели и следдипломно обучение.

Модулите по-горе са тези, които се изучават от нашите студенти или се предлагат нови. Програмните структури и модули могат да се променят като част от нашите процеси за усъвършенстване и преглед на учебната програма. Ако определен модул е важен за вас, моля, обсъдете го с ръководителя на курса.

Как ще научите

Работейки с нашия екип от опитни академични и технически екипи, вие ще си сътрудничите с колеги и студенти от различни курсове, ще се учите от гост лектори от индустрията, ще вземете проекти на живо с марки и ще развиете собствена практика до индустриален стандарт. Редовното обучение идва чрез уроци, както самостоятелно, така и в групи, лекции, семинари, семинари и технически демонстрации. Ще имате възможността да се обучавате в чужбина за срок чрез нашите партньорства по програма „Еразъм +“ и „Обучение в чужбина“.

Методи за оценка

 • Непрекъсната оценка на визуални, устни и писмени задачи.
 • Дисертация на финалната година и две изложби на финалната година.

Персонал

Освен, че работят за емблематични дизайнери като Александър Маккуин, нашите преподаватели и помощен персонал предоставят подробни знания в области като стилистична субкултура, бизнес предприемачество, етика, устойчивост и управление на техните собствени етикети.

Някои членове на персонала преподават само на конкретни модули и вашият курс може да не включва всеки член.

съоръжения

 • Маси за рязане
 • Монтиране на стойки.
 • Промишлени плоски машини.
 • Дигитални дизайнерски решения като clo3D, Gerber и Adobe.
 • Цифрово и традиционно печатно оборудване.
 • Оборудване за лазерно рязане
 • Силиконово оборудване за залепване.
 • Ултразвукови строителни машини.
 • Индустриални оверлок.
 • Машини за зашиване на слепи.
 • Плетивачни машини.
 • Съоръжения за производство на публикации / портфолио.
 • Онлайн достъп до WGSN и LS: N Global.

Как да кандидатствам

Кандидатствайте чрез UCAS

Готови ли сте да се присъедините към нас? Ако кандидатствате чрез UCAS Apply and Track, ще трябва да посочите по-долу кодовете на университета и курса.

 • Университетски код: F33
 • Код на курса: W232

Кандидатствате като международен студент?

Международните студенти могат да кандидатстват за курс чрез UCAS, чрез агент или директно с университета.

Изисквания за вход

Ние разглеждаме всички приложения по своя индивидуална заслуга и потенциал. Каним всички кандидати на ден за интервю или прослушване, за да им дадем възможност да демонстрират това заедно с това, което ги вдъхновява и мотивира в тяхната област. Кандидатите също ще могат да покажат своето портфолио или да представят изпълнение в зависимост от курса. Приветстваме кандидатури от всички теми, независимо дали сте специализирани в STEM, изкуствата или хуманитарните науки.

Като ръководство, нашето типично предложение за бакалавърско ниво е 104 - 120 UCAS Тарифни точки, предимно от нива 3 квалификации, като, но не само, A-нива, разширена диплома на BTEC или диплом за фондация.

Езикови изисквания

За кандидатите, чийто първи език е английски, ние изискваме да имате или да работите към GCSE English Language 4-та степен (C) или еквивалент.

Ако английският не е първият ви език, ще трябва да отговаряте на същия стандарт, който е еквивалентен на общата оценка на IELTS Academic 6.0, с поне 5,5 при четене, писане, говорене и слушане. Приемаме редица еквивалентности в страната и одобрени тестове.

Ако се нуждаете от студентска виза от ниво 4 за обучение във Великобритания, ще трябва да вземете одобрен тест за сигурен английски език (SELT). Можете да прочетете нашите изисквания за английски език за повече информация.

Сроковете

 • Заявления за Великобритания и ЕС: 15 януари 2020 г. (при еднакво внимание)
 • Късните заявления ще бъдат разгледани, ако има места.
 • Плащачите на международни такси могат да кандидатстват през цялата година. Но препоръчваме да кандидатствате колкото е възможно по-рано, за да осигурите време за виза и уговорки за пътуване.

Такси за обучение 2020-21

 • £ 9 250 - на пълно работно време Великобритания / ЕС
 • £ 16 000 - международен на пълен работен ден

Таксите за обучение се определят всяка година и подлежат на преглед всяка година. Следователно университетът може да повишава таксите за обучение през втората или следващите години на курс, в съответствие с инфлацията и / или максимално разрешения от закона или правителствената политика. Студентите ще бъдат уведомявани за всякакви промени възможно най-скоро.

Последна актуализация May 2020

За учебното заведение

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Научете повече

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Свиване