BA (Hons) Илюстрация

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на институцията

Описание на програмата

Какво да очаквате в курса

Станете квалифициран визуален комуникатор и оставете своя отпечатък върху бързо трансформиращия се медиен пейзаж.

По време на обучението си по BA (Hons) илюстрация в HCA , вие ще усъвършенствате способността си да предадете емоция, да изплетете разказ, да обясните сложен проблем и да осветите изумителен набор от теми, всички чрез силата на вашето създаване на изображения.

Ще бъдете въоръжени с основните знания, необходими за да станете илюстратор, насърчени да изследвате удивителна широта на техниките за създаване на изображения и вдъхновени да създадете свой собствен път като творчески професионалист по време и след този курс.

Изучаването на илюстрация в колежа по изкуства Херефорд предлага работните пространства, времето за контакт и възможностите, необходими за страхотна работа.

За степента на илюстрация в HCA , нашият приоритет е да ви помогнем да развиете своя уникален, личен „глас“ като илюстратор. Правим това, като провеждаме широк курс, което означава, че ще бъдете подпомогнати да изследвате и развивате безброй техники и средства, преди да се съсредоточите върху това, което прави вашата работа идентифицираща вашата работа.

По време на курса ще имате възможност да участвате в много работни групи за малки групи и уроци по рисуване. Също така ще се възползвате от беседи от нашите опитни преподаватели на курсове, техници в семинари и гостуващи илюстратори. Когато дойде време да започнете да работите по проектите си, можете да го направите във вашето индивидуално, персонализирано работно пространство.

Ние насърчаваме груповите дискусии и провеждаме редовни групови сесии за обратна връзка, така че учениците да могат да се насърчават и подкрепят. Времето за индивидуален преподавател означава, че получавате индивидуалната помощ, от която се нуждаете, с различни проекти, където можете да правите каквото и да било - от индивидуално изображение за вестник до книга с картинки или zine.

Със здрава основа в традиционни процеси, като рисуване и печат, Illustration в HCA също така следи най-съвременните практики. Курсът е свързан с много известни илюстратори и международно известни събития. Илюстрацията в Херефорд също осигурява достъп до сервизи от световна класа и пътувания до културни епицентри. Прегледи на живо с външни клиенти означават, че ще придобиете професионален опит от първа ръка, още преди да сте завършили.

Студентите от HCA Illustration също имат достъп до техническа поддръжка в превъзходни занаятчийски работилници, които използват традиционни печатни процеси, включително преса на писма, колаграфия, монопечат, гравиране, офорт и ситопечат. Студентите се възползват от отлични ИТ съоръжения и поддръжка, която осигурява стандартен за индустрията софтуер както на PC, така и на MAC системи. Това включва пълния набор от продукти на Adobe, включително Photoshop, илюстратор и After Effects, плюс I-stop Motion и Final Cut Pro за видео постпродукция.

Опционните модули предлагат възможност да персонализирате програмата си за обучение и да си сътрудничите в рамките на курсове и години. Всички студенти учат в Критични изследвания, където можете да получите завладяваща представа за предмета, който обичате.

Преди всичко индивидуалното развитие е сърцевината на Илюстрацията в HCA .

Какво предоставяме:

 • Обучение в малка група в приятелска студийна среда.
 • Отделни работни пространства, които можете да направите сами.
 • Изключителен достъп до урочна поддръжка и технически съвети.
 • Вдъхновяващи, високопоставени гостуващи практикуващи, включително печеливши награди илюстратори: Клайв Хикс-Дженкинс, Джони Хана, Ребека Гибън, Матю Ричардсън, Лора Карлин, Иън Мъри, Джеф Грандфийлд, репортажният художник Ксавиер Пик и майстори на графичните печати Чарлз Шиърър и Ник Морли.
 • Редовни класове по рисуване и печатни работилници
 • Възможности за постигане на редица резултати, включително графични романи, книги с картинки, цинове и малки публикации, карти, щампи и др.
 • Прегледи на живо на проекти с външни клиенти.

Опции за кариера

 • Графичен дизайнер
 • Продуктов дизайнер
 • Аниматор
 • Инженер по видеопродукция
 • Издател в собствена публикация
 • Творчески практикуващи на свободна практика

Истории за успеха

Последните примери за комисионни, поети от възпитаници на HCA включват:

 • Редакционна илюстрация за The Radio Times и New Your Times
 • Комисионни за детски книги за няколко издателства, включително Quarto и Wide Eyed Books, Otter-Barry Books и Graffeg Books
 • Създаване на произведения на изкуството за публикации за връзки с обществеността за Съвета на Херефордшир и Балфур Бийти
 • Създаване на специфични за сайта инсталации и произведения на типа „стенопис“
 • Групи от студенти са израснали „колективни“ предприятия, споделящи студийно пространство и развиващи малък бизнес

„Наслаждавах се на толкова много неща за HCA . Винаги сме имали невероятни и вдъхновяващи гостуващи илюстратори и пътувания. Курсът е толкова добре свързан. "
~ Тина Пиърс

Какво ще проучите

Година 1

Въведение в година 1

Разследващо, експериментално и аналитично.

През първата година ще изследвате ролята на рисуването като основно умение, както и връзката между рисуването и традиционните процеси на печат. Ще изучавате някои от основните форми на илюстрация, като мода и репортажна илюстрация, които много ясно разчитат на практиката на рисуване.

Година 2

Въведение в година 2

Развиваща се практика

Втората година продължава вашето изследване на илюстрацията в много от основните й форми. Ще имате възможности да развиете и приложите способностите си за създаване на изображения чрез редица съвременни резултати. Те включват ангажиране с външно поставени проекти и задачи под формата на сътрудничество, състезания и изложби.

Година 3

Въведение в година 3

Потвърждение на практиката

Последната година е мястото, където ще усъвършенствате своята област на интерес и / или специализация в рамките на илюстрацията. Ще имате възможност да развиете своите изследователски и илюстрационни практики по време на личния си проект и дисертацията си. Ние ви подкрепяме да направите това чрез преговори и дискусии, докато планирате и развивате тези дейности.

Ще създадете портфолио, което показва вашата индивидуална, специализирана илюстративна практика. Също така ще създадете уводни медийни и визуални активи, като иновативни визитки и поразително присъствие в мрежата, за да ви помогнат да постигнете ранните си цели в кариерата при дипломирането.

140225_IllustrationAnimation.jpg

© Колеж по изкуства Херефорд

Изисквания за вход

 • Минимална възраст 18 години.
 • Успешно интервю за портфолио.
 • Академични постижения - обикновено очакваме кандидатите да са постигнали 80 тарифни точки на UCAS при влизане, но макар квалификациите да са важни, нашите предложения не се базират единствено на академични резултати. Можем да правим оферти въз основа на други доказателства за талант и годност за курса.
 • 80 UCAS точки в новата тарифна система на UCAS за 2017 г. се равняват на 200 UCAS точки в предишната система за точки - за повече подробности, моля, вижте обясненията за тарифи и съвети на уебсайта на UCAS.
 • Кандидати, чийто първи език не е английски - изисква се доказателство за общия резултат от IELTS 6,0 с минимум 5,5 във всички раздели (четене, писане, слушане и говорене).
 • Ще бъдат разгледани и заявления от зрели студенти със съответния опит.
 • Признаване на предишни възможности за обучение - колежът приветства заявления от студенти с предварително обучение и / или предишен опит. Допълнителни подробности относно допустимостта можете да намерите на страница 15 от нашата Политика за прием.
 • Като алтернатива, моля, свържете се с нас на registry @ HCA .ac.uk и ние можем да предложим допълнителни съвети относно HCA и изискванията на UWTSD за възлагане.

Забележка: За студентите с допълнително обучение се прилагат различни изисквания за влизане

Нов творчески кампус за Херефорд:
Станционен подход Студентско настаняване

С тежко сърце ви съобщаваме, че новото изграждане на студентски квартирни подходи няма да бъде отворено за студенти, както е планирано на 21 септември 2020 г. Изграждането беше забавено поради пандемията Covid-19 и въпреки че те неуморно работят за догонваме сградата няма да е готова за студенти до 2 януари 2021 г. Оценяваме, че това не е идеална новина и ще окаже влияние върху плановете на новата кохорта от ученици 2020/21. Екипът на City heart living обаче е поставил нещата на място, така че учениците да могат да дойдат през септември и да имат временен комфортен дом, за да започнат новия мандат.

Station Approach е ново, специално построено настаняване за студенти от колежа по изкуства Херефорд в сърцето на Сити, в непосредствена близост до учебните кампуси на HCA .

Настаняването е специално проектирано за колежа, а служителите и студентите на HCA са били ангажирани с дизайнерските концепции и вземането на решения за това как сградата ще работи като домашен, творчески център.

Настаняването се намира до жп гара Херефорд и е по средата между двата учебни кампуса (College Road & Folly Lane) и центъра на града. Това дава лесен достъп до всички социални и културни ресурси на града, както и връзки с по-широката общност.

По-голямата част от стаите са подредени в клъстери с обща кухня и жилищна площ, всички спални са със самостоятелна баня.

Сградата има уникален фокус върху излагането на творчество както отвътре, така и отвън, а на приземния етаж има изключително, просторно социално пространство, предназначено за изложби и представления, както и за неформално общуване.

Тази нова сграда се възползва от иновативен, „интелигентен“ процес на строителство извън обекта, който поддържа изключително качество.

местоположение

Station Approach е на няколко минути пеша от много съоръжения за подпомагане на самостоятелния живот на учениците, включително голям супермаркет срещу мястото.

Модерният медицински център с много лекарски услуги на Херефорд се отваря на няколкостотин метра по пътя.

Сайтът дава на студентите лесен достъп до красивите зелени площи на градините Чърчил, както и забавления като популярната Боулинг алея на Херефорд.

За да пътувате по-нататък, подходът на гарата не може да бъде по-подходящ за железопътен транспорт, автобус, велосипед и такси.

Произход

Станция подход ще се прилага за насърчаване на студентската общност и студентското благосъстояние.

Той ще има персонален прием през деня и служба за спешни контакти извън работно време.

Отделните спални включват креативни стенни табла, които учениците могат да персонализират с показ на собствената си работа или източници на вдъхновение.

Целогодишни събития и социална програма, подготвени от екипа за управление на подхода на станцията в сътрудничество със студенти, ще подкрепят творческата общност.

Студентските представители и служителите на HCA ще бъдат включени в текущото вземане на решения около управлението на кампуса.

Абигейл Епълтън, директорката, каза: „За мен беше наистина вълнуващо да работя с партньори, които са толкова отдадени да подкрепят студентската общност и благосъстоянието на студентите, както Cityheart. Ние отваряме подхода на станцията за втората и третата година, както и първите години, тъй като това отразява нашия етос да развием взаимосвързана колежанска общност. Той насърчава общителността, сътрудничеството, креативността и поддържащото поведение между годишните групи. Също така работим с новия пионер в инженерното образование NMiTE на Херефорд, а студенти, които започват новата си програма, също са поканени да кандидатстват за стаи в Station Approach. Практиката на творческите изкуства и иновативното инженерство имат много общо. Радвам се, че студентите на HCA имат този шанс да живеят в един и същ творчески център и с нетърпение очакваме да се появят много творчески колаборации. "

Някои от нашите партньори

Компанията за развитие Cityheart Partnerships е специализирана в работата с публичния сектор и е доставила по-малки сгради за настаняване в Обединеното кралство, както и сгради за здравеопазване. Той има силен дух на тясно сътрудничество с партньори и осигуряване на устойчиви решения. От директор Alastair Gourlay до Operations Manager Sian Evans, Cityheart е толкова страстен, колкото и ние, за да гарантираме, че учениците са щастливи и подкрепяни в техните жилищни помещения.

Engie е една от най-големите британски компании за енергетика и услуги с дълбок ангажимент за регенерация, общност и създаване на места. Engie е развълнувана да популяризира студентското изкуство в цялата сграда, както и в завършената сграда.

Caledonian Modular е пионер в строителството извън обекта. Нашият каледонски дизайнер Дейвид Уолъс има „Art School“ в своето ДНК и е толкова щастлив да говори Bauhaus, колкото обзавеждане за баня с нас.

Съветът на Херефордшир оказва огромна подкрепа за развитието на историческото училище по изкуствата в Херефорд и за по-нататъшното развитие на международната репутация на Херефорд за специализирано висше образование, както и за превръщането на Херефорд в устойчив град. Харесва ни, че главният изпълнителен директор Алистър Нийл идва да посети колежа на велосипеда си.

Разходи за настаняване

Наемната ставка на седмица за клъстер спалня ще бъде приблизително 142 £ за 42 седмици - еквивалент на £ 5,964 годишно.

Наемната цена на седмица за студио ще бъде приблизително 163 британски лири за 42 седмици - еквивалентно на 6846 британски лири годишно.

* При спазване на общите условия

Последна актуализация Ноем. 2020

За учебното заведение

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and ... Научете повече

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and each other. Students also experience an excellent amount of contact time with tutors in a forum which is small enough for your voice to be heard. Свиване