BA (Hons) в областта на финансите, инвестициите и риска

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Акредитиран от: EPAS CIM

Секторът на финансовите услуги в Шотландия управлява над 800 млрд. Паунда и генерира около 7 млрд. Паунда за шотландската икономика. Тази програма има опит в производството на завършилите в търсенето специалисти с необходимите знания и опит, за да успеят в бързо развиващия се свят на финансовите услуги.

Програмата, която е призната от шотландското финансово предприятие за нейните иновации, е предназначена да развие вашите умения за индустрия, която в Шотландия наброява пряко почти 100 000 души и отново косвено. Тя обхваща всичко - от лични финанси до пенсионни фондове, фондови пазари, корпоративни финанси и инвестиции и управление на риска във финансовите услуги. Също така имате възможност да се специализирате в зависимост от вашите интереси.

Glasgow School for Business and Society е обявено за център за върхови постижения от Chartered Institute of Securities and Investment (CISI) на Обединеното кралство и тази програма предлага възможности за освобождаване от няколко професионални организации.

Вашата кариера

Завършилите работиха в различни области, включително финансови консултации, анализ на риска, управление на богатството, инвестиционен анализ и управление на пенсионни фондове в организации като Morgan Stanley, Standard Life, Barclays, шотландски вдовици, UBS, Standard Chartered, и "Банката на Англия". Един от нашите завършили беше назначен за Великобритания, одобрен за финансов план на годината.

Какво ще проучите

Година 1

Въведение в финансовите теории и пазари и теми като икономика и анализ на данните, право в бизнеса и финансовото управление

Година 2

Международни институции и околна среда, банкиране, лични финанси, корпоративни финанси и опции за специализирани модули

Година 3

Регулиране, пенсии, задържане на риска, трансфер и застраховане във финансови услуги, застраховане и финанси, финансови стратегии и опции за специализирани модули

Година 4

Учебни дисциплини и специални предмети като Международния финансов и инвестиционен анализ и управление на риска във финансови институции, както и специализирани опции

Изисквания за вход

Всички изисквания за влизане, изброени тук, следва да се използват като насоки и да представляват минимума, който трябва да се вземе предвид при влизане. Кандидатите, които са направили условно предложение за място, могат да бъдат помолени да постигнат повече от посоченото.

Година 1

SQA Висше

ABBB, включително английски плюс Nat 5 Математика в C

Ниво

BCC PLUS GCSE математика и английски език на C / 4

ILC Higher

H1, H2, H3, H3, включително Английски PLUS математика на O1

IB диплома

25 точки трябва да включват математика

BTEC

Ниво 3 разширена диплома по съответния предмет в DMM PLUS GCSE Математика и английски език на C / 4

Година 3

HND Счетоводство

с AAA в степенуваните единици или

HND Бизнес

с АА

Ще бъдат взети предвид и други квалификации, свързани с финансирането на HND

Английски език

Академичен IELTS резултат от 6.0 (или еквивалентен) без елемент под 5.5.

Моля, имайте предвид, че ако сте от мнозинство от англоезичната страна, може да не сте задължени да предоставите допълнителни доказателства за владеенето на английски език.

Допълнителна информация

Други академични и професионални квалификации

Всяко заявление до GCU се разглежда индивидуално. Ако нямате типична академична квалификация за навлизане в училище, но можете да демонстрирате подходящ професионален опит и / или кредити от признати професионални организации, може да имате право да участвате в този курс чрез схемата за признаване на предварително обучение на университета.

Международни Pathways

Ако не отговаряте на изискванията за английски език, може да отговаряте на условията за програмата за обучение по английски език.

Такси и финансиране

Таксите за обучение, които плащате, се определят най-вече от вашия статут на такса. Какъв е статутът ми на студентска такса?

Такси за обучение 2018/19

  • Начало: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • ЕС: £ 1820
  • Международен: £ 11,500

* Общите такси за обучение на студенти на RUK, които завършват три или четири години, са ограничени до £ 27 750. Специфичните такси подлежат на потвърждение от шотландското правителство и могат да се променят, след като бъдат потвърдени.

Ако започнете обучението си през септември 2018 г. или януари 2019 г., това са годишните или модулните такси, които важат за продължителността на курса Ви; Таксите обаче подлежат на промяна. За пълни подробности относно начина на промяна на таксите прочетете нашите такси и правилата за възстановяване на средства.

Допълнителни разходи

В допълнение към таксите за обучение на курсовете, може да срещнете допълнителни разходи през времето си в университета.

Стипендии

Ние предлагаме висококачествено образование на справедлива цена; като Университета за общото благо, ние се ангажираме да предлагаме достъпно висше образование на талантливи ученици, като поддържаме ниските ни такси за обучение и осигуряваме богат стипендиантски пакет от над 2,5 милиона паунда годишно.

Ако имате въпроси или запитвания относно стипендиите за 2018/19 г., можете да се свържете с екипа за запитвания на студенти.

Международен старт на студентите

За нови международни студенти ориентировъчните събития започват на 14 септември 2018 г. Това допълнително време е специално предназначено да помага на нови чуждестранни студенти да се установят в Обединеното кралство и GCU преди началото на общообразователната гимназия.

В този период ще се провеждат редица забавни и информационни дейности, включително кампус и обиколки на града, както и приветстващи събития, където можете да се срещнете с други чуждестранни студенти.

Методи за оценка

Нашият подход към ученето, преподаването и оценяването е съобразен с нуждите на индустрията на финансовите услуги. Приемаме широка гама от методи за обучение и преподаване, за да гарантираме, че нашите ученици получават необходимите знания и разбиране, като същевременно развиват своите интелектуални и лични умения, за да станат учащи се през целия живот.

Оценките ни са предназначени да развият самостоятелното учене на нашите студенти, докато тестват способността си да се справят с проблемите, да формулират аргументи и да анализират проблемите. В резултат на това програмата приема широка гама от стилове за оценяване, съобразени със съдържанието на модулите и дава възможност на студентите да покажат развитието не само на техните писмени умения и учене, но и на умения като презентация, работа в екип, решаването на проблеми и лидерството, както и използването на ресурсите на информационните и социалните мрежи, като Twitter.

Методи на преподаване

Когато е възможно, нашето обучение разглежда ситуации в реалния свят в сектора на финансовите услуги както в Обединеното кралство, така и в международен мащаб и включва принос от практикуващите в индустрията за създаването или разработването на модули и ресурси. Редица от водещите лектори в индустрията участват в нашата учебна програма и редица компании за финансови услуги спонсорират награди за високопроизводителни студенти.

За да улесним този подход, използваме "GCULearn", виртуалната учебна среда на университета, във всички програмни модули. Чрез GCULearn, материалите за курса, четенето на ресурси, оценките и обратната връзка са достъпни онлайн. Той се използва и за да се даде възможност на студентите да извършват онлайн дейности и задачи, да слушат подкасти, да участват в онлайн дискусионни групи и да участват в блогове и дейности за обучение, базирани на Twitter. Този подход е съчетан с по-традиционните лекции, уроци и семинарни контакти.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, ... Научете повече

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, while delivering social benefit to local and global communities. Свиване

Акредитации

EFMD Epas Accredited