BA (Hons) социална работа

Общ преглед

Описание на програмата

Това Здраве и Красота Професии Съвета (HCPC) одобри степен ще ви подготви за ролята на социален работник. Тя е проектирана да ви даде възможност за постигане на напредък в областта на заетостта и интегрира двете академични и практически упражнения на базата на модули.

Искате ли да се направи разлика в живота на хората? Тогава нашата социална работа степен е за вас. Ще получат знания и умения, които наистина могат да променят живота на някого.

Защо да изберете този курс?

 • Ние работим в тясно сътрудничество с работодателите в нормативните и независими сектори да се гарантира нашето съдържание Разбира се запазва фокус върху хората, които имат право да ползват услугите. Той също така помага да се гарантира, че сте готови за професионална практика, когато се класирате.
 • Обучението се извършва от персонал от различни професионални среди и е подкрепена от научни изследвания, Ви осигурим с отличен баланс между академични и приложни образователни преживявания. По време на курса си поставяме силен акцент върху професионализма, ценностите и връзките между теорията и практиката на социалната работа.
 • Ще завършите оценените разположения, които ще ви даде възможност да придобият ценен опит, че са на пълно работно време социален работник в редица различни работни места.

Поучете се от нашите експерти

Ще бъдат научени от експертен екип от ентусиазирани служители, които са квалифицирани специалисти и идват от различни професионални среди в социалната работа и сектора на здравеопазването и социалните грижи. Те са широко публикувани в своята област и съдържанието на курса е информирано от техните специфични изследователски интереси, което гарантира, че имате актуална и подходяща учебна практика.

Какво ще учат

Това Здраве и Красота Професии Съвета (HCPC) одобри степен ще ви подготви за ролята на социален работник. Тя е проектирана да ви даде възможност за постигане на напредък в областта на заетостта и интегрира двете академични и практически упражнения на базата на модули.

Ще предприеме оценява настаняването, което ще ви даде възможност да придобият ценен опит, че са на пълно работно време социален работник в редица различни работни места. Те са неразделна част от процеса на оценка и са подредени и оценява от Университета в партньорство с организация на труда социални. Практиката и научните изследвания, базирани на доказателства, подкрепят работата в сферата на социалната работа, така че ще проучите какво работи на практика.

Кариери и пригодността за заетост

Отлични възможности за професионален опит

Ще се заемете с оценявано разположение, което ще ви даде възможност да придобиете ценен опит като работещ на пълен работен ден социален работник в редица различни работни места. Те представляват неразделна част от процеса на оценяване и се подреждат и оценяват от университета в партньорство с организациите за социална работа.

През първата година ще завършите 30 дни за практически умения, които са включени в модула Подготовка за професионална социална практика - включително интервю за готовност за практикуване и 10 дни за практически умения в местните агенции на сянка или наблюдение.

През втората година ще завършите 70 дни на разположение и след това 100 дни в последната година. Ние ще се стреми да осигури крайната си разположение в настройката, която се надяваме да работим в след квалификацията.

Разполагаме с утвърдени партньорства с местните агенции за социална работа, които предоставят възможности за опит в различни обстановки, предимно в Нотингам, Нотингамшир и Дербишир.

Вашето кариерно развитие

Ще завърша с увереност, опит и способност да направят разлика в живота на хората.

Социалната работа е много трудна и носи много отговорности. То също е регулирана професия. Всички социални работници трябва да се регистрират с регулатора и се съгласяват да спазват кодекс на практика. След завършването на степените може да кандидатствате за регистрация в Съвета за професии за здраве и грижи (HCPC) и ще трябва да спазвате етичен кодекс и поведение във връзка с професията. В допълнение, много работодатели ще се предлагат оцененият Годината в заетостта за наскоро завършили социални работници.

Моля, имайте предвид, че сертификат за награждаване, който позволява на студентите да получат степен въпреки болестта и т.н., или всяка друга награда за излизане, предоставена на студенти, които не завършат курса, не дава право да кандидатстват за регистъра на Съвета за професиите в областта на здравеопазването или за пояснение на текущата регистрация на дадено лице.

Курсът има отличен рекорд за наемане на работа и много от нашите ученици влизат в професията, като работят в услугите за деца или възрастни. Възможности също могат да съществуват в отделите за социални услуги, частния и независимия сектор, благосъстоянието в образованието, услуги като агенции за ориентиране, кариерни услуги и младежко правосъдие.

работни заглавия социалната работа долу дават индикация за кариерите последните нашите възпитаници са следните: *

 • СОЦИАЛЕН РАБОТНИК
 • Служител на общността за грижи
 • Офицер по защитата на децата
 • Управител на екипа на младите хора
 • Независим защитник на умствения капацитет
 • Мениджър на грижите
 • Възрастен психиатър
 • Общностна помощник
 • Старши помощник

* Последни резултати от проучването на DLHE, 2011-12 и 2014-15

Изисквания за вход

Великобритания

За влизането през септември 2018 г. ще ви трябва:

 • А-нива - BBB; или
 • BTEC Extended Диплома - DDM; или
 • 120 UCAS тарифа точки от три нива А или еквивалентна квалификация; и
 • GCSEs - английски и математика клас В.

Ние също така разглежда еквивалентни квалификации и комбинации. Моля, вижте нашия уебсайт или UCAS курс Търсене за повече подробности.

Ако работите по Вашия GCSE английски език и / или математика или еквивалентна квалификация, моля, уверете се, че го споменавате във формуляра си за кандидатстване.

В допълнение към изискванията за влизане, изброени по-горе, ще трябва да изпратите лично изявление, доказващо:

 • разбирането за ролята на социалния работник и текущите социални проблеми
 • вникване в законовите и регулаторните аспекти на социалната работа и обучението по социална работа
 • Вашият професионален опит (платен или неплатен) и как това се отнася до социалната работа
 • продължителността на времето, през което сте получили подходящ опит, и как това ви прави подходящи за обучение по социална работа.

Вие също ще трябва да:

 • да проведете интервю с лектор и практикуващ или потребител, писмен тест и групово упражнение
 • да извършите проверка на услугата за разкриване и забрана на подобреното ниво
 • създаване на подходяща здравна декларация
 • да декларирате всяко лично участие в Услуги за деца и / или възрастни чрез попълване на формуляр за поведение на героите
 • потвърждават възможността за използване на набор от информационни технологии, включително имейл, интернет и текстообработка.

Може да има и други препоръки, като програма за ваксинация, преди да могат да бъдат предприети каквито и разположения.

Международен

Ние приемаме квалификации от училища, колежи и университети по целия свят за навлизане на нашите студенти градуса. Ако не сте сигурни как си международна квалификация съответства на изискванията ни за курса, моля посетете нашия международен страница квалификации.

За влизането през септември 2018 г. ще ви трябва:

 • А-нива - BBB; или
 • BTEC Extended Диплома - DDM; или
 • 120 UCAS тарифа точки от три нива А или еквивалентна квалификация; и
 • GCSEs - английски и математика клас В.

Ние също така разглежда еквивалентни квалификации и комбинации.

Ако работите по Вашия GCSE английски език и / или математика или еквивалентна квалификация, моля, уверете се, че го споменавате във формуляра си за кандидатстване.

В допълнение към изискванията за влизане, изброени по-горе, вие също ще трябва да:

 • докаже в молбата Ви вашата мотивация да направи хода
 • да очертаете продължителността на прекарване на времето за придобиване на подходящ опит в социалната сфера и вида опит в социалната сфера, който имате във вашата кандидатура, платена или доброволна, която конкретно демонстрира Вашата пригодност за практикуване на социалната работа
 • демонстрира разбиране на ролята на социален работник и текущи въпроси, социална работа
 • да участвате в интервю с лектор и практикуващ или потребител на услугата и да завършите писмен тест и групово упражнение
 • да са запознати с изискванията за професионална рамка на Capability входно ниво
 • да извърши проверка за оповестяване и блокиране на подобрено ниво (официално известно като разкриване на бюрото за съдимост)
 • създаване на подходяща здравна декларация
 • обяви дали сте имали лична ангажираност с деца и / или възрастни Услуги чрез попълването на формуляр Character поведение
 • потвърждаване на възможността да се използва широка гама от ИТ съоръжения, включително електронна поща, интернет и текстообработка.

Може да има и други препоръки, като програма за ваксинация, преди да могат да бъдат предприети каквито и разположения.

Основни курсове

Ако трябва да направите курс за фондации, който да отговаря на нашите изисквания за курсове, посетете Nottingham Trent International College (NTIC). Ако вече сте учили в Обединеното кралство в училище или колежа и искате да знаете дали можем да приемете квалификацията си, моля, посетете нашата страница за курсове за фондации.

Изискванията за влизане в английски език

Ако английският не е вашият първи език, трябва да ни покажете, че вашите езикови умения са достатъчно силни за интензивно академично обучение. Обикновено искаме тест за IELTS и приемаме някои алтернативни тестове по английски език.

Последна актуализация Септ. 2017

За учебното заведение

The School of Social Sciences at Nottingham Trent University is a large and vibrant academic community which offers a wide range of qualifications in diverse disciplines including psychology, criminol ... Научете повече

The School of Social Sciences at Nottingham Trent University is a large and vibrant academic community which offers a wide range of qualifications in diverse disciplines including psychology, criminology, sociology, youth, health and social care, politics, international relations, education and social work. Свиване