BA (Hons) текстилен дизайн

Общ преглед

Описание на програмата

Обзор на курса

Имате ли страст към дизайна и изработката? За цвят? За експериментиране с материали? Нашата степен BA (Hons) за текстилен дизайн ще ви вдъхнови да се отдадете на желанието си да проектирате и изработвате индивидуален текстил за изкуство, архитектура, мода, интериор, начин на живот и лукс.

Като част от Школата за занаяти и дизайн, курсът ни се фокусира върху уменията и дизайна на изработката на текстил. Ние преподаваме традиционни умения чрез комбинация от експериментални занаятчийски техники, внасяйки нов живот и модерно значение на традиционния текстилен занаят. Ще се запознаете с разнообразни ръчно отпечатани и ръчно изтъкани процеси, включително техники за времето, като боядисване на ръце, ikat, индиго, ръжда и устойчивост. Творчески семинари ще бъдат изнесени от висококвалифицирани преподаватели и техници. Програмата ни включва посещение на съвременни дизайнери, предлагащи специализирани семинари, например изработка на хартия, плетене, филц, маркиране, рисуване, проучване на материали, строителство / смесени медии. Със специални ателиета и лично пространство ще имате достъп до редица текстилно оборудване, лаборатории за боядисване на прежда и плат, химически смесителни помещения и специализирани зони за довършителни работи.

Ще работите върху живи колаборации, проекти и изложби, а на втората година студенти предприемат работни места както във Великобритания, така и в чужбина. Между две и три години имаме незадължителна година за чужбина с избрани партньори в Европа, Америка и Азия.

Нашият екип от учени и гостуващи преподаватели са всички опитни практици и изследователи, работещи в бранша по комисии и изложби. Разполагаме със собствена колекция текстил от Фарма Фарнхам, която предоставя на нашите студенти завиден архив на място за изучаване на исторически и съвременни материални предмети. В нашия кампус се намира и международно известният център за занаяти, застроен по предназначение музей, научен център и галерия, посветена на занаятите.

Завършилите професии включват проектиране на текстил за интериори, мода и мода, костюми и аксесоари, разработване на материали и технически текстил, производство на текстилни продукти, колористи, прогнози на тенденции, куратори, консервация на текстил, търговци на текстил и стилисти.

Ние подготвяме нашите студенти да влязат в индустриални професии и нашите възпитаници са се заели в известни компании като Burberry, Paul Smith, Jaeger, Colefax и Fowler, Zoffany, David Linley. Също така сме изградили репутация на предприемачество, тъй като много от нашите възпитаници създадоха бизнес. Имаме дълъг списък от възпитаници, които се създават като дизайнери и текстилни художници, а много от нашите възпитаници работят в образованието като учени и изследователи.

Подробности за курса

Година 1

През първата година ще научите нови дизайнерски и технически умения, които ви позволяват да създавате оригинален текстил от нулата. Практическите умения включват серия от работилници и въвеждания в рисуване и изработка на марки, цветово генериране, материали, процеси, техники в печат / повърхност и тъкане / конструирани. Устойчивата практика ще се въвежда и продължава през всеки етап от курса. Допълнен от контекстуални учебни единици, които ви запознават с теоретичната страна на изкуството, занаятите и дизайна.

Процес на текстилна практика 1

 • Ще се запознаете и с основни умения и знания, които осигуряват на учебната основа за обучение, за да информирате процеса на проектиране и изработка. Ще се запознаете с акта на създаването като ключово умение и средство за експериментални изследвания чрез изследване на материали и процеси.

Контекстуални изследвания 1

 • Чрез поредица от илюстрирани лекции и семинари, звеното ще проучи редица теоретични и базирани на практиката позиции, за да демонстрира богатото разнообразие от съществуващи подходи към занаятите и дизайна и да разгледа конкретни естетически решения във връзка с техните контексти.

Процес на текстилна практика 2

 • Целта на това звено е да разшири съществуващите и да развие нови материални знания и умения за процеса, обхващащи проучвания, генериране на идеи, концептуализация, итеративно проучване, разработка на дизайн, документация, оценка, разделителна способност и комуникация чрез вашите индивидуални отговори на кратки проекти.

Процес на текстилна практика 3

 • Консолидирането на компетентност в обхвата на предишните умения и придобиването на нови умения, които поддържат все по-уверени и изпълнени отговори на по-сложни информационни проекти, е целта на този отдел в подготовката за втората ви година на обучение. Ще разширите разбирането си за тематичния контекст за вашата работа и ще започнете да изследвате подходящ текстилен фокус.

Година 2

На втората си година ще продължите да развивате вашите практически и дизайнерски умения чрез допълнително проучване. Ще започнете да откривате своя стил и да установите свой собствен творчески речник и индивидуална дизайнерска идентичност. За да разширите концепциите си и да подобрите уменията си и професионалното си развитие, ще имате възможност да участвате в състезания на живо в индустрията, работа на работа и обучение в чужбина година.

Проучване на текстилни практики 1

 • Целта на това устройство е да започнете да разработвате и изследвате вашата индивидуална дизайнерска идентичност и интерес. Това се предприема чрез ангажиране с концептуално ръководен текст (текстове) за текстилни проекти, включително, където е възможно, проекти на живо, сътрудничество, състезания и поставяне за връзка с индустрията.

Контекстуални изследвания 2

 • Обектите и околната среда са основни за нашето разбиране на света. Целта на това звено е да въведе набор от контексти, демонстриращи важността на смисъла, и начините, по които това значение може да се използва за създаване и изразяване на стойност в занаятите и дизайнерските практики. Нещата, които правим и използваме, имат „живот“ - те са замислени, проектирани и произведени чрез избрани материали и процеси, преди да бъдат медиирани публично и често изпитвани и консумирани на частно.

Проучване на текстилни практики 2

 • Ще разширите и доразвиете индивидуалната идентичност на дизайна и интереса чрез брифи, които включват всички етапи от процеса на проектиране от началото до разрешаването и включват проекти на живо, сътрудничество, конкурси и поставяне, когато е възможно. Насърчаваме се активно да проучваш контрастите на подхода, за да тестваш индивидуалната си идентичност и резултатите / ите на проекта.

Проучване на текстилни практики 3

 • Ще бъдете насърчени да разработите и усъвършенствате вашите индивидуални подходи на практика за изследване, проектиране и създаване и усъвършенстване на резултатите, след като започнете да идентифицирате потенциални области от интерес за по-нататъшно преследване в третата година на обучение.

Международна година (незадължително)

 • Студентите в Школата за занаяти и дизайн имат уникалната възможност в UCA да добавят допълнителна година на обучение в чуждестранна институция (или във висше образование, или на работното място).

Международна година

Тази незадължителна година е предназначена да разшири вашия образователен опит и да задълбочи разбирането ви за културното многообразие, което ви позволява да се обучавате в различен културен контекст и да придобиете нови перспективи.

Ученето в чужбина може да бъде опит, променящ живота. Живеейки в друга държава, ще изпитате нови места, хора, култури и възможности. Ще развиете инициативност, независимост, мотивация и в зависимост от това къде отивате, работни познания на друг език - всички качества, които работодателите търсят. Ще се върнете, за да завършите своята степен с всички предимства на опита на Международната година зад вас.

Година 3

В последната ви година ще ви подкрепим да насочите собствените си изследвания. Ще разработите, редактирате и лекувате значителна част от текстилната работа за вашето портфолио, като същевременно установите индивидуална практика за бъдещата ви кариера / професия. Ще завършите годината, като управлявате и участвате в публична изложба.

Портфолио за текстилни практики

 • Нашето звено за професионална практика ви подготвя за готовност за конструктивно ангажиране с бъдещите ви перспективи след дипломирането. Ще имате поредица от информационни беседи, семинари и лекции от кариери и специалисти от индустрията и професионални практици. Това звено помага да се улесни прехода от студент към професионален практикуващ в ранен етап или вашата кариерна дестинация. Ще бъдете задължени да курирате специално, целенасочено и насочено към бъдещето портфолио, което отразява вашия индивидуален интерес към бъдещата ви кариера / професия.

Позиция за текстилни практики 1

 • Целта на това устройство е да започнете да съставяте отделна позиция за практикуване на текстилни изделия по един от двата маршрута - изследователски / проучвателни прототипи или тестване на изследвания до разрешаване.

Контекстуални изследвания 3

Ще замислите, разработите и изградите лично значимо портфолио от контекстуални изследвания. Това изследване ще информира, допълва и отразява вашата практика, ще се ангажира критично с редица контекстуални и теоретични рамки и ще служи за подпомагане позиционирането на вашата практика във връзка с минали, настоящи и възможни бъдещи начинания.

Позиция за текстилни практики 2

 • Ще стартирате свой собствен индивидуален последен голям проект за вашето портфолио и Graduate Show и незадължителна публична изложба (New Designers).

Такси и допълнителни разходи за курс

Такси за обучение

Таксите за курс годишно за влизане през 2020 г. са:

 • Студенти от Великобритания и ЕС - 9 250 британски лири
 • Международни студенти - £ 16 250 (стандартна такса)
 • Международни студенти - 15 600 британски лири (пълна такса за ранно плащане)

Допълнителни разходи за курс

В допълнение към таксите за обучение, моля, вижте допълнителните разходи за курс за влизане през 2020 г.

Тези такси са правилни само за посочената учебна година. Разходите могат да се увеличават всяка година по време на студентския период на продължаваща регистрация на курс в съответствие с инфлацията (при условие на максимално регулиран лимит на такса за обучение). Всяка корекция за продължаващите студенти ще бъде или под нивото на прогнозата RPI-X.

съоръжения

Както и специални студийни пространства, които имаме - три, 9 m дълги ситопечатни маси; индивидуални лаборатории за боядисване; зона за проучване на материали; Пространство за боядисване с вана и ръжда; помещения за химическо смесване и довършителни зони с промишлени парни, шкаф за печене и термопреси; компютризирани и стайни станции на Джордж Ууд Доби, Countermarch и настолни станции; индустриални навивки и рамки за конус и чистачки за довършителни тъкани текстилни изделия; добре снабдени магазини за плат и прежди; достъп до специализирани съоръжения в училището за занаятчийство и дизайн.

Учебни връзки

На този курс ще бъдете изложени на свят от възможности

Промишлени връзки

Имаме силни индустриални връзки с много водещи имена в сектора - нашите студенти са предприели работни места и / или са си осигурили възнаграждаващи кариери, например:

 • Бен Шерман Дизайн
 • Текстил за кортове
 • Колефакс и Фаулър
 • Дейвид Линли
 • Отдел за дизайн на Debenhams
 • Dedar
 • Ескел Облекло ООД
 • Иво Принт
 • егерова тъкан
 • John Lewis Design Studio
 • Ratti Spa Design Studio Италия
 • Sandersons UK Дизайнерски плат и тапети
 • Музей Сачо Хеслейн
 • Savoir Leeds, Mayfair
 • Платове Zoffany
 • Кралска опера
 • Музей на текстила и модата
 • Зандра Родос
 • Миржам Руден
 • Пол Смит
 • Марго Селби Дизайнери
 • Christopher Farr Design Studio
 • Keeler Gordan Design Studio
 • LK Bennett Studio Studio
 • Westcott Design Studio
 • V&A музей
 • Галерия за съвременно изкуство, Лондон.

Кариери

Нашата степен на текстилен дизайн ви предлага трамплин в разнообразна гама от кариерни пътеки. Наскоро завършилите имат осигурени роли като:

 • Дизайнери на печат
 • Технолози от тъкани
 • Обществени художници
 • Тъкайте дизайнери на интериорни тъкани
 • Координатори за плат и аксесоари
 • Дизайнерски вземащите
 • Текстилни дизайнери и стилисти
 • Консерватори и куратори за текстил
 • Художествени педагози и учители
 • Модни купувачи и търговци на дребно
 • Администратори на изкуството
 • Директорите на галерията.

Персонал и технически

Вашият курс ще се ръководи от програмния директор Шарон Тинг, със съдействието на:

 • Старши преподавател 0.4 по печат Даяна Харисън.
 • Старши преподавател 0.6 в тъкане на Луиз Андерсън.

Допълнително проучване

Можете също така да искате да обмислите допълнително обучение на следдипломно ниво.

Изисквания за вход

Изисквания за влизане във Великобритания

Заедно с вашето портфолио стандартните изисквания за влизане * за този курс са:

Едно от следните неща:

 • 112 нови тарифни точки за UCAS
 • Предаване на Диплома на Фондацията за изкуство и дизайн (ниво 3 или 4)
 • Отличие, заслуга, заслуга в разширената грамота на BTEC
 • Заслуга в разширената грамота на UAL
 • 112 нови тарифни точки на UCAS от акредитиран достъп до диплома за висше образование по подходящ предмет
 • 27-30 точки в Международната бакалавърска диплома с най-малко 15 IB точки на по-високо ниво.
 • И четири GCSE преминава в клас A * -C и / или клас 4-9, включително английски (или функционални умения английски / ключови умения комуникация ниво 2).

Другите съответстващи и еквивалентни квалификации на ниво 3 във Великобритания и на международно ниво се разглеждат индивидуално и насърчаваме студентите от различни образователни среди да кандидатстват.

* Понякога правим оферти, които са по-ниски от стандартните критерии за влизане, на студенти, които са се сблъскали с трудности, повлияли на представянето им и от които се очаква да постигнат по-високи резултати. Ние считаме силата на портфейлите на нашите кандидати, както и техните степени - в тези случаи е особено важен силен портфейл.

Международни изисквания за влизане

За да видите еквивалентните изисквания за влизане за вашата страна, моля, проверете нашия уебсайт.

Вашето портфолио

За този курс ще изискваме от вас да присъствате на Ден на кандидатите и да внесете своето портфолио за оценка. Бихме искали да видим внимателно подбрано портфолио до 15 листа. Това трябва да включва визуални проучвания, аналитична рисунка, цвят и работа в различни медии, заедно със скици, лекции и поне едно есе. Допълнителна информация за това как да съставите портфолио и специфичните изисквания за примери за работа, които ще бъдат включени, ще бъде предоставена на портала за кандидатстване, след като кандидатствате.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Научете повече

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Свиване
етажерка за ноти , Epsom , Farnham , Рочестър , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Още По-малко