BA (Hons) филми и движещи се изображения

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Фокусирайки се върху формата на късометражен филм, включващ оригинална и адаптирана драма, документална, рекламна и търговска редакция, ще разгледате различни филмови носители и платформи на бакалавърския ни филм и курса за производство на движещи се изображения. Ще станете пълноправен разказвач и гъвкав, многокултурен сътрудник, с дълбоко познаване на индустрията, в основата на техническите и занаятчийски умения.

Вашият филм и умения за производство на изображения

Ще имате възможност да изпробвате редица производствени роли, докато научите основни умения в продуцирането, режисирането, камерата и редактирането, както и в други области като звукозапис, звуков дизайн и производствен дизайн.

Ще развиете техническите си умения, докато научите работата на постпродукционен софтуер, както и цифрови камери за кино, осветление, студийно и локално снимане за една камера и драма с много камери. Ще научите как да улавяте и редактирате звук, като използвате стандартните за индустрията студия за запис и редактиране.

Филмът и бъдещето на движещите се изображения

Вашите предприемачески умения няма да заемат задната седалка, докато играете филми на професионални посетители и ще изследвате филмовите маркетингови и дистрибуторски стратегии, включително фестивални и конкурсни записи, както и онлайн платформи. И ще се възползвате пълноценно от индустриалните мрежи, свързани с курса, посещавате занаятчийски семинари с водещи писатели, режисьори, продуценти, дизайнери на продукции, звукови дизайнери и кинематографи.

Във вашата последна година ще можете да пишете, да продуцирате и насочвате оригинален късометражен филм, с възможност да влезете за селекция в специална прожекция в Лондон. Ще получите международна експозиция чрез онлайн прожекции и прожекции на NUA Degree Show.

Завършилите работят в широк спектър от кариери, включително:

 • директор
 • производител
 • Директор на фотографията
 • Редактор
 • Звуков дизайнер
 • Заместник директор
 • Оператор
 • Мениджър на местоположението
 • Изпълнителен директор
 • Продуктов дизайнер
 • филмов сценарист
 • Скрипт ръководител

Гледайте филма и филмите за преместване на изображения

Съдържание на учебната дисциплина

Година 1

 • Развийте уменията си за разказване на истории и основните си творчески занаятчийски умения, като продуциране, изработване на сценарии, посока, кинематография, звук, редактиране и оцветяване.
 • Научете стандартните индустриални подходи към процеса на филмопроизводство, включително предварителна продукция, продукция и постпродукция
 • Работи в производствени екипи по редица практически проекти, включващи визуален разказ, драматична адаптация, звуков дизайн и производствен дизайн
 • Интервю и напишете примерно проучване за лице, което понастоящем работи във филмовата индустрия
 • Изгответе индивидуални подкрепящи изследвания и документация под формата на блог за проучване и предпроизводство

Година 2

 • По-нататъшно развитие на умения за разясняване на индустрията и разказване на истории, работа с кратки текстове с клиенти от индустрията и експерти
 • Укрепване на уменията и знанията в по-широкия контекст на филмовите форми, включително документални и рекламни филми, заедно с различни форми на драма
 • Разработване на съвместно работещи умения по проекти с ученици от други курсове, както и възможности за намиране на работа и проекти на живо в индустрията
Година 3
 • Продуцира, насочва, заснема и пост-продуцира кратък филм
 • Получете обратна информация и съвети за вашия филм от група професионалисти, работещи във филмовата индустрия
 • Получете подкрепа за разработване на петгодишен план за заетост, включително планове за търсене на настанявания в индустрията, стажове, наставници и заетост, както и начини за разработване на последния ви филм за подаване на фестивали
 • Напишете изследователски доклад за област от филмова продукция, култура или публика, която отразява вашите интереси

Изисквания за вход

Типични оферти от Великобритания

A / AS нива - GCE
GCE A / AS Нива 3 А квалификации за ниво AB в клас BBB, поне една от които трябва да е по предмет на изкуството, дизайна или медиите. Когато кандидатите не вземат 3 A-нива, NUA ще разгледа комбинации от A-ниво / AS-ниво и други квалификации от ниво 3.

BTEC разширена диплома (QCF или RQF)
Отличие, заслуги, заслуги в областта на изкуството, дизайна или медиите

BTEC Диплом (QCF или RQF)
Разграничаване *, Разграничаване * в темата за изкуството, дизайна или медиите

UAL разширена диплома
заслуга

UAL Level 3 Foundation Диплома по изкуство и дизайн
заслуга

UAL Level 4 Фондация "Диплома за изкуство и дизайн"
Pass

Фондация "Диплома за изкуство и дизайн"
заслуга

Достъп до диплома за висше образование (изкуство и дизайн)
Pass

Международна диплома за бакалавър
Минимум 32 точки

NUA приветства кандидатите от всички възрасти от всякакъв произход. Вашето заявление ще бъде оценявано главно чрез интервю и преглед на портфолиото, така че дори и да нямате официална квалификация или да не отговаряте на нашите типични оферти, тя все още може да ви струва да кандидатствате.

Ако изучавате по време на кандидатурата си и интервюто ви е успешно, вероятно ще получите условно предложение.

Ако квалификацията, която изучавате, не е показана, не се притеснявайте, тъй като можем да приемем други предходни квалификации, както и комбинации от различни квалификации. Моля, свържете се с нашия екип за набиране на студенти, ако имате някакви запитвания.

Международни приложения

Приемаме квалификации от цял ​​свят, за да открием изискванията ни за влизане от определена страна, моля, проверете нашата международна страница.

Повечето чуждестранни студенти трябва да притежават квалификация по английски език. От кандидатите се изисква да имат минимален бонус за оценка на IELTS, одобрен от UKVI, от общо 6,0, с минимум 5,5 във всяка секция. Еквивалентните квалификации по английски език са приемливи, като IB, английски език А или Б / Английска литература (степен 4).

Можете да ни пишете на international@nua.ac.uk, ако искате да обсъдите молбата си поотделно.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Norwich University of the Arts (NUA) has established itself in arts, design and media education for over 170 years. But while our history can be traced back to 1845, our outlook is forward-thinking.

Norwich University of the Arts (NUA) has established itself in arts, design and media education for over 170 years. But while our history can be traced back to 1845, our outlook is forward-thinking. Свиване