BA Game Design

Общ преглед

Описание на програмата

Дизайн на бакалавърска степен

Проектирайте и програмирайте собствените си игри в Игри за дизайн на игри

Компютърните, видео и мобилните игри са средството на бъдещето. Вече днес те обичат повече от 40% от германците, над 90% от тях играят няколко пъти седмично. Игрите са забавление и бизнес, но и лично изразяване и образ на глобалните перспективи - и правят (в повечето случаи) също и голямо забавление! Като дизайнер на игри или дизайнер вие разработвате новаторска механика на играта и създавате разказ за играта! С вашия опит Вие се включвате във всички етапи на развитие: от първата идея до технико-творческата концепция до дизайна на помещенията и героите.

Ние в University of Applied Sciences Europe сме запознати с художествените и културни възможности на компютърните игри и по този начин ви обучаваме по практичен и индустриален начин с най-съвременно оборудване в нашите проучвания за дизайн на игри.

В Дизайна на бакалавърската програма за игра ще научите само от известни преподаватели от творческата индустрия и ще можете да използвате професионалното оборудване на University of Applied Sciences Europe включително Game Labs, VR Equipment, MacPools и др. Фокусът на нашето обучение е вашата индивидуална подкрепа в малки групи за обучение и приятелска, позната и творческа атмосфера. Чрез нашата интердисциплинарна селекция от предмети, разнообразни практически проекти и през семестър в чужбина или стажове, можете активно да оформяте обучението и кариерата си.

факти:

 • Степен: Бакалавър по изкуства (BA)
 • Кампус: Берлин
 • Език на преподаване: немски (Хамбург), английски (Берлин, Хамбург)
 • Начало на семестъра: зимния семестър: септември
 • Продължителност на обучението: 7 семестъра (пълно работно време)
 • Стаж / семестър в чужбина: през V семестър
 • Кредитни точки: 210 ECTS
 • Фокус на изследването:
  • Съсредоточете се върху индивидуалната подкрепа в малки групи за учене и семейна атмосфера. Много творческа свобода, професионално оборудване и практически проекти. Преподаване от известни лектори от творческата индустрия.
 • Учебни такси:
 • За кандидатите от ЕС: 7 980 евро годишно
 • За кандидати извън ЕС: 10 380 евро годишно

Особеното за обучението в University of Applied Sciences Europe

Проучването в University of Applied Sciences Europe се провежда в малки групи за обучение. Това гарантира индивидуална подкрепа и личен контакт с нашите учители. Нашите лектори са успешни експерти от областта, чиято мрежа в индустрията Ви облагодетелства.

Съдържанието на вашето обучение може да се определи и разшири чрез голям интердисциплинарен подбор на предмети. Нашият практически ориентиран подход към обучението включва интегрирани стажове и / или семестър в чужбина. Освен това имате най-съвременно оборудване, като например Game Lab.

Нашият университет е държавно признат и награждаван няколко пъти - както и нашите преподаватели и студенти. С нас можете да приложите NC-free, защото това е вашата личност.

Съдържание на обучението - семестър в чужбина, стажове и др

В изследванията на Game Design фокусът на обучението е върху развитието и създаването на игри с иновативен и експериментален характер. Като студент ще получите общ преглед на икономиката, културата и пазарите около компютърните игри, от AAA до Indie Games до експериментални формати. Ще бъдете обучавани в областите на Дизайн на игри, Разработка на игри, Игри и Програмиране на игри, както и в техните взаимодействия помежду си. Научавате как да използвате различен софтуер, например програмиране на Android игри с Java.

От първия семестър ще научите как да усъвършенствате творчески процеса на развитие в екипи по начин, ориентиран към проекта. Развитието на вашите собствени игри и прототипи е оформено от теоретичните аспекти на игралната среда, преглед на финансовата перспектива, както и преглед на националната и международната индустрия. В интердисциплинарни семинари, уъркшопи и учебни пътувания можете да разширите перспективата си и да имате възможност в пети семестър да изпробвате придобитите си умения на практика в стаж в Германия или в чужбина.

Проучете дизайна на играта и направете кариера

Дизайнерите на игри са включени във всички важни процеси за създаване на нова игра: започвайки с първия проект на идеята за играта, чрез всички творчески решения по време на развитието до създаването на светове и герои. Те развиват новаторска механика на играта и оформят разказвателната сила на играта.

Можете да работите като Дизайнер на игри, Дизайнер на системи, Дизайнер на ниво, Дизайнер на разкази, Игра за писане на игри, или Игрален програмист в големи студия за програмисти, но можете да бъдете и креативен директор на собственото си студио и собствени игри разработване и разпространение. Други възможни области на работа след дипломирането са игра журналистика и изследване на игри.

Заявление за художествен отдел Чл

Дизайн на филмовото движение, фотография, комуникационен дизайн, игрален дизайн или илюстрация - Кой курс на обучение отговаря на вашите таланти? Оценяваме интереса ви към студентските курсове в University of Applied Sciences Europe .

Можете да кандидатствате една година предварително за желания семестър в нашия университет. Крайният срок за кандидатстване за зимния семестър е 15 август (кандидати извън ЕС: 15 юни) и за летния семестър 28 февруари (кандидати извън ЕС: 28 февруари) . След това се провежда процедура за проследяване на непризнатите учебни места. Ако вече имате валидна студентска виза за Германия, можете да кандидатствате в рамките на официалния срок за кандидатстване.

Критериите за прием за място на обучение в University of Applied Sciences Europe са университетската квалификация и резултатите от приемния изпит. Записът е възможен и ако са изпълнени критериите на §11 от Закона за висшето образование в Берлин (BerlHG).

Между другото: Можете да вземете и приемния изпит без диплома за средно образование и една година преди планираното начало на обучението. Това ще ви даде сигурност дали можете или не можете да учите в University of Applied Sciences Europe .

Очакваме с нетърпение Вашата кандидатура за летния и зимния семестър 2019 и след това.

Формални изисквания

Основното изискване за прием в бакалавърската програма в University of Applied Sciences Europe е квалификацията за придобиване на висше образование (техническа), която сте получили с диплома за средно образование. Всеки, който е завършил най-малко две години професионално обучение, регламентиран от федерално или държавно законодателство и е работил най-малко две години (всеки в област, подобна на планирания курс), има непосредствена специалност за придобиване на висше образование (BerlHG § 11) и може да присъства на University of Applied Sciences Europe Изследване на University of Applied Sciences Europe .

Ние ще разгледаме вашите изисквания и ще Ви информираме веднага след подаването на документите дали можете да бъдете допуснати до обучението.

Обезщетенията по програми за обучение в други държавни или държавно признати висши учебни заведения, както и извънкласните постижения се признават при кандидатстване, при условие че се установи тяхната равностойност с постиженията в съответния курс. Еквивалентността се установява, когато не може да се докаже съществена разлика и изпълнението по отношение на съдържанието, обхвата и изискванията на учебната програма, за която се иска кредит, е по същество еднакво. За това отговаря експертната комисия. Конкретните условия за кредитиране и точната процедура за това се уреждат в съответните изпитни регламенти за учебната програма.

Така че кандидатствате

 • Моля, попълнете формуляра за кандидатстване онлайн.
 • Качете копие от Вашето (Fach-) сертификат или еквивалент.
 • След като прегледаме вашите записи, можем да преценим дали имате право да получите диплома от University of Applied Sciences Europe . Ако е така, ще Ви поканим на приемния си изпит. Моля, уверете се, че имаме валиден телефонен номер и можем да се свържем с вас. Разбира се, вашите данни ще бъдат третирани поверително и няма да бъдат предадени на нас.
 • За приемния изпит в нашия университет, моля, носете собствено портфолио и удостоверение за обща или предметно-специализирана висша квалификация за университет в оригинал или в заверени фотокопия.

Как върви записаното интервю?

 • Моля, донесете за интервюто за допускане:
 • Таблична CV
 • Сертификат за обща или предметно-специфична университетска степен в сертифицирани фотокопия. Приемът е възможен и ако са изпълнени критериите от § 11 от Закона за висшето образование в Берлин (BerlHG).
 • Портфолио със собствени творчески творби. Това трябва да съдържа 15-20 работни примера (изключение Game Design (BA), три до пет понятия). Възможни са: рисунки, рисунки, скицници, снимки, компютърни графики, уебсайтове, CD-ROM, късометражни филми, но също и текстово ориентирани произведения като: Б. Концепции за рекламни кампании или статии. По-големи скулптурни произведения и триизмерни обекти също могат да бъдат документирани като снимки или в цифрова форма. Папката трябва да бъде придружена от писмено изявление, че работата е извършена самостоятелно. В случай на Game Design концепции за аналогови или цифрови игри, както и прототипи могат да бъдат показани (геймплей, Game Art, Story).
 • Ако е необходимо, Доказателство за собствена социална ангажираност, напр. Например, проекти, в които участвате.
 • Вашият разговор с представители на този вид
  • Първо, ще бъдете попитани за мотивацията ви за творческо проучване.
  • След това папката ви ще бъде разгледана, в която трябва да има около 15-20 работни мостри. Вашето портфолио и резултатите от интервюто ще вземат решение за приемането ви за обучение в University of Applied Sciences Europe .
 • Веднага след интервюто ще научите дали ще бъдете допуснати да учат в University of Applied Sciences Europe .

HREF = "https://www.bachelorstudies.de/BA-Game-Design/Deutschland/UEurope/

Последна актуализация Август 2019

За учебното заведение

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Научете повече

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Свиване