Проектирайте и програмирайте свои собствени игри със степен бакалавър по Дизайн на игри

Компютърните, видео и мобилните игри са среда на бъдещето. Вече днес повече от 40 процента от германците изповядват любовта си към тях, като 90 процента от тези хора ги играят няколко пъти седмично. Игрите означават забавление и бизнес, но те също отразяват личната изява и глобалните перспективи - и най-вече - те са много забавни! Като дизайнер на игри ще създавате иновативна механика на играта и ще оформяте наративни игри. С вашия опит ще участвате във всички етапи на развитие: от първата идея до техническата и творческата концептуализация и накрая дизайна на пространства и герои.

Определихме художествените и културните възможности за компютърните игри като среда и ще ви образоваме с цел да практикувате в реалната индустрия. Като дизайнер на игри или разработчик на игри на утрешния ден, ще научите всички ключови процеси в създаването на нови игри, като започнете с първия прототип за концепцията на играта, чрез всички технически и творчески решения по време на разработването на играта и проектирането на светове и герои. Успешните дизайнери изглеждат извън кутията и си сътрудничат с хора от други дисциплини. В University of Applied Sciences Europe ще имате уникалната възможност да съставите своя собствена индивидуална комбинация от дизайн на игри, програмиране и изкуство, което означава, че ще се запознаете с отделните дисциплини, както и с взаимното им влияние.

Нашият университет се фокусира върху вашето развитие. Ето защо преподаваме в малки учебни групи и в приятелска и лична атмосфера. Ние ще наблюдаваме вашия индивидуален процес на развитие и ще ви помогнем да определите своите таланти и силни страни, като същевременно ще ви помогнем да развиете свой собствен визуален подпис. Ще бъдете обучавани от известни преподаватели от игралната индустрия и ще се обучавате в кампус, който е разположен в центъра, оборудван с най-новите технологии (игрална лаборатория, VR оборудване, MacPools и др.), А това е известно с международните си и англоезични характер.

Game Design в нашия университет е ориентиран към практиката, за да ви проправи път към работата от самото начало. Като студент ще получите преглед на икономиката, културата и пазарите около компютърни игри, от AAA през инди игри до експериментални формати. Инструктирани сте в областите на игровия дизайн, игровото изкуство и програмирането на игри, както и тяхното взаимодействие. В University of Applied Sciences Europe дори получавате възможността активно да оформите обучението и кариерния си път. В зависимост от личните ви кариерни цели ще изберете свои собствени специализации и ще изберете от редица интердисциплинарни теми. Програмите, преподавани в нашия университет, включват и практически проекти с топ партньори от игралната индустрия, теренни екскурзии и семинари, които ще ви подготвят перфектно за вашата мечтана работа.

Факти:

Степен: Бакалавър по изкуствата

Кампус: Берлин

Език на преподаване: английски (Берлин, Хамбург), немски (Хамбург)

Начален семестър: зимен семестър: септември, летен семестър: март

Брой семестри: 7 семестъра (на пълен работен ден)

Стаж семестър / Семестър в чужбина: 5-ти семестър

Кредити: 210 ECTS

Акценти в броя:

Съсредоточете се върху индивидуалното развитие в малките учебни групи и личната атмосфера. Творческа свобода, професионално оборудване и практически проекти. Преподаване от известни преподаватели от игралната индустрия.

Такси за обучение:

За кандидатите в ЕС: 7 980 евро годишно
За кандидати извън ЕС: 10 370 евро годишно

Какво прави изучаването в University of Applied Sciences Europe ?

University of Applied Sciences Europe е акредитиран от държавата, получи множество награди и е световен лидер сред университетите с международен подход. За да кандидатствате, имате нужда от диплома за средно образование

В нашите кампуси ще учиш в малки групи. Това гарантира индивидуална подкрепа и лично взаимодействие с преподавателите. Нашите преподаватели са успешни експерти в своя бизнес.

Освен теорията, нашите програми съдържат проектни седмици и различни интердисциплинарни семинари, които ви позволяват да определите фокуса на обучението си. University of Applied Sciences Europe предлага модерно оборудване, като лаборатория за игри и други.

Стажовете и / или семестър в чужбина е задължително, а вълнуващите екскурзии ви дават възможност да видите Ню Йорк, Исландия, Виетнам, Париж и други дестинации, където ще тренирате уменията си. Създайте своята история, вдъхновете света!

Програмата: курсове, стажове и семестър в чужбина

В програмата "Дизайн на игри", вашите изследвания ще се съсредоточат върху разработването и създаването на иновативни и експериментални игри. Като студент ще получите общ преглед на бизнеса, културата и пазарите, свързани с компютърните игри, от AAA до игри на indie и експериментални формати.

Ще имате курсове в областта на дизайна на игри, игралното изкуство и програмирането на игри, както и взаимодействието помежду им. От първия семестър ще научите как да овладеете процеса на разработка в екипите по проект. За да завършите развитието на собствените си игри и прототипи, ще научите за теоретичните аспекти на игрите като носител, ще получите преглед на финансовите перспективи и ще получите представа за индустрията на национално и международно ниво.

В интердисциплинарни семинари, работни срещи и проучвателни пътувания ще разширите хоризонтите си.

Вашите възможности за кариера със специалност Дизайн на игри

Дизайнерите на игри участват във всеки отделен процес на вземане на решения по време на създаването на нова игра, като се започне с първия проект на идеята за играта чрез всички творчески решения по време на разработването до дизайна на световете и героите. Те развиват механика на играта и разказват историята на играта.

Тази програма дава на студентите висока степен на автономност, така че да могат да работят в студия за програмисти, докато сами разработват игри.

Типичните области на работа включват:

  • Дизайнер на игри, системен дизайнер, дизайнер на нива, разказвач, писател на игри
  • Играч художник, художник на околната среда, характер художник, 3D моделир, текстура художник, пиксел художник
  • Играч програмист, геймплей програмист, прототип програмист, AI програмист
  • Игрален журналист, академик по хазартни игри
  • На свободна практика, самостоятелно заети или на пълно работно време

"Преди тридесет години, когато младите гневни хора искаха да изразят нещо за живота си, те ще вдигнат китара и ще напишат песен; ако искат да разкажат история, може да са написали това като поезия или да си купят видеокамера и да направят филм. Сега е също толкова вероятно да направят игра. [...] Игрите се превърнаха в всеобхватното креативно пространство, което някога беше пънк рокът. "
Пазителят

HREF = "https://www.bachelorstudies.de/BA-Game-Design/Deutschland/UEurope/

Програма с обучение на:
  • Английски
  • Немски

Прегледайте още 22 курсове в University of Applied Sciences Europe »

Последна актуализация Август 17, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Септ. 2019
Март 2020
Duration
Редовно обучение
Price
10,380 EUR
Кандидати в ЕС: 7 980 евро годишно; Кандидати, които не са членки на ЕС: 10 360 евро годишно
По място
По дата
Start Date
Септ. 2019
Крайна дата за записване
Start Date
Март 2020
Крайна дата за записване
Start Date
Септ. 2019
Крайна дата за записване
Start Date
Март 2020
Крайна дата за записване

Септ. 2019

Март 2020