BS мехатроника инженеринг

Общ преглед

Описание на програмата

ЗА МЕХАТРОНИКАТА

Мехатрониката е бързо развиваща се област на инженерството, която по своята същност е интердисциплинарна, тъй като съчетава аспекти на механиката, теорията на управлението, компютърните науки и електрониката, за да подобри и оптимизира дизайна и функционалността на системите, както и да ги направи по-икономични и надеждни. Индустриалните роботи и безпилотни летателни апарати са типични примери за системи за мехатроника: те включват аспекти на електрониката, механиката и изчисленията. Съвременното производствено оборудване се състои от мехатронни модули, които са интегрирани според подходяща архитектура за управление. Популярните примери включват автомобилни подсистеми, включително антиблокиращи спирачки и помощ при завъртане, както и ежедневно оборудване, като автофокусни камери, видео, твърди дискове и CD плейъри.

Сложността на мехатрониката изисква поне бакалавърска степен, за да влезете в тази област. Въпреки че Американското бюро по трудова статистика (BLS) не предоставя конкретна информация за заплатите на инженерите по мехатроника, то показва, че средната годишна заплата за всички специализирани инженери, които не са категоризирани, е била 92 680 долара към май 2013 г. Средните 50% от тези специалисти са печелили между 68 610 долара и 117 930 $ годишно.

НУЖДАТА ОТ МЕХАТРОНИКА В CI

Channel Channel Islands е единственият държавен университет в графство Вентура. Кампусът е стратегически разположен в така наречения "101 Технически коридор", споделяйки квартала с компании като Amgen, Haas, Teledyne Technologies, HRL Laboratories и много други, да не говорим за военноморските бази Point Mugu и Port Hueneme, както и Lockheed, Rocketdyne и други компании в по-голямата част на Лос Анджелис. Следователно има голяма нужда и търсене на инженери в местната индустрия и общност.

Местните компании силно подкрепят създаването на инженерна програма в кампуса на CI и през 2013 г. беше изготвен изчерпателен доклад с препоръка за инженерна степен, която да отговори на нуждите на общността. В този доклад беше отбелязано, че окръг Вентура наема около 290 инженери всяка година, да не говорим, че местните военноморски бази изпращат своите офицери да завършат инженерните си степени в цялата страна, което води до високи разходи за флота и загуба на приходи за окръг Вентура.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ОБУЧЕНИЕТО

Предвиждаме Мехатроника да има следните резултати от обучението по програмата:

Бъдете компетентни инженери и решаващи проблеми.

Притежават високо ниво на ерудиция в областта на мехатрониката.

Имат познания за стандартните инженерни инструменти и тяхното приложение в тази област.

Бъдете ефективни комуникатори.

Бъдете готови да се заемете с инженерни задачи в голямо разнообразие от инженерни области.

Въз основа на нашия опит и опита на други програми, ние предлагаме следния първоначален малък набор от резултати от обучението на учениците:

Прилагайте знания по математика, наука и инженерство.

Проектирайте експерименти, за да оцените ефективността на мехатронна система или компонент по отношение на спецификациите.

Проектирайте мехатронна система, компонент или процес, за да отговорите на желаните нужди.

Определете и решете инженерен проблем.

Разработване и защита на писмена декларация за професионална етична отговорност, свързана с тяхната област на обучение.

Способност за ефективна комуникация.

1 ще бъдат обхванати в първите две години научни и въвеждащи курсове (програмиране, смятане, химия, физика и др.), А строго логическо / критично мислене ще се преподава в много курсове, например MATH / PHIL 230. 2, 3 , 4 ще бъдат обхванати в множество курсове, например инженерният дизайн ще се преподава в EMEC 225, докато решаването на инженерни проблеми ще се преподава в Mobile Robotics (EMEC / COMP 470) или вградени системи (EMEC / COMP 462). Комуникативните умения ще се преподават в общообразователни курсове, като курсове за писане за първа година.

Последна актуализация Септ. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Feels like family. Imagine a big family—one that’s warm, welcoming, smart and fun. That’s California State University Channel Islands (CSUCI), a four-year, public university in Camarillo, California. ... Научете повече

Feels like family. Imagine a big family—one that’s warm, welcoming, smart and fun. That’s California State University Channel Islands (CSUCI), a four-year, public university in Camarillo, California. Established in 2002, we’re the youngest of 23 campuses in the CSU family. Свиване