BSc (Hons) в аквакултурата

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

До 2050 г. световното население се очаква да бъде 9,7 милиарда, а търсенето на храни се очаква да се удвои. Аквакултурата е решение, което вече осигурява над 50% от цялата риба за консумация от човека. В световен мащаб аквакултурата е най-бързо растящият сектор за производство на храни и един от най-големите експортни пазари в Шотландия. Поддържането на здравословна, защитена и устойчива водна среда е от жизненоважно значение за нашата планета.

Аквакултурата - или водното земеделие - е нещо повече от "рибовъдство". Тя включва културата на много видове, включително крокодилите и костенурките. Нашият курс е идеалното място да започнете кариерата си в областта на аквакултурата или да работите със съответните ферми, фармацевтични и биотехнологични компании.

Превъзходството на нашия курс се корени в Института по аквакултури, водещ международен център и най-големият по рода си в света. Ще се възползвате от нашия опит в преподаването, научните изследвания и консултациите. Също така ще имате възможност да преследвате проекти в чужбина, често във връзка с нашите научноизследователски и развойни дейности.

Изучаването на аквакултурата в Стърлинг ще ви подготви с уменията и знанията, за да бъде разликата и да помогне за изхранването на бъдещето.

Основни причини да учите с нас

# 1 Ние сме класирани в топ 5 на Великобритания за селското стопанство и ветеринарните науки (REF 2014).

# 2 Курс, ръководен от световноизвестния Институт по аквакултури

# 3 Нашите интердисциплинарни изследователи си сътрудничат с изследователски институции по целия свят.

Подробности за курса

Семействата 1-4 обхващат модулите по биология и морски науки, включително: нашата Blue Planet; Нашата жадна планета; Лабораторни умения; Нашата гладна планета; и Еволюция и Генетика.

По време на семестър 5-8 основните модули включват: Микробиология и физиология на животните, заедно със специализирани модули като среда за производство на аквакултури; и генетика и репродукция, както и курс по аквакултури.

В семестър 5 и 6 можете да се възползвате от програма за обмен с различни институции в целия свят, включително Австралия, Канада и САЩ.

В семестър 7 ще изучавате специализирани модули като "Хранене на аквакултурите" и "Водни болести", всяка от които е ръководена от една от основните изследователски групи на института.

Проектите от чужбина в семестър 8 се насърчават, а предишните проекти са разположени в цяла Европа, Северна и Южна Америка, Индийския субконтинент, Азия, Океания и Австралия.

Институтът по аквакултури обединява междудисциплинарни изследователи от световна класа. Ние имаме първокласна международна репутация в преподаването, научните изследвания, договорното проучване и консултациите за аквакултурата. Ние си сътрудничим с академични изследователски институции в цяла Европа и извън нея, включително Испания, Китай, Бразилия, Норвегия и Тайланд.

обучение

Постигнахме пет звездни отлични постижения за преподаването ни от QS World University Rankings 2017/18. Нашият академичен състав използва международната си научноизследователска дейност, за да ви научи на най-новите мисли и тенденции в аквакултурата.

Нашето преподаване се осъществява чрез официални лекции и практически упражнения, уроци, семинари, компютърно обучение, теренна работа и ръководено четене и изследване.

Работа на терен

В допълнение към дневните посещения на близките съоръжения, ще участвате в курс за обучение, за да учите аквакултури на практика.

Оценяване

Всеки семестър се оценява чрез комбинация от курсова работа (обикновено 50%) и писмен изпит.

Крайната степен на класификация е получена от вашето представяне в семестър 5 - 8 и не включва голям финален изпит.

Уча в чужбина

Проектите от чужбина в семестър 8 се насърчават, а предишните проекти са разположени в цяла Европа, Северна и Южна Америка, Индийския субконтинент, Азия, Океания и Австралия.

контакт

Д-р Дарън Грийн, старши преподавател

44 (0) 1786 467872

darren.green@stir.ac.uk

Такси - 2018/2019

  • За чуждестранни студенти (извън ЕС) £ 14,460.00
  • Шотландски и европейски студенти £ 1,820.00
  • Студенти от останалата част на Великобритания £ 9,250
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Свиване