© Academy of Film, Art and Design
Academy of Film, Art and Design

Academy of Film, Art and Design

Academy of Film, Art and Design

Представление

Academy of Film, Art and Design е елитна академия, която обучава студенти въз основа на теория и творчески експеримент под индивидуалния надзор на преподавателски екипи, съставени от професори от най-добрите университети в Полша, както и признати практици в тази област. Идеята за създаване на академия, базирана на реалния житейски опит и осъзнаването на промените в областта, доведе до създаването на единствената академия в Полша, която се отличава с такава уникална организационна структура и такова съвременно разбиране за образованието за бъдещето. Когато посреща студентите в централата си в историческия дворец Шайблер, училището им предлага съоръжения, които включват семинари и лекционни зали, оборудвани с най-новото специализирано оборудване, кино зала, библиотека и изложбена галерия.

Academy of Film, Art and Design в Лодз е основана през 1989 г. от проф. Йежи Дерковски, който остава ректор до 2018 г. Той е акредитиран от Полската акредитационна комисия за всички области на обучение. Академията се намира в историческия квартал на града „Księży Młyn“ до Държавното училище за филми, телевизия и театър „Filmówki“, Музея на кинематографията, подразделение на Музея на изкуствата, както и Музея на книгата. Academy of Film, Art and Design предоставя образование както на професионално ниво (BA, BE, BS), така и на магистърско ниво (допълнителни и единни магистърски степени), както и на следдипломно ниво, на пълен или задочен работен ден.

Academy of Film, Art and Design беше първата частна академия в Полша, която получи лиценз да предлага курсове по архитектура, вътрешна архитектура, дизайн и филми, телевизия и фотография. Това е един от трите университета в Полша и единственият частен, който може да издаде магистърска степен по филми, телевизия и фотография. Академията поддържа и следдипломно актьорско студио към катедра „Филмо и фотография“.

Академията също така е едва третата академия в страната с независим отдел по дизайн - област, вписана в официалния списък на целите на науката и висшето образование, като една от десетте основни области на обучение, ключови за развитието на полската икономика. В момента това е единствената академия в Полша, която предлага толкова широка гама от специалности в областта на дизайна.

Академията предлага висококвалифициран научен и дидактически персонал, който преподава широк спектър от изследвания в модерни, добре оборудвани работилници, които включват специализирано филмово и фотографско студио, подготвяйки студентите за бъдеща кариера в областта на дизайна, производството и научните изследвания.

Местоположения

Местоположения
  • Łódź

    Academy of Film, Art and Design ul. Targowa 65, 90-324, Łódź

    • facebook
    • youtube
    • instagram

Въпроси