Keystone logo
Al-Ahliyya Amman University

Al-Ahliyya Amman University

Al-Ahliyya Amman University

Представление

Al-Ahliyya Amman University е първият частен университет, създаден в Хашемитското кралство Йордания с указ на Министерството на висшето образование и научните изследвания през 1989 г. Университетът отвори врати през 1990 г. с три факултета, а именно Юридическия факултет, Факултета на изкуствата и науките и Факултета по административни и финансови науки. През следващата година бяха създадени Факултетът по фармация и медицински науки и Инженерният факултет. През 2001 г. AAU основава Факултет по информационни технологии и открива Факултета по медицински сестри през 2005 г.

През 2010 г. AAU представи Факултета по архитектура и дизайн, който беше одобрен да включва специализации по архитектура, графичен дизайн и интериорен дизайн. По този начин броят на факултетите стана осем, предлагащи 29 бакалавърски програми. Нещо повече, Университетът предлага осем магистърски програми, първата от които е магистърска програма по право, която през 2005 г. е част от аспирантурата. AAU предоставя на студентите отлични програми за следдипломно обучение и отличителни членове на факултета.

За да отговори на административните, финансовите и техническите работни нужди в университетската среда, AAU е осигурил квалифицирани административни кадри в различни администрации и отдели, които имат за цел да предоставят най-добрите услуги на университетската общност от студенти и техните родители, както и на академичния персонал.

По този начин изминаха двадесет и седем години от създаването на AAU, в което той продължи да предоставя на местните и регионалните пазари елитни възпитаници, които заеха важни позиции в местни и регионални институции, независимо дали в публичния или частния сектор. Освен това редица възпитаници на AAU са завършили следдипломното си обучение в най-престижните европейски и американски университети. Освен това редица от тях работят в AAU и други йордански, регионални и международни университети. Струва си да се спомене, че броят на завършилите в различните специализации, които AAU предлага, достигна (24.338) студенти и жени.

Местоположения

  • Balqa Governorate

    Balqa Governorate, Йордания

    Въпроси