ALCHIMIA Contemporary Jewellery School

ALCHIMIA Contemporary Jewellery School

ALCHIMIA Contemporary Jewellery School

Представление

Съвременното училище за бижута "Алхимия" е режисирано от Лусия Масей. Разширените две години BFA и MFA програми са разработени за повече от десет години опит в тясно сътрудничество с екип от международни учители и консултанти, всички лидери в съответните им творчески сфери.

Целта на "Алхимия" е да учи студентите да изразяват своето творчество чрез съвременни бижута, като развиват висококачествени технически и теоретични умения. С приемането на технологичното развитие на нашето време и най-експерименталните културни тенденции, Алхимия насърчава своите ученици да усъвършенстват своите таланти. Фокусът е насочен към преразглеждане и възприемане на традиционни техники и внимателно подбрани материали, съчетани с експериментални и революционни подходи за проектиране, преподаване на учениците как да трансформират идеи и изследователски пътеки в бижута и дизайнерски обекти и как да получат достъп до работния контекст.

Учениците на " Алхимия" са обучени и обучени от екип от специалисти по бижута, дизайн и визуални изкуства. Използвайки собствения си опит като препратка, преподавателите изповядват техники, тенденции и развития в сферата на съвременните бижута и се появяват в личното творчество, като предлагат индивидуално ръководство и оценка през учебната година.

Изглед на Алхимия

Декалогът на Алхимия:

Обединяване на традициите и иновациите

Нашата първа цел, или по-добре, нашата мисия, е да овладеем, съхраним и разпространим традиционните техники, по-специално тези, свързани с италианското културно наследство, за да ги развием, трансформираме и обединим в съвременното мислене и култура. Смятаме, че не може да има истинска иновация без знанието за това, което е било преди. Традицията и иновациите, като ум и ръка, трябва да се движат заедно.

Постоянно внимание към педагогиката

Този конкретен аспект е от решаващо значение за нашата работа и с гордост можем да кажем, че сме разработили специален “метод на Алхимия”, основан на ефективна организация, среда, която оценява упорита работа, както и позната атмосфера и учебни програми, които балансират теоретичните знания и ръцете. на опит. Това, което предлагаме и търсим, е множеството перспективи и непрекъснато обогатяване по отношение на съдържанието и методите на преподаване.

Качество на преподавателския състав

Нашите учители представляват най-добрите сред различните училища, италиански и международни, и предават на своите ученици не само технически умения, но и тяхната страст и отдаденост, което е същественото условие за осигуряване на отлично ниво на преподаване и уникалността, вплетена във всяка една от тях. разбира се. Това може да бъде усетено и видяно както вътре в училището, така и отвън, чрез неговите творчески резултати.

Грижа за учениците

Нашите взаимоотношения с тези, които посещават училището, независимо от вида и продължителността на курсовете, които са избрали да посещават, винаги се характеризират с изключително внимание към индивидуалните им качества, които ние силно препоръчваме да изразите. Ние вярваме, че само чрез развитието на индивидуалния потенциал на всеки един, както и на тяхната култура, нашите ученици (които идват от цял свят) могат ефективно да изградят оригинална кариера в бъдеще.

Изследвания и експерименти

Тъй като нашият подход се характеризира с постоянно напрежение към самообновяване, изследванията са част от всеки отделен аспект и дейност на училището, от експериментиране с материали до постоянно отражение върху различните “форми”, от производствените процеси до подобряването на нашето преподаване. и в по-широк смисъл на нашия коучинг. Резултатите са толкова значителни, както се потвърждава от много международни награди, че обмисляме създаването на отдел, посветен изключително на иновациите и научните изследвания в бъдеще.

Международен обхват

Нашите метафорични корени, както и нашите физически корени, са дълбоко в сърцето на Флоренция, столицата на италианския Ренесанс и наследник на неговото предизвикателно наследство в бижута, но те също са обърнати навън, като ни подтикват да засилим сътрудничеството си с институциите. разпространени по континентите. Това е така, защото ние вярваме, че само чрез взаимно познание и чрез обмен между различни култури, които не трябва да се ограничават до областта на изкуствата, можем да разберем кои сме и да постигнем иновации в нещата, които избираме. Нашите учители и служители, както и нашите студенти, идват от цял свят и благодарение на тях нашият „език” е придобил такава отличителна и силна идентичност.

замърсяване

Във време като нашето, характеризиращо се с подчертана секторна специализация, както и с много изкуствени граници (като циклично проследената между изкуството и занаята), където съществуват редица (често фиктивни) подразделения във всяка дисциплина, учебната програма на нашите курсове систематично интегрират елементи на концептуализация, за да се освободят от тези бариери както по отношение на техническото приложение, така и в структурното развитие.

независимост

Автономията и свободата от каквато и да е кондиция, дори бюрократична кондиция, са част от ДНК на училището. С течение на времето се сблъскахме с избор за няколко варианта, които биха променили значително размера и структурата на училището, но за нас това беше просто въпрос на потвърждаване (и ще бъде в бъдеще) на точен избор. Това е избор, който смятаме за изключително важен, за да сме сигурни, че сме смесица от теоретично напрежение и прагматизъм, професионализъм и креативност, които смятаме за най-голямата ни сила.

зрение

Нашата визия е идеята да се структурира Алхимия все повече и повече като място, което насърчава и разпространява творчески средства за производство и обучение, с един крак в изкуствата (в най-широк смисъл) и едно в техническите и технологичните изследвания (включително промишлени приложения); накратко, постоянна връзка между светове, често смятани за отдалечени (от географска, секторна, професионална и художествена перспектива), но които потенциално се допълват взаимно.

страст

Това е ключова дума, синтез на една дума, на философията на училището и незаменим инструмент за постигане на всяка една от нейните цели. Ние силно вярваме, че един от малкото възможни отговори на криза, която засяга цялостния социално-икономически модел, е различен начин за разбиране на работата, едновременно древна и модерна, смес от съпричастност към хората, които работят с нас, имат любовта за правене на неща правилно и стремеж към постоянно подобрение. Това е, което имаме предвид под страстта, нематериалния, но осезаем елемент, който определя успеха на Алхимия, обхващайки както дизайна, така и етичното измерение. Нашият приоритет е да предадем това на нашите ученици.

Местоположения

Местоположения
  • Florence

    Piazza Piattellina 3/r, 50124, Florence

    • facebook
    • instagram
    • twitter

Въпроси