© ©Canadian University Dubai
Canadian University Dubai

Canadian University Dubai

Canadian University Dubai

Представление

Канадско образование в сърцето на Дубай

Canadian University Dubai (CUD) предлага програми за бакалавърска и магистърска степен, базирани на водеща в света международна учебна програма. Разположен в оживения бизнес район на града, CUD дава на студентите уникалната възможност да получат първокласно канадско образование, докато изживяват динамичния начин на живот на Дубай, Обединени арабски емирства.

Врата към живота в Канада

Всяка от нашите академични програми предлага възможност да започнете своето висше образование в Дубай, след което да прехвърлите с кредит към някой от нашите канадски или други международни партньори. Ученето в CUD предоставя портал за студентите да следват възможности за висше образование, научни изследвания и заетост в Канада.

Репутация на академични постижения

Ние си сътрудничим с нашите канадски партньорски институции, за да разработим учебни програми от световна класа, а международните ни преподаватели са лидери в своята област. Ние предоставяме широка гама от бакалавърски и магистърски програми в различни дисциплини в областта на архитектурата и интериорния дизайн; Комуникации и медии; Инженерство, приложни науки и технологии; Управление; Творчески индустрии; Здравни науки за околната среда; и социални науки, включително психология и приложна социология.

Подход на обучение, базиран на практика

Нашите програми, информирани за индустрията, се фокусират върху критични умения, свързани с работата, за да дадат на завършилите първо начало в нарастващата икономика на знанието на ОАЕ. Ние предлагаме на студентите уникални възможности да си сътрудничат със старши преподаватели по приложни изследователски проекти и да изследват иновациите и предприемачеството чрез нашия студентски бизнес инкубатор.

Изключителен студентски опит

Нашата разнообразна общност в кампуса представлява над 120 различни националности и нашият оживен студентски живот гарантира, че всеки от нашите възпитаници е оборудван с уменията и опита на глобалното гражданство, необходими за превъзходство в съвременния бизнес свят.

Бързи факти

 • Класиран #1 в Дубай и #25 в арабския регион (QS Arab Region University Rankings 2022)
 • Класиран в първите 2% (601-650) в света и в топ 4 в ОАЕ (QS World University Rankings 2022)
 • 50+ международни академични партньори
 • 40+ акредитирани програми и концентрации
 • 120+ студентски националности се присъединиха.
 • Международна програма за акредитация/сертификация: CIMA, CFA, ACCA, IAA, PRSA, PRME, ECO Canada и SHRM

Характеристики на кампуса

  Класации

  • Класиран на #1 в университета в Дубай (QS World University Rankings 2023)/(THE Impact Rankings 2022)
  • Класиран в топ 541-550 в света и топ 4 в ОАЕ (QS World University Rankings 2023)
  • Класиран на #7 за международни студенти и #8 за международни преподаватели в световен мащаб (QS World University Rankings 2023)
  • 18 акредитирани програми и над 30 специалности/концентрации
  • Регионална принадлежност: AArU (Асоциация на арабските университети)
  • Лицензирано от Министерството на образованието – Обединени арабски емирства
  • Акредитиран от Комисията за академична акредитация (CAA)
  • Разнообразна студентска общност с над 120 националности
  • Международна програмна акредитация/сертификация: CIMA, CFA, ACCA, IAA, PRSA, PRME, ECO Canada и SHRM

  Институционално лицензиране и програмна акредитация

  Canadian University Dubai е лицензиран да присъжда степени от Министерството на образованието на ОАЕ - въпроси на висшето образование. В допълнение, всички наши програми за даване на дипломи са акредитирани от Министерството на образованието - Въпроси на висшето образование чрез Комисията за академична акредитация.

  Класации

  Международен

  Canadian University Dubai е класиран в топ 2% (601-650) в света и в топ 4 в Обединените арабски емирства според QS World University Rankings 2022. Системата за класиране QS (Quacquarelli Symonds) е призната сред най-уважаваните университетски класации в света.

  Професионални акредитации и връзки

  Нашите академични програми са предназначени да подготвят студентите за професионална практика в избраната от тях област. Този фокус върху уменията за заетост привлече признанието на индустрията от водещи международни професионални организации, както е посочено по-долу. Акредитираните програми на Canadian University Dubai също са изброени в Международния портал за акредитация на програми (IPAP) от Министерството на образованието на ОАЕ.

  IPAP е публичен портал, който предоставя информация за стратегическия национален KPI, който измерва процента на национално акредитираните бакалавърски програми, които са получили допълнителна акредитация от признат международен орган.

  Международна рекламна асоциация

  CUD е сред елитната група от образователни институции по света, удостоени с престижния сертификат за акредитация от Международната рекламна асоциация (IAA). Новите завършили специалност „Бакалавър по изкуства в областта на комуникациите – Реклама“ ще получат IAA сертификат за завършване, в допълнение към широка гама от възможности за професионално развитие, изключителни за IAA.

  Общество за връзки с обществеността на Америка

  CUD е една от малкото северноамерикански и международни институции и първата и единствена в региона на MENA, която е акредитирана от Обществото за връзки с обществеността на Америка (PRSA) за своята бакалавърска програма по комуникации - връзки с обществеността.

  Chartered Institute of Management Accountants

  Студентите от програмата BBA по счетоводство и финанси могат да получат освобождаване от осем от изпитите, които водят до професионална квалификация на Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) и глобалното професионално наименование Chartered Global Management Accountant (CGMA). Специалистите по маркетинг, електронен бизнес или управление на човешките ресурси могат да получат пет изключения, като други изключения са достъпни за завършилите MBA.

  Chartered Financial Analyst Institute

  CUD също е свързан университет с програмата за присъединяване към университета на института Chartered Financial Analyst (CFA). Тази принадлежност показва, че учебната програма на нашата програма за BBA по счетоводство и финанси е тясно свързана с практиката на управление на инвестициите и е полезна за студентите, които се подготвят за изпитите по програмата CFA®.

  Асоциация на дипломираните дипломирани счетоводители

  Студентите, завършили бакалавърска степен по счетоводство и финанси между 1 януари 2021 г. и 31 декември 2025 г., ще получат общо седем изключения в изпитните работи на професионалната Асоциация на дипломираните дипломирани счетоводители (ACCA), по-специално тези, свързани с приложни знания и приложени умения. Научете повече тук и разгледайте калкулатора за освобождаване на ACCA за освободените изпитни работи на ACCA.

  Autodesk

  Студентите, записани в бакалавърска степен по архитектура, бакалавърска степен по архитектурни науки и бакалавърска степен по интериорен дизайн, се възползват от нашия оторизиран академичен партньор с Autodesk, глобален лидер в технологиите за проектиране и производство. Повече от четири десетилетия Autodesk работи, за да промени начина, по който се създават нещата. Техните решения в момента обхващат безброй индустрии, давайки възможност на иноваторите да комбинират технологии по нови начини, да отприщват таланти и да отключват прозрения, за да направят новото възможно.

  Асоциация на арабските университети

  CUD се гордее да се присъедини към Асоциацията на арабските университети (AArU) като активен член, който работи за подкрепа и свързване на институции за висше образование в арабския свят, както и за подобряване на сътрудничеството между тях. В момента неправителствената организация включва 280 арабски университета, 12 от които се намират в Обединените арабски емирства.

  Канадска организация за екологични кариери

  Бакалавърската степен по мениджмънт на здравето на околната среда на CUD отговаря на международния стандарт за отлични постижения в екологичната практика на Организацията за кариери в околната среда на Канада (ECO Canada), съобразявайки се с нарастващите нужди на пазара на труда на глобалната екологична работна сила. Тази международна акредитация по екологична програма след средно образование признава CUD за нашия ангажимент към висококачествено образование, отчетност и обществено доверие.

  Принципи за обучение по отговорно управление

  CUD е горд член на Принципите за отговорно управленско образование (PRME), световна инициатива на Глобалния договор на ООН за насърчаване на отговорно и устойчиво управленско образование, която включва 850 водещи бизнес и мениджмънт училища в 95 държави.

  Общество за управление на човешките ресурси

  CUD беше признат от Обществото за управление на човешките ресурси (SHRM) за привеждането в съответствие на нашия BBA по управление на човешките ресурси с Ръководството и шаблоните за учебна програма по човешки ресурси (HR) на SHRM от 2020 г. В световен мащаб над 400 програми в приблизително 375 образователни институции са признати от SHRM за тяхното привеждане в съответствие с неговите насоки и шаблони, които определят минималните области на съдържание в областта на човешките ресурси, които трябва да се изучават от студенти и студенти по човешки ресурси. Насоките са част от академичната инициатива на SHRM за определяне на образователни стандарти за човешки ресурси, преподавани в университетските бизнес училища, и им помагат да разработят програми за обучение, които следват тези стандарти.

  Международна асоциация на университетите

  Canadian University Dubai (CUD) се присъедини към Международната асоциация на университетите (IAU), като допълнително демонстрира нашия ангажимент за разрастване на нашата глобална мрежа от институционални партньори и улесняване на нашето образование и развитие на приложни изследвания за подобряване на нашия академичен и културен обмен.

  Местоположения

  Местоположения
  • Dubai

   Dubai, Обединени Арабски Емиерства

   • youtube
   • facebook
   • twitter
   • instagram
   • linkedin
   • tiktok

  Въпроси