© Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology
Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Представление

Изучаване на

И какво ще правим?

Catalyst – Институт за творчески изкуства и технологии е международна общност за творческо обучение, базирана в емблематичния Funkhaus в креативния медиен метрополис Берлин.

Нашите бакалавърски, следдипломни и летни кратки курсове обхващат продуциране и изпълнение на електронна музика, аудио продукция, звуково инженерство, звук за визуални медии, създаване на филми, писане на сценарии, визуални ефекти и актьорско майсторство.

Нашите ученици учат на английски като част от общност от над 75 националности. Чрез проектно базирано обучение и сътрудничество и ръководени от експертни преподаватели, те са овластени да открият своята уникална творческа идентичност.

Родословие

от къде идваме

Ние предоставяме обучение за творческа продукция от световна класа в Обединеното кралство от 20 години и в Берлин от повече от 7 години под нашите стари марки dBs Music Berlin и dBs Film Berlin. Имаме утвърдена репутация за предоставяне на вълнуващо, практическо, подходящо и ангажиращо образование в спокойна среда за възрастни.

Нашите бакалавърски и магистърски програми в Берлин се предоставят в партньорство с Plymouth Marjon University, който е нашата валидираща институция в Обединеното кралство. Имаме постоянно отлични оценки за качеството на нашето образователно предоставяне във всички публични одити и множество възпитаници, работещи в творческите индустрии.

метод

Какво задвижва нашето учене?

Нашата вяра, че „величието се израства, не се ражда“, дава сила на всичко, което правим. Ние ви предоставяме процес на обучение и саморазвитие, който ви позволява да изградите най-доброто си аз и да увеличите максимално собственото си уникално величие.

Нашите новаторски програми за дипломи са изградени върху обучение, базирано на проекти. Ние използваме прогресивен образователен модел, като същевременно отговаряме на строгите изисквания на университет в Обединеното кралство. Прогресивното образование се фокусира върху изграждането не само на вашите специализирани творчески умения, но и върху реалните, ежедневни умения, които ще продължат да трансформират ежедневието ви дълго след като сте напуснали Catalyst.

Вярваме, че най-доброто учене включва да се сдобиете с оборудването и да увеличите максимално времето, което прекарвате в „правене“. Ученето чрез правене и сътрудничество с другите е ключът към метода Catalyst.

Разбира се, нашите студенти учат и теорията, която подкрепя и обогатява работата им. Но работата е от първостепенно значение и ние смятаме, че е част от нашето задължение да им предоставим поне част от десетте хиляди часа умишлена практика, които изследванията на Anders Ericsson предполагат, че всички ние трябва да станем истински експерти.

Разнообразна общност за творческо обучение

Когато казваме, че Catalyst е безопасно място за големи мечти, наистина го мислим. Безопасно е твърде използвана дума в наши дни и следователно трябва да бъде правилно дефинирана. Най-просто, това е, което имаме предвид. Без значение откъде идвате (вероизповедание, култура, пол, цвят на кожата), ние се стремим да създадем пространство, където да се чувствате свободни да изразявате себе си като творческо човешко същество.

Като за начало, ние приютяваме над 75 различни националности в нашето училище. Това е една наистина международна общност. Но винаги има още работа за вършене. Това е планина без връх.

Нашият екип ще продължи да изкачва тази планина и да изгражда приобщаваща общност, която обогатява всички нас и позволява на нашите ученици да процъфтяват както като творци, така и като човешки същества.

Това важи и за нашия процес на прием. Няма „правилно прилягане“ за нито един от нашите курсове в частност. Нашата общност ще бъде по-силна и в по-добра позиция да разказва истории, които отразяват света, в който живеем, и бъдещето, което искаме да създадем заедно.

Ние приветстваме хора от всички възрасти, етноси, полови идентичности, физически способности, религии, образование, географско местоположение и житейски статус. Присъединете се към нас и ни кажете как можем да накараме нашата общност да се почувства като предизвикателно, но безопасно място и за вас.

Характеристики на кампуса

В креативния медиен метрополис Берлин, на осем минути с трамвай от Осткройц покрай индустриален пейзаж от бетонови фабрики и електроцентрали, емблематичният и исторически комплекс Funkhaus се извисява.

Нашият крайречен кампус във Funkhaus е част от историческата сграда, която някога е била дом на радиостанцията на ГДР и е била един от най-големите мултистудийни комплекси в света през съветската епоха.

Нашите индустриални стандартни съоръжения са изградени с едно нещо наум: максимизиране на „практическия“ достъп до това, което обичате. Мислете за това като за ваша собствена технологична площадка.

Ще намерите всичко подробно по-надолу на страницата, но ако нямате време, ето бърз преглед на всичко.

 • 31 звукозаписни и продуцентски студия за музика/филми
 • 110 напълно заредени цифрови аудио Mac работни станции
 • 9 мощни VFX PC работни станции
 • 1 голямо филмово студио със зелен екран
 • 2900 артикула за резервация, включително синтезатори, дръм машини, микрофони, миксиращи конзоли, предусилватели, FX, записващи устройства, MIDI контролери, декове, CDJ, китари, усилватели, педали, безжични системи, камери, светлини, машини за мъгла, комплекти филтри, лещи, грамофони ,
 • Приветлива кухня с безплатно кафе и чай
 • Множество красиви атмосферни места
 • Местоположение край реката с шезлонги и свободно слънце

  Приемане

  Крайни срокове за кандидатстване

  • Краен срок за кандидати, които се нуждаят от студентска виза: петък, 29 март 2024 г
  • Приоритетен краен срок: петък, 5 април 2024 г
  • Краен срок за летен кратък курс: петък, 17 май 2024 г
  • Краен срок: петък, 31 май 2024 г
  • Късни кандидатури: От юни 2024 г. нататък

  Други кандидати (включително граждани на ЕС/ЕАСТ): Ако не се нуждаете от студентска виза, горещо ви препоръчваме да кандидатствате до нашия приоритетен краен срок (5 април 2024 г.), за да имате най-добри шансове да си осигурите място в избрания от вас курс. Имате време до нашия краен срок (31 май 2024 г.), за да кандидатствате, въпреки че не можем да гарантираме, че все още ще има свободни места. Ако курсът е пълен, ще бъдете добавени в списък на чакащи.

  Закъснели кандидатури: Приемаме само закъснели заявления от тези, които не се нуждаят от студентска виза. Ако все още имаме останали места за избрания от вас курс, можем да приемем закъснели заявления от юни 2024 г. нататък. Ако курсът е пълен, ще бъдете добавени в списък на чакащи.

  Как да кандидатствам

  Заявленията за влизане в нашите курсове през 2024 г. вече са отворени. Всички заявления трябва да бъдат изпратени цифрово през нашия онлайн портал за кандидатстване. Преди да щракнете върху връзката обаче, прочетете важна информация относно изискванията за влизане, процеса на прием и какво ще трябва да включите в кандидатурата си.

  Формуляр за кандидатстване

  Формулярът за кандидатстване за Summer Short Course е само една страница. Трябва да изпратите вашите лични данни и данни за контакт, както и кратко изложение на мотивацията (250-300 думи). Ако кандидатствате за един от нашите летни курсове за средно или напреднало ниво, не забравяйте да ни кажете за предишния си опит с темата и свързания софтуер, ако е уместно.

  Нашият формуляр за кандидатстване за бакалавърска степен (HE Certificate и BA degree) има 7 раздела:

  • Избор на ниво на курс
  • Избор на курс
  • Лични данни
  • Предишно образование
  • Портфолио
  • Лично представяне
  • Правила и условия*

  Нашият формуляр за кандидатстване за следдипломна квалификация (MA) има 7 раздела:

  • Избор на ниво на курс
  • Избор на курс
  • Лични данни
  • Предишно образование
  • Предложение за магистърски проект
  • Портфолио
  • Правила и условия*

  *Като щракнете върху „изпращане“ в края на формуляра за кандидатстване, вие се съгласявате с нашите Общи условия

  Изисквания за вход

  възраст

  Нямаме горна възрастова граница, но имаме минимална възраст: от 18. За да се присъедините към нас през 2024 г., датата ви на раждане трябва да е преди 31 декември 2006 г. Ако все още ще сте на 17 години в началото на вашия курс , ще ни трябва формуляр за съгласие от родител или законен настойник, който ще поискаме, след като ви предложим място.

  език

  Всички наши курсове се преподават на английски език и кандидатите трябва да демонстрират ниво, равно на IELTS 6. Ние не искаме официални резултати от изпита, но ще оценим стандарта на английски език във вашето приложение и помощни материали. Не изискваме владеене на немски език.

  образование

  Летен кратък курс: няма изискване за образование

  Бакалавърска (Hons) степен / Сертификат за висше образование: завършване на гимназия на ниво, което обикновено позволява влизане в университет в страната, в която е получено. Това биха били A-Levels в Обединеното кралство и Abitur в Германия, например. Ние не изискваме конкретни предмети или академични потоци.

  MA: Бакалавърска степен по подходяща дисциплина с оценка с отличие (напр. 2:1 в университетската система на Обединеното кралство).

  Ако сте в последната си година на обучение, независимо дали това е в гимназия или курс на трето ниво, все още можете да кандидатствате. Вместо окончателната си диплома, моля, изпратете ни препис или с най-новите си, или с прогнозирани оценки. Ако оригиналният език на това не е английски или немски, моля, включете и превод на английски.

  Местоположения

  • Berlin

   Funkhaus Berlin Nalepastraße 18, 12459, Berlin

  Въпроси