CCQ Community College Of Qatar

CCQ Community College Of Qatar

CCQ Community College Of Qatar

Представление

Като част от значителна национална инвестиция в човешкото развитие и в частично изпълнение на образователните цели, формулирани в Катарската национална визия 2030 г., Министерството на образованието и висшето образование в щата Катар създаде Обществен колеж на Катар (CCQ). Целта на CCQ е да осигури разнообразен набор от образователни възможности, които включват: 2-годишни академични програми, които подготвят студентите за трансфер в четиригодишни университети, 2 + 2 академични програми, както и 2-годишни програми, ориентирани към кариерата, за да отговорят на страната критични потребности от работна сила и труд.

Общинският колеж на Катар, в сътрудничество с Хюстънския общ колеж, отвори врати за първи път през септември 2010 г. с записване на 308 редовни студенти в кампуса на West Bay. Откакто колежът отчита нарастване на броя на всеки семестър. Днес CCQ е най-бързо развиващата се институция в Катар с 5000 ученици в пет различни кампуса.

Колежът предлага редица асоциирани и бакалавърски програми, които отговарят на нуждите на работната сила в Катар. Сред тях са двугодишни програми за асоциирани изкуства и асоциирани науки за студенти, желаещи да преминат в четиригодишни университети, високо търсени програми за асоциирани и бакалавърски степени 2 + 2 и двугодишни програми за приложни науки. CCQ предлага също така краткосрочно продължаващо обучение и сертификати за умения, които могат да се продават на пазара, за тези, които искат да подобрят своите знания и умения, за да станат по-продаваеми на пазара на труда. В допълнение, CCQ си партнира с редица местни и международни четиригодишни университети, за да предостави на студентите възможност безпроблемно да се прехвърлят в университет, за да получат бакалавърска степен, без да губят валидността за някоя от техните курсови работи.

Местоположения

Местоположения
  • Doha

    Doha, Катар

    Въпроси