Keystone logo
Central European University CEU

Central European University CEU

Central European University CEU

Представление

Централноевропейският университет е университетски кръстопътен университет на бакалавърско и аспирантско ниво, където преподаватели и студенти от повече от 100 страни идват, за да се включат в интердисциплинарно образование, да получат напреднали стипендии и да се справят с някои от най-притеснителните проблеми на обществото.

CEU е акредитиран в САЩ, Австрия и Унгария и предлага английски езикови бакалавърски, магистърски и докторски програми по социални науки, хуманитарни науки, право, управление и публична политика. Разположен в сърцето на Централна Европа - във Виена и Будапеща - CEU има отчетлив академичен и интелектуален фокус, съчетавайки сравнителното изследване на историческото, културното и социалното многообразие в региона с глобална перспектива за добро управление, устойчиво развитие и социално трансформация.

Основана през 1991 г. по времето, когато революционните промени отхвърлиха твърдите православия, наложени на Централна и Източна Европа, CEU се основава на предпоставката, че човешката погрешимост може да бъде уравновесена от критичното обсъждане на идеи и че този критичен дух може да бъде поддържан най-добре в общества, в които гражданите имат свободата да изследват конкуриращите се теории и открито да оценяват и променят правителствените политики.

Местоположения

  • 143

    Quellenstraße,51, 1100, 143

    Въпроси