© CESI
CESI - School of Engineering

CESI - School of Engineering

CESI - School of Engineering

Представление

CESI Ecole d'Ingénieurs дава на всеки студент по инженерство възможността да изгради индивидуална кариерна пътека, в която той или тя е актьор, чрез петгодишно училище, със статут на студент, чиракуване или текущо обучение; 32 незадължителни курса и 25 кампуса във Франция.

Специално създаден път, който да гарантира вашето бъдеще

CESI Ecole d'Ingénieurs дава на всеки студент по инженерство възможността да изгради индивидуална кариерна пътека, в която той или тя е актьор, чрез петгодишно училище, със статут на студент, чиракуване или текущо обучение; 32 незадължителни курса и 25 кампуса във Франция.

Станете инженер с CESI

Да бъдеш инженер днес означава да заемеш видна позиция в компанията. Инженерът трябва да е много талантлив, да притежава както научни, така и технически познания и да има добро разбиране на механизмите на управление и администрация.

Статистика

Ключови фигури

 • 60 години опит в обучението на бъдещи инженери;
 • 43 000 завършили;
 • 7 902 ученици през 2020 г.;
 • 1/5 от студентите по програмите за работа и обучение във Франция, записани в CESI (чиракуване);
 • 10 Executive Post-Master степени – с етикет CGE;
 • 120 партньора по целия свят;
 • 8 000 партньорски компании.

  Характеристики на кампуса

  25 кампуса във Франция

  CESI Ecole d'Ingénieurs покрива цялата френска територия с 25 локации: индивидуално направен път за получаване на същата степен.

  Обществен живот

  Повече от 100 активни и ангажирани клуба позволяват динамичен живот в кампуса.

  Събития през цялата година

  BDE (Студентска служба) и BDS (Спортна служба) допринасят за живота в кампуса. Избиран всяка година от студентите, BDE отговаря за всички събития от живота на кампуса.

  В кампуса има над 100 клуба и асоциации. Животът след училище процъфтява! Четвъртък следобед обикновено е посветен на асоциативния живот и ECTS кредитите се разпределят според проектите.

  Студентите могат да водят или участват в различни дейности, да се включват в различни спортни, културни или хуманитарни събития, често в национален мащаб:

  • Участие в състезания на Grandes Ecoles : e=M6, Course Croisière de l'EDHEC, Euromanager, 4L Trophy, 24H de Stan, Coupe de France de robotique, SwitchUp Challenge Cisco, Défi H, Challenge du Monde des Grandes Écoles…
  • Организиране на хуманитарни мисии: питейна вода в Никарагуа, библиотека в Мексико, взаимопомощ за Хаити...
  • Културни и спортни дейности: музика, картинг, футбол, волейбол, салса, организиране на уикенди (ски, европейски столици)…

  Интеграционният семинар

  Интеграционният семинар се провежда в началото на 1-ва година от бакалавърския курс в 25 кампуса на CESI.

  Този семинар има за цел да предостави въведение в дневния ред за годината и педагогическия подход на програмата.

  По забавен начин учениците ще бъдат запознати с проблемната и проектно-базирана педагогика.

  Този екипен проект ще ги запознае и с други видове обучение като:

  • Инженерни науки и техники,
  • Междудисциплинарни умения в инженерната професия.

  Интеграционният уикенд (WEI)

  Всяка година се формира екип за организиране на WEI. Това ключово събитие в началото на учебната година събира нови и бивши ученици от всеки кампус.

  Този първи престой позволява на новите ученици да се интегрират по-добре в своя клас. За бившите студенти те се срещат с техните приятели и колеги.

  За WEI винаги се избира изключително място и се предлагат много спортни и развлекателни дейности!

  Световна студентска нощ (NEM)

  Всяка година през последните 17 години френските градове приветстваха международни студенти чрез празнична програма, Нощта на световния студент #NEM,

  координиран от Erasmus Student Network (ESN), AVUF (Асоциация на университетските градове на Франция) в сътрудничество с CROUS (Регионална служба за благосъстояние на студентите) и заинтересованите страни от висшето образование.

  През 2019 г. 25 града във Франция организираха тази приветствена вечер, посветена на международните студенти, с концерти, игри, шоу програми и др.

  Нашите кампуси са свързани със събитията, организирани в техния град, за да насърчат международните студенти да се присъединят.

  Дни на Еразъм

  През октомври празнуваме Еразъм+ и по-широко мобилността и европейското гражданство.

  Всички наши студенти са поканени да присъстват на празненствата, организирани на място в нашия кампус или в града.

  Културни и спортни дейности

  Нашите кампуси също участват в ErasmusDays и предлагат редица европейски и международни събития през цялата година, често организирани от нашите студенти. За да се улесни приемането и интеграцията на международни студенти, студентите могат да станат „приятели“ или спонсори на международни студенти.

   Стипендии и финансиране

   Грантополучатели в CESI

   В съответствие със своята политика за социално включване, CESI Ecole d'Ingénieurs приветства стипендиантите и студентите със стипендии във всичките си програми и степени.

   CESI Ecole d'Ingénieurs се стреми да осигури среди за обучение, които са приобщаващи и които подкрепят справедливото и равнопоставено третиране на всички ученици, независимо от тяхната социална идентичност, което означава различните атрибути или характеристики, с които човек силно се идентифицира и разглежда като неразделна част от тяхната идентичност . Този ангажимент изисква премахването на ненужните бариери пред по-голямото разнообразие в рамките на CESI и изисква мерки за подкрепа и насърчаване на приобщаването, многообразието и справедливостта в цялата институция и между нейните партньорски компании.

   Местоположения

   • Nanterre

    Paris Nanterre's Campus 93 boulevard de La Seine CS 40177, 92023, Nanterre

    • Le Mans

     Mans's Campus 44 avenue Frédéric Auguste Bartholdi, 72000, Le Mans

     • Orléans

      Orléans's Campus 1 allée du Titane, 45100, Orléans

      • Saint-Nazaire

       Saint-Nazaire's Campus Boulevard de l’Université, 44603, Saint-Nazaire

       • Nantes

        Nantes's Campus 1 avenue Augustin Louis Cauchy La Chantrerie, 44307, Nantes

        Въпроси