Christ's College

Christ's College

Christ's College

Представление

Christ's College е основан през 1959 г. от д-р Джеймс Р. Греъм Ⅲ. Родителите на д-р Греъм, Джими и Софи Греъм, са служили като мисионери в Китай от 1889 до 1940 г., така че д-р Греъм е израснал в Китай. След като посещава колежа Хампдън-Сидни в Америка, той усеща призива да се върне в Китай като мисионер, за да помогне на хората, които толкова силно обича. Д-р Греъм беше силно вярващ в християнското образование и видя необходимостта от колеж в Тайван, основан на християнски основи.

През 1952 г. д-р Греъм започва да пътува из Съединените щати и успява да основава Асоциацията на християнския колеж „Свободен Китай“ (FCCCA) и я регистрира в щата Калифорния през септември 1959 г. По-късно същата година той купува земя в Куанду и открива Christ's College с четиригодишна програма на Christian Liberal Arts College. Кампусът на Christ's College е разположен на красиво плато, от което се открива гледка към река Тамсуи и планинската верига Богинята на милостта.

Д-р Греъм също основава Фондация "Свободен Китай" в окръг Тайпе (която сега е Фондация "Свободен Китай" в град Нов Тайпе), легалната фондация с нестопанска цел, която контролира Христос колеж и я регистрира в правителството на окръг Тайпе на 18 септември 1961 г. през пролетта на 1966 г. Министерството на вътрешните работи на Тайван призна Christ's College като религиозна институция и се регистрира в училището (# 205648), като по този начин официално санкционира училището. Христос колеж попада под егидата на Пресвитерианската църква в Американската мисия към света през 1977 г. През май 2012 г. Христос колежът е регистриран в Министерството на образованието, което го прави първият признат от християнския колеж за либерални изкуства в Тайван.

Местоположения

  • New Taipei

    No.51, Ziqiang Rd., Tamsui Dist., New Taipei City 25162, Taiwan, , New Taipei

    Въпроси