Cornerstone Institute

Cornerstone Institute

Cornerstone Institute

Представление

Cornerstone Institute е основан през 1970 г. в Cape Flats по време, когато бъдещи черни теолози бяха изключени от посещаването на университетите поради потискащите закони на бившия режим. Като евангелски библейски институт в Кейп, той осигурява богословско образование за неквалифицирани пастири на нос Флатс.

Историческият институт е основан на високо етичен дух, подчертавайки връзката между лидерството и професионалната почтеност. Той обхваща студенти от всички сфери на живота и се фокусира върху развитието на лидери. Cornerstone е нестопанска, напълно акредитирана частна висше учебно заведение, предлагащо университетски програми (сертификати, кратки курсове и степени) и следдипломни програми (по-високи сертификати и отличия) в различни дисциплини във Факултета по хуманитарни науки и Факултета по предприемачество и икономика Трансформация. Повечето от нашите програми се предлагат както онлайн, така и в университета, което улеснява студентите да учат от цял ​​свят.

Защо да изберете Cornerstone Institute ?

В " Cornerstone Institute ние получаваме най-добрия факултет, като гарантираме, че студентите, които завършват нашата институция, могат да направят разлика във всички области на обучение, които предлагаме; включително психология, етика, философия, религиозни изследвания, бизнес, образование, социология и развитие на общността. Ние се стремим да споделяме убедителна история, подкрепена от философията на образованието, където предаваме, прехвърляме и вграждаме основните ценности на нашата институция.


Това, което ни отличава от останалите, е, че ние:

 • Имаме подписан подход, при който предлагаме фундаментален основен набор от курсове, наричани "Cornerstone Core". Те включват междукултурна комуникация, икономика, лидерски изследвания, светоглед, история и общество в Южна Африка и етика.
 • Проектиран е "Четиригодишно решение", където студентите, които не получават бакалавърски пропуск в степен 12, ще могат да получат достъп до нашите сертификационни програми във всички дисциплини, които предлагаме, за да ги превърнем в специалност, водеща до следдипломна квалификация, ако желания.
 • Създаване на достъп до университетско образование в грижовна и компетентна общност.
 • Осигуряване на продуктивна и стимулираща среда, в която могат да се провеждат учебни и преподавателски дейности, в нашите кампуси и чрез онлайн средата за обучение.
 • Ангажирани са с развитието на общността във всичките си форми.
 • Имат етично обоснован етос.
 • Фокусирайте се върху ефективната подготовка на кариерата и Pathways .
 • Предлагате конкурентни такси и финансова подкрепа за квалифицирани студенти.


Споделени общи стойности

Ние осъзнаваме, че ценностите не са само онова, за което говорим и преподаваме, но са от основно значение за формирането на идентичност. Cornerstone се ангажира с изграждането на високо етичен и принципен светоглед във всички наши ученици. Ние насърчаваме ценностите на приобщаването, високите постижения, почтеността, единството, уважението и творчеството, за да създадем динамични етични лидери, готови да действат като отговорни граждани в глобалното общество.

За да разширим предлагането си и да добавим стойност за студентите във всички сфери на живота, Центърът за обучение на основите е включен в Факултета по предприемачество и икономическа трансформация на Cornerstone Institute . Федералната търговска комисия предлага програми за обучение на лидери и мениджъри на корпорации, правителства и общности. Те имат изключителен опит в предоставянето на отзивчиви, висококачествени програми за обучение и курсове за всички сектори, както на местно, така и на международно равнище. Всички наши курсове и програми за обучение са съобразени с нуждите на клиента, времевите рамки и бюджета.


Бъдеща посока

През август 2015 г. Cornerstone Institute спечели благодетел, който видя потенциала на Cornerstone да се справи с образователните предизвикателства, пред които са изправени в Африка, особено в Южна Африка и в световен мащаб. Сериозният недостиг на достъпни висококачествени и ефективни програми за обучение на възрастни (млади и стари) е включен в нашето планиране. Cornerstone Institute прави разликата, като предоставя възможност на всички южноафриканци и членове на глобалната общност да придобият перспектива, умения и знания, които могат да послужат на техните нужди и на нашето общество на всяко ниво и във всяка сфера, която има значение. Докато признаваме и признаваме, че Cornerstone Institute не може да обслужва целия спектър от образование и обучение, необходими за трансформирането на обществото, можем наистина да осигурим крайъгълен камък и фундамент за отстраняване на недостатъците на нашата основна училищна система. Ние предлагаме съгласуван и стратегически набор от програми, с които нашите ученици намират пътя към личното майсторство, напредъка и изпълнението. Нашият модел, изграден върху социално значение, етична и академична неприкосновеност, плурализъм, както и финансова устойчивост, са важни стълбове, които да направят въздействието, което всички ние търсим, за да създадем проспериращо, справедливо и справедливо общество.

Бордът и ръководството на Cornerstone Institute имат страхотни планове за бъдещето си. Тези планове ще бъдат основани на солидни изследвания и първоначално ще бъдат управлявани чрез изследователски инкубатор, който ще бъде създаден в нашия Факултет по предприемачество и икономическа трансформация. Някои от областите, които възнамеряваме да изследваме, включват:

 • Зелената икономика;
 • Бизнес тенденции;
 • Приложна наука за устойчив свят;
 • Конвергенция на медиите и технологиите; и
 • Изкуство и култура

Резултатите от изследванията, които провеждаме, ще информират новите програми и факултети, училища и отдели в Cornerstone Institute .

Местоположения

 • Cape Town

  127 Cecil Road, Salt River, 7925, Cape Town

Въпроси