Keystone logo
Emirates College for Management & Information Technology

Emirates College for Management & Information Technology

Emirates College for Management & Information Technology

Представление

The Emirates колеж за управление на & информационни технологии (ECMIT) е четири години висше учебно заведение, който първоначално е бил създаден и лицензиран от Министерството на образованието ОАЕ през 1998 г. като емирства Център за Управление и информационни технологии. През 2004 г. центърът е преименуван като емирства College за Управление и информационни технологии, както и набор от пет мисии задвижване цели се разработват което беше за оформянето на бъдещия курс на колежа. През 2003 г., на колежа предложи на Министерството на висшето образование (MOHESR) на ОАЕ собствената си 2-годишен период по специалности в интердисциплинарни науки с специалности в бизнеса и ИТ, които бяха дадени първоначална акредитация през 2004 година.

Първият 5-годишен стратегически план ECMIT за 2006-2011 е разработен през 2006 година. Обозначават като "Планиране за върхови постижения в ECMIT", планът идентифицирани седем стратегии за развитие. Планът послужи като основа, върху която са построени циклите цялото планиране, оценка и оценка на колегията през годините. През 2010 г., на колежа разработила фондация програма 2 семестъра, състояща се от основните курсове по английски език, математика, IT, арабски и умения за учене, за да се подготви академично слаби ученици, които не биха могли да отговарят на критериите за приемане, определени от MOHESR за висше образование в ОАЕ. Програмата е одобрена от MOHESR в една и съща година.

През учебната 2011-12 година, ECMIT разработил своя втори стратегически план с набор от разширени стратегии и цели, които са включени стартирането на специализанти и бакалавърски програми, разширяване на ресурси за обучение и повторно състав на факултета с притежателите на терминали градуса. През същата година, институционалната мисията и целите бяха ревизирани, за да ги приведе в съответствие с ревизираните стратегии.

През учебната 2012-13 година, колежа успешно преработена и обновена всичките му сътрудник специалности, и за значително увеличаване на неговата библиотека и IT ресурси. През същия период, институцията претърпя серия от оценки от ГВА, което доведе до пълна акредитация на всички негови асоциирани академични програми и първоначална акредитация на програмата за 124 кредит BBA.

Колежът е извървяла дълъг път от създаването си през 1998 година. Тя е разработила западен стил административна структура, в която колегията се ръководи от председател с богат опит в Северна Америка системата на висшето образование и с декан на академичните дела, който притежава богат опит в системите за висше образование в чужбина. Той е възстановен неговата способност с 90% притежателите терминал градуса. Около 84% от своите 17 членове на факултета сега работят на пълен работен ден. Следователно, записване свидетели значителен ръст от 137 (най-ниската) през есента на 2012-263 през пролетта на 2014 година.

Учебен отдел на Колежа е организирана в пет академични дивизии: Фондация и коригиращи, общообразователния и Английска филология, Бизнес, информационните технологии и продължаващо образование участъци. Тези подразделения са подкрепени от добре организирана мрежа от обслужващи звена, като например, консултиране и регистрация, Компютърни и ИТ услуги, библиотека, прием и маркетинг, както и учебната дейност. Програмите са доставени на английски в среда пол-единна, който позволява на мъжете и жените на учениците да учат заедно. Освен това, на колежа е създадена една добре функционираща Unit Институционална Планиране и ефективността, която координира и подкрепя усилията ECMIT да гарантират качество във всички аспекти на своята работа. Устройството провежда мнение и анкети за удовлетворението, събира, създава и анализира информация за институционална изследвания и спазване.

За период от 15 години, на колежа е завършила над 20 класове на обща стойност над 2000 студенти. Днес тези ученици заемат стратегически позиции в правителството, бизнеса, публичния и частния сектори, които правят значителен принос към националната икономика. С течение на годините, ECMIT е последвано от идеала за практически независимо мислене чрез преподаване на учениците уменията и знанията, които са им необходими, за да се развива успешно в живота. Въпреки, че те идват от различни среди, студентите споделят ангажимента за постигане на техните индивидуални стремежи за кариера. Колежът е подхранвана този ангажимент в академична среда, отзивчиви към променящите се нужди на работното място и чрез осигуряване на силна подкрепа кариерно планиране и внимание към нуждите на всеки ученик. Постоянното акцент в ECMIT е да се изгради мрежа общност чрез своите връзки с потенциални работодатели и предоставяне на подкрепяща среда, в която учениците могат да постигнат целите си.

Местоположения

  • Dubai

    ECMIT, Al Nahda Area II, , Dubai

Въпроси