Edward Waters College

Edward Waters College

Edward Waters College

Представление

Edward Waters College (EWC) е, най-старата независима институция за висше образование във Флорида, както и първата институция в щата, създадена за обучение на афроамериканци.

Edward Waters College започва като институция, основана от чернокожи, за негри.

През 1865 г., след Гражданската война, преподобният Чарлз Х. Пиърс, председателстващ старейшина на африканската методистка епископална църква (AME), е изпратен във Флорида от епископ Даниел Александър Пейн. Наблюдавайки забързаните социални и политически промени от ерата на Реконструкцията, Преподобният Пиърс веднага призна необходимостта от министерство на образованието, тъй като все още не беше предвидено обществено образование на новоосвободените чернокожи Флорида. С помощта на преподобния Уилям Г. Стюард, първият пастор на АМЕ в щата, Пиърс започва да набира средства за изграждането на училище.

С история, започваща в тъмните, но обнадеждаващи дни на Реконструкцията, днешният Edward Waters College „ Edward Waters College живее, процъфтява доказателство за силата на образованието и устойчивостта на дълбоко вкоренени образователни институции. Колежът продължава да преживява триумфите и предизвикателствата, характерни за богатата му история и смелото динамично бъдеще, към което се стреми.

Местоположения

Местоположения
  • Jacksonville

    Kings Road,1658, 32209, Jacksonville

    Въпроси