Keystone logo
© European Forensic Institute
European Forensic Institute

European Forensic Institute

European Forensic Institute

Представление

Институтът

European Forensic Institute е институция за висше образование в Малта, основана през 2018 г. и напълно акредитирана от Малтийския орган за допълнително и висше образование (MFHEA) с лиценз №. 2018-014.

Нашият офис и лаборатория се намират в най-модерния Malta Life Sciences Park, където се провеждат нашите присъствени уроци и лабораторни сесии.

За нас

В European Forensic Institute нашата основна мисия е да осигурим новаторска учебна среда, в която обучаемите се свързват директно с професионалисти, работещи във всички области на разследващите науки. Ние сме специализирани в областта на криминалистиката, криминологията, дигиталната криминалистика и разследващите и разузнавателните науки с цел да съберем експерти в своите области със студенти и професионалисти. Иновациите са в челните редици на това, което правим, и ние непрекъснато развиваме нашите програми, за да отговорим на нуждите на професионалния живот и най-модерните изисквания на съдебната медицина и областта на разследването. Програмите са ориентирани към уменията и знанията, необходими за посрещане на изискванията на криминалистичните услуги от 21-ви век, подкрепящи наказателното правосъдие.

„В European Forensic Institute ние се гордеем с предоставянето на наистина отличителна учебна среда, в която обучаемите се свързват директно с професионалисти, работещи във всички области на разследващите науки“, обяснява ръководителят на института, г-н Андреас Мелинато, който също е криминалистичен инженер и експерт в разследване на пожари и възстановяване на пътни произшествия. Той продължава : „Имаме късмета да работим с професионалисти от широк спектър от експертизи, от разследване на местопрестъплението до цифрова криминалистика и естествени науки в химията и биологията до науките за данни в информационните технологии и дори машинното обучение и блокчейн. Всеки експерт представя уникална гледна точка на масата, допринасяйки за разнообразието в мислите и дискусиите, които са безценни за студентите”.

Опитът на нашия академичен екип произтича от много сектори на професионални услуги, включително полиция в публичния сектор, съдебна система, академични среди и консултиране на следователи от частния сектор, естествени учени, учени по данни, инженери и експерти в ИТ, финансови услуги и право. Нашето сътрудничество включва тесни работни отношения с най-престижните асоциации по криминалистика в световен мащаб. В допълнение към изобилието от знания, достъпни за трансфер, студентите също така се възползват изключително много от научаването на уменията и компетенциите, изисквани от професионалист директно от експерта, което им дава преднина в кариерата им.

Г-н Робърт Милн, декан на приложните науки в Института с над 40 години опит в Скотланд Ярд и пионер в криминалистичното разузнаване добавя, „смесеният модел на преподаване, при който студентите учат теорията онлайн и след това се срещат за практическа лабораторна работа, е игра- промяна, което позволява на заетите професионалисти да се свързват безпроблемно със студентите. Преподаването често се подценява, но в Института тази изключително удовлетворяваща работа е достъпна и наистина ценена. В допълнение, академичният състав и студентите се насърчават да станат членове на Chartered Society of Forensic Sciences (CSFS), което им дава достъп до най-новите изследвания и достъп до техните колеги.

Нашият основен персонал се състои от талантлив екип с отличен професионален опит в съответните области. Като разрастващо се предприятие, ние също непрекъснато изграждаме нашия екип чрез нови служители и осигуряваме достатъчно обучение и чиракуване за нашите нови членове на персонала.

Характеристики на кампуса

Къде сме

European Forensic Institute се намира във футуристичния Парк за науките за живота в Малта (MLSP). МТСП е замислено от агенцията за икономическо развитие на страната, Malta Enterprise, за да осигури международен клас за развитие на науките за живота и информационните технологии. MLSP има за цел да насърчава научноизследователската и развойна дейност и да стимулира растежа на сектора на науките за живота в Малта, като се основава на базата, която страната е развила във фармацевтичната индустрия през последното десетилетие.

Съфинансирано чрез Европейските фондове за регионално развитие, МТСП е разделено на два основни компонента: Център за науки за живота в Малта и Цифров център на Малта. Общо в момента има 13 500 кв.м пространство, включващо лаборатории, офиси, стая за семинари, заседателни зали и различни споделени съоръжения.

МТСП подкрепя и насърчава растежа и успеха сред своите наематели, предлагайки стимулираща среда за компании с интензивно знание. Независимо от големината или етапа на развитие на компанията, МТСП предлага достъп до опитни и професионални бизнес и финансови консултации, както и съдействие за интернационализация. Добре балансираната комбинация от предприемаческа и индустриална компетентност е от съществено значение за растежа и развитието на всяка компания, а в МТСП няма ограничения за възможностите на компанията непрекъснато да се подобрява, развива и расте.

 • Паркът е проектиран да осигури здравословна работна среда, подкрепена от приятния начин на живот и климата на Малта.
 • Той е стратегически разположен близо до главната многопрофилна болница на острова, Онкологичния център и Университета на Малта. Това насърчава по-тясното сътрудничество с медицинската общност и непрекъснатия обмен на знания, идеи и опит.
 • Малта е малък остров, позволяващ гъвкавост по отношение на човешките ресурси и пътуванията.
 • Паркът е географски разположен в сърцето на Средиземно море и се обслужва от летище, което има чести връзки с големите европейски столици, Северна Африка и Близкия изток.
 • Той помага на бизнеса и стартиращите фирми да поддържат конкурентно предимство на световния пазар.

  Местоположения

  • San Gwann

   Malta Life Sciences Park, SGN 3000, San Gwann

   • Msida

    Msida, Малта

    Въпроси