Keystone logo
Fontbonne University - College of Arts and Sciences

Fontbonne University - College of Arts and Sciences

Fontbonne University - College of Arts and Sciences

Представление

Университетът Fontbonne носи името си от майка St. John Fontbonne, която през 1808 г. след Френската революция основава отново Конгрегацията на сестрите на Свети Йосиф (CSJ). Повече от век и половина преди това, през 1650 г., сестрите на Свети Йосиф бяха основани в DePuy, Франция. По време на Френската революция сестрите бяха принудени да се върнат по домовете си и общността беше разпръсната. Около 28 години след подновяването, шест сестри от Свети Йосиф дойдоха в Съединените щати през 1836 г. и установиха американски корени в Каронделет, малка общност в южен Сейнт Луис, Мисури. Пет години по -късно, през 1841 г., те откриват Академията на Св. Йосиф за момичета.

Сестрите в крайна сметка ще създадат колеж, който да осигури достъп до висше образование за жените - необходимост в началото на 20 век. Първите класове на Fontbonne College се провеждат през 1923 г. в Carondelet в Южен Сейнт Луис, а след това две години по -късно училището се премества в сегашния си кампус в Клейтън.

Наследството на CSJ за сила и стабилност произтича от ценности, открити в оригиналните документи на ордена и повтаряни в други записи през следващите векове. Най -малко осем ценности могат да бъдат идентифицирани през тази дълга история на CSJ: качество, уважение, разнообразие, общност, справедливост, служба, вяра и католическо присъствие.

Университетът Фонтбон е основан на традицията на служене и въз основа на ценностите на Конгрегацията на Свети Йосиф. Предаността към традицията продължава да движи Fontbonne напред в бъдещето.

Местоположения

  • St. Louis

    Wydown Boulevard,6800, 63105, St. Louis

    Въпроси