Gdansk University of Physical Education and Sport

Gdansk University of Physical Education and Sport

Gdansk University of Physical Education and Sport

Представление

Защо GUPES?

Gdansk University of Physical Education and Sport е единственият спортен университет в Померания, където теоретични и практически занятия се провеждат както от признати учени, така и от висококвалифицирани специалисти в областите, свързани с отделните области на обучение, както и от треньори на олимпийски и национални отбори и изключителни спортисти.

Дидактическото предложение на Gdansk University of Physical Education and Sport в Гданск е модерно, широко и разнообразно. Като част от областта на обучение студентът може да избере специализация от широк спектър от специализации, предназначени да отговарят на нуждите на пазара на труда и да го допълнят с други специализации, предлагани от университета.

Студентският живот процъфтява в Gdansk University of Physical Education and Sport в Гданск и студентите могат да развиват своите страсти и интереси, наред с другото, в изследователски клубове, в Съвета за студентско самоуправление, в спортния клуб ASA GUPES или в „Нептун” Folk Танцов ансамбъл.

Gdansk University of Physical Education and Sport е един от най-добрите спортни университети в Централна и Източна Европа според Глобалната класация на училищата и департаментите по спортни науки на Шанхайската класация за 2020 г. В класацията на списание Perspektywy за 2019 г. GUPES се класира на 2-ро място сред всички спортни университети в Полша; областта физиотерапия също се класира на 2-ро място, а областта на физическото възпитание е призната за най-добрата в Полша.

Фолклорен танцов ансамбъл „Нептун”

Създаден е през 1984 г. от любов към танца и нуждата на сърцето. Над 35 години над 500 музиканти, танцьори и студенти са оставили сърцата си в ансамбъла. Участието в такова голямо начинание като култивиране на национални традиции чрез участие в ансамбъла беше и е мотивирано от желанието да представлява град Гданск, Поморския регион и преди всичко Полша на различни фестивали, концерти и срещи, популяризиращи нашата страна .

Академична спортна асоциация

ASA е най-голямата спортна асоциация в Полша, която работи непрекъснато повече от век. Благодарение на богатата си история, тя се превърна в най-многобройната студентска организация, работеща в полските университети. Най-големите звезди в миналото бяха, наред с други, Халина Конопацки, Валдемар Башановски и Яцек Взола, както и нашите отлични олимпийски медалисти като Лешек Бланик, Адам Корол, Томаш Томяк, Мачей Ласицки, Аня Рибицка, Силвия Грухала, Магда Мърч. Ришард Собчак или Цезари Зис.

Съвет за студентско самоуправление (RSS)

RSS представлява всички студенти на GUPES като цяло. Студентският съвет се опитва да разреши всички проблеми, с които се сблъскват студентите, а също така организира много събития, така че всеки завършил да запомни следването в GUPES като най-доброто и уникално време в живота си.

Център за кариери (ACK)

GUPES ACK предоставя консултации, които позволяват професионално диагностициране на оптималните пътища за кариерно развитие, както и предлага практически знания и развива умения, които осигуряват подходящо поведение на пазара на труда, така че да увеличат шансовете на завършилите висше образование да бъдат наети при избран работодател.

Статистика

 • 8 учебни програми
 • 50 професионални треньори
 • 100 професори, изследователи
 • 9 спортни секции на спортен клуб ASA GUPES
 • 174 академични преподаватели
 • 5 открити спортни игрища
 • 13 фитнес зали
 • 2 спортни зали
 • 1 плувен басейн
 • 5 лаборатории

  Местоположения

  Местоположения
  • Gdańsk

   ul. Kazimierza Górskiego 1, 80-336, Gdańsk

   Въпроси