Hardin-Simmons University

Hardin-Simmons University

Hardin-Simmons University

Представление

Никога няма да намерите друго място като Hardin-Simmons University . Ние сме баптистки университет в Абилин, Тексас, със 127 -годишна история и традиции, които не са съчетани в никое друго училище, и това дава на HSU личност, голяма колкото хоризонта на Западен Тексас.

Нашата мисия и визия

 • Мисия: Мисията на Hardin-Simmons University е да бъде общност, посветена на осигуряването на върхови постижения в образованието, просветено от християнската вяра и ценности.
 • Визия: Hardin-Simmons University ще бъде иновативна общност от учени-слуги, ангажиращи умовете и подхранващи духовете на бъдещите християнски лидери.

И така, какво прави HSU различен?

Честно казано, няма да знаете какво прави Хардин-Симънс различен от другите университети, докато не посетите. Когато бъдещите студенти посещават кампуса, те използват думите „семейство“ и „дом“, за да опишат HSU. Смятаме, че това говори много за нас и бихме се радвали да дойдете на гости.

Но точно сега искате да знаете защо изобщо трябва да дойдете на гости. И така, нека започнем от началото на HSU ... всъщност преди неговото формиране.

Наследството на Джеймс Б. Симънс

Нашият съименник основател, д -р Джеймс Б. Симънс, беше баптистки служител от Североизток преди и след Гражданската война. Той проповядваше свобода за роби преди войната, което му донесе заплахи с катран и пера ... и изгори до основи църквата му в Индианаполис. След Гражданската война той помогна за основаването на седем колежа за освободени роби, защото знаеше, че образованието е от съществено значение за успеха им като свободни граждани.

Накрая той помогна на група търговци, фермери и пастори в пограничния град Абилин, Тексас, да започнат нов баптистки университет, който да обслужва огромна територия на страната, където все още няма висше образование. Наследството на д-р Джеймс Б. Симънс все още силно се усеща и въплъщава в Hardin-Simmons University днес.

Симънс е бил граничар, който никога не е живял на границата. Чрез своите мисли, молитви и мечти той помогна на другите да преместят границите и да преодолеят бариерите. Симънс си зададе два въпроса: „Коя е най -великата мисъл, която някога е заемала ума ви?“ и „Какво е вашето задължение да го изпълните?“

Неговият новаторски дух и тези два огромни въпроса създадоха мисия, която продължава да живее в HSU: „За да може християнството да достигне до целия свят, всички бариери трябва да бъдат премахнати“.

Семейство HSU

Нашите студенти имат големи мечти и HSU съществува, за да внуши знанията и да подхрани доверието за идентифициране и изпълнение на тези мечти. Правим това, като възприемаме всеки ученик като член на нашето семейство. Вие ще имате значение в HSU и ще имате значение за нас, когато отидете в света.

Нашите ученици ще ви кажат, че са дошли тук, за да бъдат част от това семейство. Нашите възпитаници ще ви кажат от цял свят, че те все още са част от семейството на HSU.

Бъдещите студенти, които посещават HSU, непрекъснато ни казват: „Просто знаех, че HSU е мястото, където трябваше да бъда.“ Нашият кампус е приветлив и не е плашещ. Всичко е лесно за намиране и всички класове са в рамките на бързи разходки от жилищни сгради.

Традиции на HSU

Големите университети в Тексас са известни със своите традиции, но големите училища не са известни със семейната си атмосфера. В Hardin-Simmons обаче можете да намерите традиции като Beanie Capping, Ring Dunk, Six Six White Horses и Cowboy Band-като същевременно запазите шанса си да бъдете голяма риба в малко езерце.

Академично съвършенство

Също така имаме съотношение 1 професор на всеки 12 студенти. Това гарантира, че ще получите лично внимание от вашите преподаватели и всеки клас ще се преподава от професор. В HSU няма тълпи, в които да се изгубите. Всъщност вероятно ще бъдете канени на вечеря в къщата на професор от време на време. Ще бъдете принудени да направите всичко възможно, но винаги ще имате помощ, за да го постигнете.

Усещате ли разликата, все пак?

Семействата се обичат, защитават, подкрепят и предизвикват взаимно. Предизвикваме ви да дойдете в Хардин-Симънс, да станете част от нашето семейство, да се забавлявате, да научите много, да намерите мечтите си, да преодолеете бариерите, да пробиете нови пътеки-и да промените света за Христос.

Статистика

Академици от HSU

Чрез нашите пет основни училища и колежи, HSU предлага повече от 50 бакалавърски специалности и непълнолетни и 14 висши степени, от бизнес до физическа терапия.

Факултет на HSU

Гордеем се с нашите интимни класове. Нашето съотношение студент-преподавател 12:1 позволява лично внимание от вашите преподаватели. Повече от 90 процента от нашите преподаватели притежават най-високите степени в своите области на обучение.

HSU Лека атлетика

Духът на каубой и каубойка процъфтява в кампуса. HSU участва в спортове на NCAA Division III. Ние предлагаме 18 университетски спорта, включително баскетбол, голф, тенис, крос кънтри, писта, футбол, футбол, бейзбол, софтбол и волейбол.

Нашият ангажимент за достъпност

Повече от 98 процента от студентите в HSU получават някаква финансова помощ. Ние предоставяме повече от 47 милиона долара помощ на нашите студенти, включително федерални, държавни и институционални програми.

HSU се ангажира с достъпност и нашият екип за финансова помощ ще работи с вас и вашето семейство, за да проучи всичките ви възможности за финансиране на вашето образование.

Ресурси и технологии на HSU

Нашата библиотека в кампуса разполага с повече от 440 000 артикула в своя онлайн каталог. И ние сме част от консорциума Abilene Library, който предлага повече от два милиона артикула.

Почти всеки ъгъл на нашия кампус е достъпен до Wi-Fi и ще намерите компютри в целия кампус в повече от дузина лаборатории и общи части.

  Характеристики на кампуса

  От отличителния купол на върха на Skiles Building до зашеметяващите витражи в Logsdon Chapel, ние знаем, че ще намерите нашия кампус красив, удобен и приветлив. Нашият дом от 200 акра се състои от 33 големи сгради, включително класни стаи, общежития и апартаменти, както и спортни игрища и много широко отворени зелени площи.

  Животът в Кампус

  HSU е изпълнен с възможности за интелектуално, социално, културно и духовно развитие. Присъединете се към една или повече от нашите 40+ организации в кампуса, включително вътрешни отбори в 20 спорта, 8 клубни спорта, обслужващи групи, академични клубове и дружества за чест. Освен това се насладете на общуването с приятелите и съучениците си в параклиса.

  Живейте в една от нашите шест общежития или студенти, които са завършили 4 семестъра и/или са на 21 години, могат да изберат да живеят в един от двата апартаментни комплекса в кампуса.

   Приемане

   Присъединете се към семейството на HSU! В HSU ще се учите от нашия национално признат преподавател, ще се свързвате със студенти от цял свят и ще бъдете наставлявани от хора, които наистина се грижат за вашето духовно, интелектуално и лично развитие. Независимо дали сте първокурсник, студент по прехвърляне или се връщате, за да завършите степента си, ще се радваме да превърнете HSU в свой дом.

   Изисквания за прием: първокурсници

   Общият прием ще се предлага въз основа на резултатите от теста, класа, средния успех и извънкласните дейности.

   Автоматичен общ прием ще се предлага на всеки студент с една от следните квалификации:

   • Композитен ACT резултат от 20 или
   • Комбиниран SAT резултат от 1030 или
   • CLT резултат от 66 или
   • Класиране на клас от гимназия в първите 25%
   • Тест Кандидатите по избор ще бъдат допуснати автоматично с 3,5 HS среден бал

   Въпреки че ви препоръчваме да вземете приемен изпит за колеж или да изпратите резултатите, които вече имате, HSU ще приема заявления без резултати от тестове, без наказание за студента. HSU ще продължи да има цялостен процес на преглед на кандидатурата и ще вземе предвид всички подадени елементи за кандидатстване, когато взема решение за прием.

   Краен срок за кандидатстване: Заявленията се приемат до август 2022 г. за началото на есента на 2022 г.

   Международни студенти

   Подготовката за обучение в чужда страна може да бъде много вълнуваща, а пътуването до записване е пълноценно преживяване. Следните международни стъпки за прием на бакалавърска степен са предназначени да ви помогнат да направите плавен преход към HSU.

   Стъпка 1: Прилагане

   Започнете вашата международна молба за прием в HSU днес! Няма такса за кандидатстване! Създайте профил на нашия уебсайт и изпратете онлайн заявлението.

   Стъпка 2: Приемане

   • Международният процес на прием в HSU е прост. Нуждаем се от следните елементи, за да ви разгледаме за прием в HSU като международен студент:
   • Изпратете преписи от цялата средна работа (гимназия). Преписите трябва да са оригинални документи или ясни фотокопия от училище или държавен служител.
   • Изпратете или официален резултат от SAT, ACT или CLT. Изискванията за минимални тестови резултати за международен прием в HSU са:
    • САТ 1030*
    • АКТ 20*
    • CLT 66*

   *Ако се прехвърляте от университет в или извън САЩ, не е необходимо да подавате оценка за SAT, ACT или CLT. Ние обаче изискваме оценка за владеене на език.

   • Изпратете TOEFL, IELTS или резултат от теста за владеене на английски на Duolingo. Минималните изисквания за владеене на английски език за международен прием в HSU са:
    • TOEFL: 79
    • IELTS: 6.5
    • Дуолинго: 95
    • Декларация за целта. Изпратете есе от една до две страници за това защо искате да учите в Съединените щати и в Hardin-Simmons University . Моля, включете пълното си име в есето си за изявление на целта.

   Стъпка 3: Имиграция

   За да учат в Съединените щати, международните студенти трябва да изпълнят няколко имиграционни изисквания с HSU:

   • Копие на паспорт;
   • Предоставете изявление за финансова подкрепа;
   • Регистрирайте се за I-20 доставка;
   • Платете такса SEVIS;
   • Насрочете интервю за Visa;
   • Платете депозит за записване.

   Стъпка 4: Финализиране и регистрация

   След като сте приети в университета и сте изпълнили изискванията си за имиграция, има няколко допълнителни елемента, които трябва да попълните, за да се регистрирате за класове и след това да се подготвите за пристигането си в HSU:

   • Попълнете условията на споразумението;
   • Приемете стипендия в HSU Central;
   • Регистрирайте се за класове.

   Стъпка 5: Информация за настаняване и пристигане

   HSU ще помогне с пристигането ви в нашия кампус, като осигури транспортни услуги от регионалното летище Abilene, а също така ще се увери, че вашето жилище е готово, когато пристигнете. За да се подготвите за пристигането си, трябва да попълните следните елементи:

   • Попълнете заявка за жилище в HSU Central;
   • Попълнете формуляра за здравето на студентите в MedProctor;
   • Попълнете формуляра за пристигане и прегледайте контролния списък преди заминаване.

   Стъпка 6: Плащане

   Международните студенти трябва да направят първото си плащане към студентската си сметка преди пристигането си в кампуса на HSU. Моля, уверете се, че първото ви плащане е извършено чрез HSU Central до следните дати на плащане:

   Срокове за плащане:

   • Есен: 1 август
   • Пролет: 5 януари

   Визови изисквания

   За да учат в Съединените щати, международните студенти трябва да изпълнят няколко имиграционни изисквания с HSU:

   1. Копие на паспорт. Изпратете копие от паспорта си.
   2. Предоставете изявление за финансова подкрепа. Преди да може да бъде издаден формуляр I-20, студентите трябва да попълнят подписан формуляр за финансова подкрепа и да включат подкрепящи доказателства; т.е. банкови извлечения, спестовни сметки и т.н. Вие също ще подадете тези документи в американското консулство, когато кандидатствате за вашата виза.
   3. Регистрирайте се за I-20 доставка. За да се регистрирате за HSU за изпращане на документа I-20, трябва да посетите уебсайта на нашия партньор SASS-SmartShip . След като се регистрирате, изберете Hardin-Simmons University от падащото меню, за да създадете вашата пратка I-20. HSU ще получи етикет за доставка, за да изпрати бързо вашия I-20. След като документът ви бъде изпратен, ще получите известие, за да можете да наблюдавате доставката.
   4. Платете такса SEVIS. За да платите вашата такса SEVIS, преминете към следния официален уебсайт на DHS тук . За инструкции относно плащането на вашата такса SEVIS вижте този видео урок .
   5. Насрочете интервю за Visa. За да насрочите интервюто си за виза, ще трябва да посетите следния уебсайт на Държавния департамент на САЩ . Преди интервюто за виза ще трябва да прегледате контролния списък за интервю за виза F-1 и да вземете тези елементи със себе си на датата на интервюто. Изтеглете хартиено копие на този списък тук .
   6. Платете депозит за записване. Платете депозита си за записване ($3000 USD) и си осигурете място в HSU. Този депозит за записване действа и като първото ви плащане към училищното обучение и таксите. За инструкции как да платите депозита си за регистрация, можете да видите тези инструкции тук .

   Стипендии и финансиране

   Позволяване на HSU

   Всяка година около 97% от студентите на HSU получават финансова помощ, включително стипендии, заеми, безвъзмездни средства и работа. Всъщност нашият среден студент плаща приблизително същото всяка година като някой, който ходи в голям държавен университет в Тексас.

   Така че няма нужда да изпитвате шок от стикера, когато погледнете разходите. Ние се ангажираме да ви доведем тук, за да получите страхотно християнско образование и част от това помага да го направим възможно най-достъпно – сега и в бъдеще.

   Хардин-Симънс едва ли ще бъде най-евтиният ви вариант за колеж. Да, казахме го. Въпреки това (знаехте, че ще има обаче) ние вярваме, че сме една от най-добрите ценности в цялото висше образование. Това означава, че ще получите по-качествено образование от HSU от по-евтин колеж и подобно или по-добро качество от много по-скъпи частни университети.

   Как можем да измерим нашата стойност?

   • Нашето съотношение между студенти и преподаватели 12:1 за индивидуално внимание;
   • 90% от нашите преподаватели притежават най-високата налична степен в своите области;
   • Напълно акредитиран за 10 години (от 2018 г.);
   • Цялата тази финансова помощ;
   • Семейството и традициите на HSU, които не можете да намерите никъде другаде.

   Международни студентски стипендии

   Hardin-Simmons University предоставя отлични стипендии за международни студенти с високи постижения, които желаят да учат в Съединените щати в нашия кампус в Абилин, Тексас. След като получат прием в университета, отговарящите на условията международни студенти ще бъдат автоматично оценени за тези стипендии. HSU взема предвид академичните записи на студента, резултатите от приемните изпити в колежа, участието в съвместната учебна програма, статуса на записване и очакваната специалност при отпускане на стипендии на международен студент.

   2021-2022 Академични стипендии за чуждестранни студенти

   • Стипендия за отличия: $21 000 USD на година (много конкурентен подбор, награда при приемане в програмата за отличия)
   • Стипендия за попечители - $16 000 USD на година (SAT резултат: 1330 или по-висок)
   • Президентска стипендия - $14 000 USD на година (SAT резултат: 1230 или по-висок)
   • Стипендия на деканите - $12 000 USD на година (SAT резултат: 1130 или по-висок)
   • Университетска стипендия - $10 000 USD на година (SAT резултат: 1030 или по-висок)

   Допълнителни стипендии за чуждестранни студенти

   • Стипендия за съвпадение на църквата - до $2,000 USD на година
   • Стипендия за наследство на HSU - $1500 USD на година (присъжда се за зависими от християнски пастори или мисионери)
   • Стипендии на отделите - Размерът варира в зависимост от академичната програма
   • Необходими субсидии – сумата варира в зависимост от финансовата нужда
   • Работни места за обучение в кампуса - До $4400 USD на година

   Външни стипендии

   Външните стипендии са стипендии, които могат да се използват за всеки университет и идват от източник, който не е свързан с конкретен университет. През повечето време можете да кандидатствате за тези стипендии онлайн, но има някои, които все още искат хартиено заявление. Разбира се, всички те имат квалификация и краен срок.

   Може да бъдете помолени да предоставите някаква лична информация или да пишете за финансовите си нужди, но агенциите за стипендии никога не трябва да изискват номера на вашата банкова сметка или кредитна карта. Ако агенция за стипендии поиска лична банкова информация, не кандидатствайте за тази стипендия. Също така, когато търсите външни стипендии, проверете URL адреса за https://, който ви казва, че е защитен сайт. Ако сайтът не е защитен, не кандидатствайте за тази стипендия.

   Препоръки на учениците

   Местоположения

   • Abilene

    2200 Hickory, Abilene, TX, 79698, Abilene

   Въпроси