Keystone logo
University Of Design Schwäbisch Gmünd

University Of Design Schwäbisch Gmünd

University Of Design Schwäbisch Gmünd

Представление

The HfG счита дизайн, за да бъде иновативна дисциплина с научни, социални и технологични аспекти. Design упражнява отговорно и постоянно влияние върху културни, технически и икономически развития. Университетът съзнателно избягва художествени занаяти или аспекти в своето учение на проектни основи. Напротив, всички пет курса подчертават научни принципи и знания, както и рационалното обосноваване на дизайнерски решения.

Основи на проектирането

Интензивни и интердисциплинарни изследвания фундамент са отличителен белег на програмата HfG. Те определят специфични извънкласни модел на HfG и са една от основните причини за високото качество на курсовете за дизайн в Швабиш Гмюнд. Курсовете на фондацията създаде стабилна основа за творческа компетентност в проектантски дейности и създаване на надеждна репертоар от методи, естетически преживявания и техники. Изследванията на котловани проверяват системно законите на повърхността и пространство, светлина и цвят, време и движение.

Comprehensive образователна концепция

Холистична образователна концепция The HfG се основава на структурното комбинация от: Програмата за преподаване цели да насърчи любопитство и жажда за знания, да развият методически мислене, за да прехвърлите доказан професионалист съдържание, както и за укрепване на социалните и междукултурните познания на учениците.

Атмосферата в университета се характеризира с един открит и продуктивна култура на дискусия с международен опит уроци. Организационните и техническите елементи са координирани и интегрирани за да подкрепя процесите на обучение на студентите.

По време на основните курсове студентите работят по проекти и избра своите собствени акценти. Всички програми имат за цел да проучи ефективни индивидуални казуси, да се развива мащабен принципи разтвор намери и да се демонстрира модел характера им за бъдещите задачи на дизайна. Critical и методическо мислене, теоретична обосновка и практически умения стават неразривно комбинирани.

Ключови квалификации

За дизайна за прехвърляне на знания и развиване на добавена стойност трябва да прекосят границите между дисциплини и култури. Развитието на ключови квалификации, като самостоятелно управление, умения за работа в екип, езикови и междукултурни компетенции по този начин е също естествена част от учебни курсове на университета.

Основни теми

Основните теми на курса за Communication Design включват комуникационни системи и публикации, изложби, информационни кампании, визуализацията на научното и техническо съдържание, посока и ориентиране, фирмени и институционални идентичности и Учебни материали.

Курсът на Взаимодействие Design се занимава с софтуерни интерфейси, машина и контролно устройство, интернет приложения, информационни терминали, както и заявленията за най-новите медийни технологии.

Курсът на Product Design се занимава с проектиране на техническа потребителите и инвестиционни стоки, инструменти, мебели, изложбени щандове, медицинско оборудване и аксесоари за извършени и се използва върху тялото, и с планирането на системите за транспорт, логистика и мобилност.

Design изследвания

The HfG стойности заявление научноизследователска дизайн силно. Всички изследователски дейности са съсредоточени в центъра на Институт за приложни изследвания (IAF). Това се фокусира върху научните изследвания и развитието на въпроса, свързани с трите основни сфери на взаимодействие, Комуникация, и продуктов дизайн. Текущи изследователски проекти включват ергономичния дизайн на медицинско оборудване и системи, както и аспектите на взаимодействието между хората и дизайнерски продукти и системи.

Добри перспективи

Отличната репутация на HfG Швабиш Гмюнд обяснява над средните своите шансове на дипломираните студенти в работната пазар. Университетът предлага обещаващи възможности за професионална практика и отваря пътеки за проектиране изследвания. Двете магистърски курсове предлагат едновременно с участието на много сложни дизайнерски предмети, а също включват студенти в теоретични изследвания на проектни теми.

Традиция и Vision

Университетът черпи динамичен и мощност от областта на актуални научни, социални, и икономически развития и от дълго и непрекъснато своята традиция. Тази традиция е повлияна от методите на преподаване на Баухаус и особено на Hochschule für Gestaltung Улм.

Иновативен дизайн има за цел да се постигне икономическа, екологична и социална устойчивост. The HFG е непрекъснато обучение динамична организация, посветена на непрекъснато подобряване на високото качество на своите учебни програми. Тя има за цел да гарантира, че учениците да достигнат най-високата степен на професионална квалификация и да продължи да играе активна роля в представляваща интересите на потребителите на проектантски услуги. В бъдеще на HFG възнамерява да преследва тази цел, като предлага професионални допълнителни образователни курсове.

Местоположения

  • Schwäbisch Gmünd

    Hochschule für Gestaltung Schwäbisch Gmünd University of Applied Sciences Rektor-Klaus-Straße 100

    Въпроси