Keystone logo
Hunan University of Science and Technology

Hunan University of Science and Technology

Hunan University of Science and Technology

Представление

Университетът за наука и технологии в Хунан (HNUST), съвместно изграден от Държавната администрация на науката, технологиите и индустрията за национална отбрана и народно правителство на провинция Хунан, е всеобхватен и ключов провинциални университет с мултидисциплина и отличителни характеристики. Тя е отличена като "Изключителен колеж" на оценката на обучението от министерството на образованието; Колеж между "отличната програма за обучение на инженери" от Министерството на образованието. Освен това той е сред първите 50 "Университети за иновации и предприемачество" и един от "Топ 50 университети за заемане на висшисти".

HNUST, която еволюира от Северния хуманен колеж по строителство, основана през 1949 г., е създадена през ноември 2003 г. чрез сливане на два отделни университета: Политехнически университет Xiangtan и Нормален университет Xiangtan. Тя е акредитирана от Министерството на образованието и народното правителство на провинция Хунан. Намира се в Xiangtan, HNUST покрива площ от 3,107 мю (207,2 хектара) с площ от 974,300 м². Като комплекс от 19 училища, висше училище, независим колеж, колеж за образование за възрастни и международен образователен колеж, HNUST предлага 90 бакалавърски програми в единадесет жанра на дисциплини - философия, икономика, право, образование, история, наука, инженерство , Селско стопанство, мениджмънт, литература и изкуства, 188 дипломирани програми и 24 докторски програми. HNUST има учителски факултет от около 1700 от над 3500 служители, 355 от които са пълни професори и 800 от тях притежават докторска степен. До този момент HNUST се радва на национално записване на над 35 000 студенти редовно обучение, заедно с нарастваща общност от чуждестранни студенти.

Животът на кампуса

HNUST придава значение на международен академичен обмен и сътрудничество. Досега университетът е сътрудничил с над 40 университета, включително САЩ, Великобритания, Австралия, Япония и над 10 университета в Тайван. Записаните международни студенти са от 16 различни страни. През последните три години HNUST е назначил чуждестранни експерти от висок клас за 6 кръпки и е поддържал над 10 чужди учители постоянно

Местоположения

  • Changsha

    Taoyuan Road, Xiangtan, Hunan Province, , Changsha

    Въпроси